140 Bin Kişi Hep Bir Ağızdan “BAŞKAN İSTİFA”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, Sur Belediyesi ile imzaladığı Kardeşlik Protokolüne tepkiler dinmek bilmiyor.
Dünyaca ünlü kampanya sitesi “change.org” üzerinden başlatılan “Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan istifa etsin” içerikli kampanyada toplanan imza sayısı sadece 140 bini değil Çanakkale merkez nüfusunu da aşarak rekora gidiyor.

140 Bin Kişi Hep Bir Ağızdan  “BAŞKAN İSTİFA”
Yayınlama: 21.11.2016
28.407
A+
A-

Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a, imzaladığı ‘Sur Belediyesi Kardeşliği Protokolü’ nedeniyle tepki yağmış, seçimlerde CHP’nin Çanakkale de birinci parti olması yanı sıra HDP’nin barajı aşması nedeniyle Cumhuriyet Meydanında dağıttığı Şükür Pilavıyla tepkiler öfkeye dönüşüp çığ gibi artmıştı. 

Başkan İstifa…

 

Buna rağmen Kayyum atanan Sur Belediyesi’yle yapılan protokolü savunan Başkan Gökhan “Kayyum muhatabımız değildir. Kayyumlar demokrasilerde halkı temsil edemez. Biz kayyumlarla kardeş falan olmayız” diyince halkın öfkesini dahada körüklemiş ve sosyal medyada Twitter ve Facebook’ta vatandaşlar Ülgür Gökhan’ı sert cümlelerle protesto etmeye başlamıştı.

 

Bu tepkiler sonrasında başlatılan “Başkan istafa” kampanyasına gösterilen dev ilgi, öfkenin ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdi. “Şehitler diyarı Çanakkale’de PKK destekçisi belediye ile kardeşlik istemiyoruz” içerikli bir bildiri yayımlayan vatandaşlar dünyaca ünlü kampanya sitesi olan “change.org” üzerinden birleşti. Muhatabı Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olan imza kampanyasında Başkan Gökhan istifaya davet edildi.

İstifa isteyenler şehir nüfusunu geçti…

 

140 bin 932 (her dakika artıyor) imza ile halen süren kampanyada ilginç olan ise tepkilerin sadece Gökhan’ın Başkanlık yaptığı merkezden gelmiyor olması. Çünkü daha şimdiden toplanan imza sayısı 2015/2016 nüfus sayımına göre 122 bin 613 olan Çanakkale merkez nüfusunu geçti. Belde ve köyleriyle birlikte 159 bin 758 olan nüfus sayısına kısa sürede ulaşacak gibi görünen kampanyanın bu hızla devem etmesi halinde 513 bin olan il nufusunu bile yakalaması muhtemel görünüyor.

 

Zira aynı sitede, içinde Çanakkale’nin adı geçen ve aralarında AK Parti’nin desteklediği “İskele Meydanı’nın adı değişsin gibi 90 dolayında imza kampanyası bulunuyor. Ancak tüm kampanyalarda atılan toplam imza sayısı “Başkan İstifa” diyenlerin yanından bile geçmiyor.

Kampanyada ne deniliyor?

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kasteden teröristlerle kardeş olmak şehitler diyarı Çanakkale’ye yakışmıyor. Çanakkale Belediyesi, Diyarbakır’da hendeklerin kazıldığı, hergün şehit haberleri aldığımız PKK’nın şehir üssü olarak kullandığı Sur Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı.

 

Geçtiğimiz yıllarda imzalanan protokolü halen bütün itirazlara rağmen sürdürüyor. Çanakkaleli bu hainliği kabul etmiyor. PKK’ya destek verdiği resmi makamların araştırmalarıyla ortaya çıkan ve başkanı da tutuklanan Sur Belediyesi ile kardeşlik protokolünü sürdüren Ülgür Gökhan’ı istifaya davet ediyoruz. Bur anlamda PKK ile kol kola görüntü veren Çanakkale Belediyesi’nin bu rezillikten kurtulmasını istiyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş