1 YETMEZ EN AZ 3 OLMALI

Çanakkale’nin özlediği ve beklediği ikinci üniversiteye en yakın zamanda kavuşacağını ifade eden Çanakkale Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider, ‘‘Biz ağır sanayi isteyen bir il değiliz. Doğa anlamında buna çok da uygun değiliz. Bacasız sanayi üniversitelerle Çanakkale yarınlara çok daha mutlu ve umutlu bakacak’’dedi.

1 YETMEZ EN AZ 3 OLMALI
Yayınlama: 17.04.2018
4.534
A+
A-

ÇANAKKALE’DE EN AZ 3 ÜNİVERSİTE OLMALI

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi temel atma törenine katılan Milletvekili Gider Çanakkale’de kurulacak yeni bir üniversitenin ile büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.  Çanakkale’de en az 3 tane üniversite olması gerektiğini vurgulayan Gider ‘‘Biz ağır sanayi isteyen bir il değiliz. Doğa anlamında buna çok da uygun değiliz. Çanakkale öğrencileri sevdi, öğrencilerde Çanakkale’yi sevdi. Bunda birçok etken var. En önemli etken ise Çanakkale halkının kişisel özgürlüklere duyduğu saygı, Çanakkale halkı öğrencileri kendi evladı gibi, kendi kardeşi gibi görüyor’’ şeklinde konuştu.

 

İKİNCİ ÜNİVERSİTENİN EN ÇOK YAKIŞACAĞI YER BİGA’DIR

 

Biga’da 9 bin öğrencin eğitim gördüğünü dile getiren Gider, Bugün uygulamalı bilimler fakültesinin temelini atıyoruz. Bu ikinci fakülte üçüncü fakültenin devamında da gelecek olan üniversitedir. Birçok il ikinci üniversitesini açmış, Çanakkale’de ikinci üniversite olacaksa bunu en çok yakışacağı yer Biga’dır. Buraya üniversite kurulduğunda sadece Ağaköy’e değil tüm Biga’ya hatta Çan’a ve Yenice’ye de ekonomik ve soysal anlamda büyük katkı sağlayacaktır’’ dedi.

 

BU TEMEL YENİ ÜNİVERSİTENİN TEMELİDİR

Bugün atılan temelle birlikte Biga Üniversitesinin temellerini de atıldığını dile getiren Gider, ‘‘Biga’nın özlediği üniversiteye kavuşmasına az kaldı. Biga yeni açılacak üniversitesiyle yarınlara çok daha mutlu ve umutlu bakacak. Üniversiteye tüm kurum kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin halkın sahip çıkması destek olması gerekiyor. Öğrenci ekonomik anlamda gittiği her yere büyük katkı sağlıyor. Ağaköy buna çok güzel bir örnek’’şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş