1 Saatini KARART, Geleceğini AYDINLAT

Dünyanın aydınlık geleceğine destek vermek için 25 Mart 2017 Cumartesi günü 1 saatlik karanlık etkinliği gerçekleştirilecek…

1 Saatini KARART, Geleceğini AYDINLAT
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
4.388
A+
A-

İklim değişikliği başta olmak üzere gezegenimizin karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla WWF’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) her yıl düzenlediği ‘Dünya Saati’ etkinliğine Çanakkale Belediyesi bu yıl da destek veriyor.

“Dünyanın Aydınlık Geleceği İçin 1 Saatlik Karanlık” sloganıyla etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da destek veren Çanakkale Belediyesinin girişimleriyle, Saat Kulesi ve Troia Atı civarında bulunan ışıklar bir saat süreyle kapatılacak.

25 Mart 2017 Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek Dünya Saati etkinliğine Çanakkalelilerin de 1 saatlik elektrik tasarrufuyla destek olması bekleniyor. Dünyanın en önemli çevre hareketlerinden biri olan “Dünya Saati” etkinliği tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Dünya Saati’ne, 2016 yılında Türkiye’nin de aralarında yer aldığı 178 ülkeden milyonlarca insan katılmıştı. Her yıl milyonlarca insanın, bir saatliğine ışıkları kapatarak küresel iklim değişikliği konusunda önemli bir farkındalık oluşturmasını sağlayan Dünya Saati etkinliği bu yıl 25 Mart Cumartesi günü, 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati etkinliği çerçevesinde Türkiye’de Boğaziçi Köprüleri, Dolmabahçe Sarayı ve Sultanahmet Camii gibi anıtsal yapıların yanı sıra Efes Antik Kenti, Selimiye Camii ve Peri Bacaları da ışıklarını kapatarak bu önemli etkinliğe değer katacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş