25 MİLYON DOLARLIK HAYAL KIRIKLIĞI..!

Altı kıta ve 45 ülkede turizme hizmet veren dünya devi Hilton Worldwide’ın, otel sektörüne öncülük eden 13 markasından biri olan DoubleTree by Hilton’un 5 yıldızlı 4 yıllık Çanakkale macerası hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Müteahhit battı, otel inşaatı ile birlikte hayaller yarım, akıllarda ise tek bir soru kaldı. Şimdi ne olacak..?

25 MİLYON DOLARLIK HAYAL KIRIKLIĞI..!
Yayınlama: 13.11.2019
9.099
A+
A-

Altı kıta ve 45 ülkede turizme hizmet veren dünya devi Hilton Worldwide’ın, otel sektörüne öncülük eden 13 markasından biri olan DoubleTree by Hilton’un 5 yıldızlı 4 yıllık Çanakkale macerası hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Müteahhit battı, otel inşaatı ile birlikte hayaller yarım, akıllarda ise tek bir soru kaldı. Şimdi ne olacak..?

 

60 yıldan buyana yaklaşık 90 otel ile hizmet verdiği Türkiye pazarında hızla büyümeye devam eden ünlü oteller zincirinin Çanakkale’de ki en yeni ve en özel oteli ekonomik krize takıldı. Yapımı bir durdu bir başladı denilen, tamamlanması gibi açılışı da sürekli ertelenen 5 yıldızlı DoubleTree by Hilton Çanakkale’nin yapımını üstlenen müteahhit firmanın resmen iflas ettiği öğrenildi. Batan firmanın Çanakkale il Özel İdaresi ile yapılan sözleşme taahhütlerini zamanında yerine getirememesinden dolayı da yapılan anlaşmanın fes edildiği bildirildi.

 

 

SATILACAK MI, KİRALANACAK MI..?

25 milyon dolarlık yatırımının yarım kalması, şimdilik Çanakkale turizminin gelişimine yönelik umutlarını da yarım bıraktı. 15 bin metrekare alan üzerinde kaba inşaatı tamamlanan otel binasının Çanakkale İl Özel İdaresine devrolmasının ardından akıbeti de merak konusu oldu.

Seçenekler arasında inşaatın il özel idaresi tarafından tamamlanarak, yapılacak yeni bir ihale ile binanın otel olarak kullanılmak üzere bir başka firmaya kiralanması yer alıyor. Ancak kısıtlı imkanlar ve resmi prosedüre göre tamamlanacak olan binanın, kendine özel konseptine sadık kalan tarz sahibi sektörün öncü markalarını cezp etmesi ve Çanakkale’ye çekilmesi düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Çünkü hiçbir marka otelin sil baştan tadilat ile kriz döneminde ekstra masraf yapması pek mümkün görünmüyor.  

İkinci seçenek ise otel binasının mevcut kaba inşaat haliyle ihaleye çıkarılarak iyi bir rakam üzerinde satılması. Yaklaşık 50 milyon TL. gelir sağlayabilecek olan bu satış, hizmet anlamında yıllık 70 milyon TL. dolayında kullanılabilir bütçesi olan kuruma nefes aldırabilir. Ancak her türlü kamu malının satışına şiddetle karşı çıkan CHP’nin bu satışa da onay vermesi çok düşük bir ihtimal.

 

 

KONAKLAMADA KALİTE VE KONFORUN ZİRVESİ OLACAKTI..!

5 yıldızlı Double Tree by Hilton Çanakkale’nin, boğazda tüm odaları deniz gören konumuyla zincirin en önemli otellerinden biri olması planlanıyordu. 4 yıl önce başlanan ünlü otelin bünyesinde mağazalar, kafe ve restoran ile ayrıca spa merkezi yer alacak, 60 adet twin oda, 82 adet french, 10 adet suit ve bir adet president suite oda olmak üzere 153 üst sınıf oda bulunacaktı. Kompleksin çatısı altında 560 metrekarelik balo salonu ve dokuz adet modern toplantı salonu hizmet verecek ve misafirler fizyoterapi, aromaterapi, detox ve kriyoterapi gibi çok özel hizmetlerimizden yararlanabilecekti.

 

 

KENT KONSEYİ, HİLTON OTELİNE “HAYIR” DEMİŞTİ..!

Çanakkale Belediye Meclisi, 14 Temmuz 2015 tarihinde olağanüstü toplanarak, şehre Hilton oteli yapılması konusunu görüşmüş, tek maddeli toplantıda, Barbaros Mahallesi Yeni Vali Konağı yanındaki İl Özel İdaresi arsasına yapılması planlanan oteller için bölgede 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğinde binaya imar izni vermişti. Bu gelişmelerin ardından, Double Tree By Hilton Çanakkale`nin inşaat çalışmaları başlamıştı.

Ancak Çanakkale Kent Konseyi Sahiller Çalışma Grubu, 14 Temmuz’da Çanakkale Belediye Meclisi’nin oy çokluğu ile aldığı Hilton Oteli İmar izni ile ilgili olarak bir rapor yayınlamıştı. Hilton Oteli Projesine izin verilmemesi gerektiği belirtilen raporda, projeye neden izin verilmemesi gerektiği gerekçelerle açıklanmış; “İl Özel İdaresi yerine yapılmak istenen Hilton Oteli Projesi’nin, müştereklerimiz olan Çanakkale KEP içeriğine, Çanakkale Kent Seçmen Beyannamesi ilkelerine, Anayasa’ya ve Avrupa Kentsel Şartı’na uygun bir proje olmadığını belirtiyoruz” denilmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş