YANLIŞ YERDE SİYASET YAPMIŞIM..!

CHP’ye sağ seçmen ile kucaklaşması için katıldım diyen Hikmet Yurteri, referandumda evet oyu vereceği için uğradığı ağır eleştiri ve hakaretler sonrası CHP’de siyaseti noktaladığını açıkladı. Siyasi geleceği tartışılan Yurteri, yeni partisinin de sinyallerini verdi…

YANLIŞ YERDE SİYASET YAPMIŞIM..!
Yayınlama: 29.04.2017
8.388
A+
A-

CHP Çanakkale 25. Dönem Milletvekili aday adaylarından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim elemanı genç akademisyen Hikmet Yurteri, CHP’de siyaseti noktaladığını duyurdu. Yurteri, eski partisine kırmızı kart gösterirken yeni partisine yeşil ışık yakmayı da ihmal etmedi.

 

CHP’nin anti-demokratik bir zihniyet tarafından yönetildiğini gördüm ve yanlış yerde siyaset yaptığımın bir kez daha farkına vardım diyen Hikmet Yurteri; “Olmadık iftiralara ve itibarsızlaştırmaya maruz kaldım. Parti yöneticileri tarafından hep dışlandım ve partimden ihraç edildim. Umut etmek, mücadele etmek anlamsız. CHP alternatif olmaktan uzak, iktidar kelimesini konuşmanın bile hayal olduğu bir yapı maalesef” dedi.

 

CHP’DE SİYASETİ NOKTALIYORUM…

 

Yurteri, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı eleştirdiği için geçtiğimiz yıl CHP’den ihraç edilmişti. Yurteri, bu ihraç kararını mahkemeye taşımış ve 1 yıldır da hukuk mücadelesini sürdürüyordu. Son yapılan duruşmada bilirkişiden ikinci kez rapor istenmiş ve ek rapor mahkemeye gelmemiş, hakim duruşmayı 30 Mayıs’a ertelemişti. Halen hukuk mücadelesi devam eden Yurteri, bir basın bildirisi yayınlayarak CHP ile siyaseti noktaladığını duyurdu ve “Onur davam ve hukuk mücadelem devam edecek” diyerek bu  hukuk mücadelesi sonunda CHP tarafından yapılan haksızlığı hukuken ispatlayacağını açıkladı.

 

ONUR DAVAM VE HUKUK MÜCADELEM DEVAM EDECEK…

 

Yurteri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2014 yılında elimi vicdanıma koyarak  Çanakkale’me hizmet için CHP’den milletvekili aday adayı olmuştum. Şu anda yine sağduyumla ve vicdanımın sesini dinleyerek mahkeme sonucunu beklemeksizin CHP’deki siyasetimi noktalıyorum. CHP’den ihracıma yönelik açtığım davam ve hukuk mücadelem devam edecek. Çünkü o dava benim onur mücadelem. Mahkeme sonuçlanınca da CHP’nin bana yaptığı haksızlığı bir kez daha hukuki olarak ispat edeceğim” dedi.

 

YANLIŞ YERDE SİYASET YAPTIĞIMIN FARKINA VARDIM…

 

Yurteri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumunda da ’evet’ diyeceğini açıklamış ve birçok CHP’li tarafından ağır sözlerle eleştirilmişti. Hikmet Yurteri, “Ülkemizin ve milletimizin yararına olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumunda ’evet’ oyu vereceğimi söylemem sonrası birçok CHP’li tarafından şahsımla ilgili küfür ve hakaretlere şahit olunca yanlış bir yerde siyaset yaptığımın bir kez daha farkına vardım. CHP içinde daima çözüm üreten ve ülke, millet yararına olan her şeyi destekleyen biri olmaya çalıştım. AK Parti ile MHP’den hayır oyu isterken hiç bir mahzur görmeyenlerin, bir CHP’linin evet oyu vereceğini beyan etmesine edep sınırlarını aşan tepkileri, CHP’nin aslında ne kadar anti-demokratik bir zihniyet tarafından yönetildiğini açıkça ortaya koymuştur. Evet oyu vereceğimi açıklamamdan sonra şahsıma karşı bir itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmüştür. Buradan sormak istiyorum;  acaba CHP’nin 25 milyon evet oyu veren vatandaşa ihtiyacı yok mudur?” dedi.

 

CHP’DE SİYASET YAPARKEN ’MİSAFİR’ MUAMELESİ GÖRDÜM…

 

CHP’ye makam için değil, CHP’nin millet ile kucaklaşmasına, sağ seçmen ile bağlarının kurulmasına katkı vermek için katıldığını ifade eden Yurteri şunları kaydetti: “Yaklaşık 3 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak ‘gençliğe yol verin, iktidara yürüyelim’ sloganıyla 31 yaşında siyasete adım atmıştım. Maksadım, mutlak başarı elde etmek, herkes ve her kesimden oy almak, bütün kesimleri kucaklamaktı. Amaç, bürokratik oligarşi partisi olarak algılanan CHP’nin milletin partisine dönüşmesine katkıda bulunmaktı. Ama CHP’de siyaset yaparken ’misafir’ muamelesi gördüm. Gençliğim, fikirlerim, heyecanım, enerjim, çabalarım CHP’de hiçe sayıldı. Olmadık iftiralara ve itibarsızlaştırmaya maruz kaldım, parti yöneticileri tarafından hep dışlandım. Bir belediye başkanını eleştirdiğim için kendisini sosyal demokrat olarak tarif eden CHP genel merkezi tarafından partiden ihraç edildim. Ona rağmen parti tabanına duyduğum saygıdan dolayı bir değişiklik yaparız umuduyla koştum mücadele ettim. Ama olmadı, referandum öncesi ve sonrası yaşananları da gördükten sonra bazen olur mu diye umut etmek, mücadele etmek anlamsız. CHP alternatif olmaktan uzak, iktidar kelimesini konuşmanın bile hayal olduğu bir yapı maalesef. Sayfalar dolusu yazmaya da gerek yok, CHP tabanıda milletimizde herşeye şahit ve görüyor zaten. CHP’de siyasete başladığım günden bugüne kadar beni destekleyen, yanımda olan tüm CHP’lilere de çok teşekkür ediyorum.”

 

Referandumun ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Hikmet Yurteri, siyasi geleceğine ilişkin, “Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler” ifadesini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.