Zamanda Lezzetli Bir Yolculuk..!

İşletmecisi tarafından eski malzemeler ve eşyalar ile donatılarak otantik bir görünüm kazandırılan 70 yıllık lokanta, adeta bir müzeyi andırıyor…

Zamanda Lezzetli Bir Yolculuk..!
Yayınlama: 30.01.2017
3.540
A+
A-

Ayvacık ilçesinde 36 yıldır İsmail Karabulut tarafından işletilen ilçenin en eski lokantasında sergilenen eski eşyalar, adeta müşterileri zamanda geriye götürüyor. Lokanta içerisinde yörenin ünlü zeytin yağıyla yapılan yemeklerin hazırlandığı lokantada, eski telefonlar, radyolar, fotoğraf makineleri, semaverler, saatler, ütüler, sandıklar ve çeşitli dekoratif eşyaları yer alıyor.

 

1948 yılında faaliyete geçen lokantanın o tarihten bugüne aralıksız müşterilerine hizmet verdiğini belirten Karabulut, müşterilerine genellikle yörenin ünlü zeytin yağıyla yapılan yemekleri sunduklarını söyledi.

 

Çocukluk merakı benzersiz bir lokanta yarattı…

 

Antika merakını işyerine de taşıdığını kaydeden Karabulut, yörede bu özellikte başka bir lokanta bulunmadığını ifade ederek; “Lokantamda eski eşyalar, camlı dolaplar, telefonlar, radyolar, fotoğraf makineleri, semaverler, saatler, ütüler, sandıklar ve çeşitli dekoratif eşyalar var. Müşterilerimizin ilgisini sadece yemeklerimiz değil antika eşyalar da çekiyor. Lokantamız küçük bir müzeyi andırıyor” diye konuştu.

 

Tarihe ve eski eşyalara olan merakının çocukluk yıllarında başladığını dile getiren Karabulut, lokantasında sergilediği eşyalar nedeniyle bazı müşterileri tarafından “Bizi çocukluk yıllarımıza götürdünüz” şeklinde geri dönüşler aldığını ve mutlu olduğunu söyledi.

 

Aile yadigarları ile başladı…

 

Gelecek nesillere bu eşyaları anlatmak bana mutluluk veriyor diyen İsmail Karabulut; “Tarih, eski yıllarda yaşayan insanların medeniyetlerini ve uygarlıklarını yazılı veya yazısız bilgilerle günümüze ulaşmasıdır bence. Bu merakımı ve ilgimi giderebilmek için rahmetli anne-babam ile dedemden kalan eski eşyaları biriktirmeye başladım. Yıllar geçtikçe çevremden ve pazarlardan topladığım eski eşyaları da lokantamda sergiledim. O eşyaları hem kullanıyor hem de lokantama gelen genç müşterilerime nasıl kullanıldıklarını anlatıyorum. Çevremdeki dostlarım da evlerinde kullanmadıkları eski eşyaları bana verdiler. Onların ismini yazarak bu eşyaları lokantama koydum” şeklinde konuştu. 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş