YOLA DEVAM SANAYİNİN ASLANI..!

YOLA DEVAM SANAYİNİN ASLANI..!
Yayınlama: 29.12.2023
Düzenleme: 29.12.2023
1.445
A+
A-

Türkiye’nin 10 büyük sanayi kuruluşundan biri olan İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan’a ÇOMÜ tarafından Fahri Doktora Unvanı verildi.

Törende yaptığı konuşmada 70 yıldır hiç durmadan çalıştığını ifade eden Aslan, “Yapılan her yatırımın birçok ailenin ocağına ulaşan bir mutluluk kaynağı olduğunu biliyor ve her zaman ‘Yola devam Bayram Yusuf Aslan’ diyorum. Gençler şikayet etmeyin çok çalışın” dedi…

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan’a Fahri Doktora Unvanı Tevcih Töreni gerçekleşti.

 

HİÇ BİR ZAMAN VAZGEÇMEDİ…

 

İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan’ın hayatı hakkında bilgiler verdi.

Aslan’ın ülkemizin yetiştirdiği değerli bir iş insanı ve hayırsever bir insan olduğunu ifade eden Erenoğlu, “Bayram Yusuf Aslan, 1939 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiş, 11 yaşında babasını kaybetmesine rağmen, annesinin desteğiyle eğitimine devam etmiş ve Tophane Sanat Okulu Torna Tesviye Bölümü’nden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra kendi atölyesini kuran Sayın Aslan, torna makinesini döndürdükçe sadece yeni ürün değil yeni fikirler de üretmiştir. Küçük bir atölyede başlayan girişimcilik serüveni bir tesadüfle rota değiştirmiş ve demir çelik sektörüne adım atmıştır. Aslan, yıllar içinde yeni yatırımlar ve yeni iş alanları ile birlikte şirketini Türkiye’nin sayılı şirketler grubundan biri haline getirmiştir.

 

 

GENÇLERİN GELECEĞİNE IŞIK OLDU…

 

Aslan, demir çelikten, tersaneciliğe, liman işletmeciliğinden taşımacılığa, armatörlükten enerjiye, inşaattan turizme kadar çok geniş bir alanda faaliyet gösteren şirketler grubuyla, ülke ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlamaktadır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren bir iş insanıdır. Sadece iş hayatında değil, sosyal sorumluluk projelerinde de öncü bir rol oynamaktadır. Özellikle eğitime verdiği destek ile birçok gencin geleceğine ışık tutmuştur. Sporun ve sporcunun da her zaman yanında olmuştur. Çanakkale’ye İÇDAŞ Spor Kulübünü kazandırmış ve kulübün yelken, yüzme, rüzgâr sörfü, satranç ve basketbol branşlarında sporcu yetiştirmesine destek olmuştur” dedi.

 

DOKTORASINI ALDI CÜBBESİNİ GİYDİ…

 

Bayram Yusuf Aslan’ın hayatını anlatan videonun izlenmesinin ardından, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından Bayram Yusuf Aslan’a cübbesi giydirildi, “Enerji Teknolojisi ve Yönetimi Alanında” Fahri Doktora payesi takdim edildi, ÇOMÜ’nün rozeti takıldı ve ÇOMÜ’nün mensubu olduğunu, kurumsal aidiyeti ifade eden ÇOMÜ kimlik kartı verildi.

 

 

ÇALIŞMAKTAN HİÇ VAZGEÇMEDİM…

 

Takdimin ardından bir konuşma yapan Bayram Yusuf Aslan, yaklaşık 70 yıldır hiç durmadığını, “Yola hep devam” dediğini ifade ederek, ekonomik değişimler yaşanan dünyada piyasa şartlarının gerektirdiği önlemleri alarak ve detaylı düşünerek, çok çalışarak ve ülkeye faydalı evlatlar yanında kıymetli profesyoneller yetiştirerek, giderek güçleşen rekabet koşullarına uyum sağladığını söyledi.

 

Şikayet etmek yerine çok çalıştığını ve düşündüğünü ifade eden Aslan, “Cesaret, uzak görüşlülük, bilgi, yılmazlık ve çalışkanlık her zaman önem verdiğim felsefelerim oldular ve hayatıma ışık tuttular. Ailem benim için her zaman önemli oldu. Yaşadığım ve doğduğum yerleri hiç unutmadım. Ekonomik ve sosyal hayatlara dokunmaya, kültürel yatırımlarımı artırmaya çalıştım.” dedi.

 

 

YAPTIĞIMIZ HER YATIRIM, BİR AİLENİN OCAĞINA ULAŞAN YENİ BİR MUTLULUK…

 

İÇDAŞ olarak enerji, denizcilik, metalurji, lojistik yatırımlarıyla büyürken kendisi için de önemli olan dört alana, eğitime, spora, sanat ve kültürel faaliyetlere yaşamı boyunca önem verdiğini ve bu doğrultuda Türkiye’ye kurumlar kazandırmaya çalıştığını anlatan Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaptığım her yatırımın ülkeme, gençliğe, insanlığa armağan olduğunu ve ülkem kazandıkça halkımın da refah içerisinde yaşayacağını düşünüyorum. Yapılan her yatırımın birçok ailenin ocağına ulaşan bir mutluluk kaynağı olduğunu biliyor ve her zaman ‘Yola devam Bayram Yusuf Aslan’ diyorum.

Aslan, törenin ardından akademisyenler, öğrenciler ve ailesiyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş