BAŞKANIN TORPİL LİSTESİ DEŞİFRE OLDU..!

BAŞKANIN TORPİL LİSTESİ DEŞİFRE OLDU..!
Yayınlama: 23.10.2023
Düzenleme: 25.10.2023
5.525
A+
A-

Çan ilçesinde TKİ, 18 Mart Termik Santrali ve siyaset üçgeninde geçen rant iddiasıyla üzerine bulaşan kömür karasının lekesini henüz temizleyemeyen AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, bu defa kamu işçisi alımında torpil iddiasıyla sarsıldı.

 

MHP ve AK Partinin arasını açan, Cumhur İttifakını dağıtma noktasına taşıyarak önümüzdeki yerel seçimi riske sokan kavganın perde arkasında AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ın devlet kadrolarına alınacak işçilerin kaderi ile oynaması olduğu ileri sürüldü.

 

AK Partili Makas’ın 18 Mart Çan Termik Santraline alınacak işçilerden oluşan listeye müdahale ederek Çanlı ve öncelik sahibi olan taşeron işçileri makaslayarak çıkarttığı ve yerlerine başka illerden isimler yerleştirdiği için MHP Çan İlçe Başkanı Halil Turan’ın sert şekilde hedefi olduğu ortaya çıktı…

 

MHP Çan İlçe Başkanı Halil Turhan, geçtiğimiz günlerde AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ı ağır bir dille eleştirmiş, Cumhur İttifakında ipleri geren gelişme yaklaşan yerel seçimi de tehlikeye sokmuştu.

Ortakların arasını açan o şiddetli kavganın sebebi ise sadece siyasi arenayı değil tüm Çanakkale’yi sarstı. AK Parti ve MHP’yi karşı karşıya getiren o kavganın altından kelimenin tam anlamıyla siyasi bir skandal çıktı.

 

ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ ÇAN’IN ÜZERİNDEN…

 

MHP Çan İlçe Başkanı Halil Turhan şahsi sosyal medya hesabı ile birlikte MHP Çan İlçe Başkanlığının resmi hesabından yaptığı gündeme bomba gibi düşen o paylaşımlarda AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ı isim vermeden hedef alarak; “Çan’ın üzerinden kirli ellerinizi emellerinizi çekin. Çan sizin oyuncağınız değildir. MAKAS atacak başka yerler arayın. Bunun hesabını ödersiniz. Siyaseti ya gelin Çan’da siz yapın ya da Çan siyasetinden elinizi ayağınızı çekin Çanakkale’den Çan’a MAKAS atıp karıştırmayın. Sizin yaptığınız nifak tohumu saçmaktan Cumhur ittifakını yok saymaktan başka bir şey değildir. Yok sayanı TANIMAYIZ” demişti.

MHP’li Turhan’ın bu sert çıkışının sebebi önce Çan’da ardından tüm Çanakkale’de gözlerin AK Partili Naim Makas’a çevrilmesine yol açtı.

 

KAMU LİYAKATİNE SİYASİ TORPİL LEKESİ…

 

İlk olarak siyasi kulislerde dolaşan ardından hızla yayılarak Çanakkale’de herkesin konuştuğu bir olaya dönüşen büyük kavganın nedeninin, bir kamu kurumu olan 18 Mart Çan Termik Santraline alınacak olan kadrolu işçi alımı sırasında yaşanan torpil skandalı olduğu ileri sürüldü.

İddiaya göre kamuya işçi alımlarında listeler AK Parti İl Başkanlığında hazırlanarak kurumlara servis ediliyor ancak torpil listesine son şekli teşkilatlarını da hiçe sayarak müdahalede bulunan Başkan Makas veriyor. Teşkilatların itiraz ve tepkisini dikkate almayan Naim Makas, partide ki yetkisini kullanarak çatlak sesleri susturmayı başarsa da Cumhur İttifakı ortağı MHP bu adaletsizliğe daha fazla sessiz kalamayarak herkesin dilinde ki bombayı sonunda Çan İlçe Başkanı Halil Turhan patlatıyor.

 

 

TAŞERON İŞÇİLERİN HAKKI YENMİŞ…

 

MHP’li Başkan Turhan’ın sabrını taşıran son damla Çan’da faaliyet gösteren devlete ait 18 Mart Termik Santraline işçi alımında yaşanan haksızlık oluyor. Kulislerden gelen bilgiye göre, Termik santrale kadrolu olarak çalışmak üzere alınacak olan kamu işçileri için öncelik hali hazırda santralde görev yapan taşeron işçilerde olması nedeniyle çoğu Çanlı olan santralde görevli taşeron işçilerden bir liste hazırlıyor. Fakat işe alınanların isimleri açıklandığında listenin makaslanarak delindiği ortaya çıkıyor.

 

TOZUNU ÇANLILAR YUTUYOR, EKMEĞİNİ BAŞKALARI YİYİYOR…

 

18 Mart Çan Termik Santraline alınan isimlerden bazılarının santralde hiç çalışmamış olduğu ortaya çıkarken, bazılarının ise değil Çan, Çanakkale’den bile uzak Şanlıurfa, Elazığ ve Erzurum gibi farklı illerden torpilli olduğu iddia ediliyor. Önce Çan’ı sonra tüm Çanakkale’yi karıştıran bu haksızlıktan, listeye kendi belirlediği isimlerle müdahale ettiği ileri sürülen AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas sorumlu tutuluyor.

 

MHP, ORTAĞINA KAZAN KALDIRDI…

 

AK Parti Çan İlçe teşkilatı yaşananlara itiraz etse de sadece sessiz kalarak Başkan Makas’a boyun eğmekle kalmıyor, kendisini gönülsüzde olsa ilçede ağırlayarak kavga yok mesajı vermeye çalıştığı konuşuluyor. AK Parti’de kol kırılsa da yen içinde tutmayı başaran İl Başkanı Naim Makas, koltuktan aldığı güçle kendi teşkilatını sindirebilse de iddiaya göre listedeki Çan halkından MHP’li işçileri de makaslamak gibi bir hata yapıyor.

İttifak ortağı da olsa yaşananlara kayıtsız kalmayarak adeta kazan kaldıran MHP Çan İlçe Başkanı Halil Turhan’ın işçi ve emekçinin hakkının peşine düşerek sosyal medya üzerinden yaptığı o açıklamalar ise skandalın patlamasına yol açıyor.

 

KÖMÜRÜN KARASI HALA SİLİNMEDİ…

 

Torpil listesiyle kamunun adının karıştığı bu skandal, ne Çan nede AK Parti İl Yönetimi için ilk değil. 2022 yılının Mayıs ayında AK Partili isimler arasında sosyal medya üzerinden başlayan tartışmada siyasi nüfus kullanılarak T.K.İ. Çan Linyitleri İşletmesinden milyonlarca lira değerinde 30 bin ton kömür alındığı ifade edilmiş, o kişinin halen AK Parti İl Yönetiminde görev yapan bir isim olduğu iddia edilirken ranttan elde edilen paralarla da kokain ve seks partileri düzenlendiği ileri sürülmüştü.

Aylarca konuşulan ancak idari ve adli bir soruşturma süreci yaşanmayan o skandalı, o dönemin CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’da gündeme taşımış ve AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ı CHP ile uğraşmak yerine kendi partisini kömür karasından temizlemeye davet etmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş