13 EVDE 21 GÖZALTI..!

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, firari eski HSYK Genel Sekreteri ile birlikte 21 kişi ‘gaybubet evleri’ne düzenlenen operasyonda yakalandı…

13 EVDE 21 GÖZALTI..!
Yayınlama: 08.02.2018
5.703
A+
A-

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, firari eski HSYK Genel Sekreteri ile birlikte 21 kişi  ‘gaybubet evleri’ne düzenlenen operasyonda yakalandı…

 

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kentteki ‘gaybubet evleri’ belirlendi. Başsavcılık kararı ile Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri tarafından, belirlenen 13 gaybubet evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda eski HSYK Genel Sekreteri ve Yargıtay üyesi FETÖ firarisi Mehmet Kaya’ın da aralarında bulunduğu 21 kişi yakalandı. Gözaltına alınan Mehmet Kaya ve diğer şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan gaybubet evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

 

GAYBUBETİN SÖZLÜK ANLAMI NE DEMEKTİR..?

FETÖ yapılanmasında sürekli duyduğumuz gaybubet evler ne anlama geliyor?

 

FETÖ operasyonlarında gaybubet evlere yapılan baskınlarında birçok kişi gözaltına alınıyor. Peki FETÖ’cülerin saklandığı bu evin manası ne anlama geliyor?

Gaybubet sözlük anlamı ‘Yok olma, bulunmama durumu’ anlamına geliyor. FETÖ operasyonlarında ise gaybubet evler ‘güvenli ev’ manasına geliyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Gaybubet ‘bulunmayış, yokluk’ olarak açıklanıyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş