Yurteri Aralık’ı Bekleyecek…

CHP’den ihracına yönelik olarak dava açan Hikmet Yurteri’nin duruşması, bilirkişi raporu mahkemeye yetişmediği için bir kez daha ileri bir tarihe ertelendi…

7 Haziran seçimlerinde CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı olan Yurteri, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yönelik eleştirileri nedeniyle partiden atılmıştı…

Yurteri Aralık’ı Bekleyecek…
Yayınlama: 01.11.2016
888
A+
A-

Hikmet Yurteri’nin CHP’den İhracına yönelik açtığı davanın 1. duruşması 8 Eylül’de Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmüştü. Duruşmada hakim dosyayı bilirkişiye göndermiş ve duruşmayı 1 Kasım’a ertelemişti. 2. duruşma belirlenen tarihte Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Ancak bilirkişi raporu mahkemeye yetişmediği için duruşma bir kez daha 27 Aralık 2016 tarihine ertelendi.Yurteri, gelişmeleri partiden ihrac olmasına yol açan paylaşımları yaptığı sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurdu.

Başkan Gökhan’a; “Partiyi Karıştırmayın” Demişti…

7 Haziran seçimlerinde CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı olan Hikmet Yurteri, kişisel facebook sayfasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a açık mektup yazarak “Partiyi Karıştırmayın” çağrısından bulunmuştu. Hikmet Yurteri’nin açıklamaları sonrasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yurteri’nin partiden ihracı istemiyle CHP Disiplin kuruluna müracaatta bulunmuştu.

İl Disiplin Kurulu, Kınama İle Yetinmişti…
 
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Ülgür Gökhan’ın şikayeti sonrasında yaptığı incelemeler sonucunda Hikmet Yurteri’yi partiden ihraç etmişti. Karar 15 üyenin oy birliği ile alınmıştı. Öte yandan; CHP Çanakkale İl Disiplin Kurulu ise daha önceden Hikmet Yurteri’nin partiden ihracını gerekli görmemiş sadece kınama cezası vermişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş