YAYALAŞTIRMA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ…

YAYALAŞTIRMA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ…
Yayınlama: 01.07.2024
Düzenleme: 02.07.2024
1.618
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in projeleri arasında bulunan “Çarşı Bölgesi’nde Yayalaştırma Projesi” hayata geçirildi. Yayalaştırma Projesi, alışveriş ve sosyal ihtiyaçlar için trafiğe kapalı, güvenli alanlar oluşturulmasına imkan tanıyacak…

 

Trafikte yaya önceliği uygulamasının ardından Çanakkale sokaklarında yayalara özgürlükte geldi. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in vaadi olan Çarşı Bölgesi’nde Yayalaştırma Projesi hayata geçirildi.

 

Kemalpaşa Mahallesi’nde Eski Balıkhane Sokak, Fetvane Sokak (Kemalyeri Sokak ile Hapishane Sokak arası), Eski Mahkeme Sokak ve Küçük Hamam Sokak, 1 Temmuz 2024 Pazartesi tarihi itibariyle sürekli olarak 09.00-11.00 saatleri dışında kalan zaman diliminde araç trafiğine kapatıldı.

 

 

Projenin ana hedefleri doğrultusunda; 1995 yılından bu yana yürürlükte olan Çanakkale Kentsel Sit Alanı Projesi içinde belirlenmiş güvenli yaya alanlarının oluşturulması ile Çarşı Bölgesinin ekonomik canlılığının artırılması hedeflerine uygun olarak alınan İl Trafik Komisyon Kararları kapsamında çalışmalar yürütülecek.

Araç trafiğinin azaltılması ile alışveriş ve sosyal ihtiyaçlar için trafiğe kapalı, güvenli alanlar oluşturulacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş