KİM GİDECEK KİM KALACAK… VEKİL ADAYI KİM OLACAK..!

KİM GİDECEK KİM KALACAK… VEKİL ADAYI KİM OLACAK..!
Yayınlama: 14.03.2023
3.018
A+
A-

Seçim tarihinin belli olmasının ardından milletvekili aday adayları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. İktidar partisi AK Parti’de yine aday adayı enflasyonu yaşanacak gibi görünüyor.

 

2018 seçimlerinde 24 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı AK Parti’de şimdiden milletvekilliği aday adaylığı için 17 kişinin ismi geçiyor. Timur Ay bugün parti il binasına giderek ilk resmi başvuruyu yapacak…

 

İktidar partisi AK Parti’de mevcut vekiller Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun yanı sıra milletvekili aday adaylığı için eski vekiller Ayhan Gider ve İsmail Kaşdemir ile Ak Parti Eski İl Başkanı Gültekin Yıldız,İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Çan eski Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Biga eski Belediye Başkanı Mehmet Özkan,Biga eski AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, Çanakkale Ziraat Odası eski Başkanı İsmail Kaya, Fatma Bektaş Aydoğan, Sebahattin Güner, Timur Ay, Tandoğan Tolga. Avukat Yasin Öztürk ve Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Gülşen Uz’un isimleri geçiyor.

 

 

VEKİL Mİ? BAKAN MI? YOKSA HİÇBİRİ Mİ..?

 

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan için bir çok senaryo ortaya atılıyor. TURAN’ın vekil olabilmesi için önündeki en büyük engel 3 dönem kararı. Bu karar çıkarsa T.B.M.M de 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Milletvekilliği yapan Turan’a milletvekilliği yolu kapanmış olacak. Karar çıkmazsa Turan çok büyük bir ihtimalle Çanakkale’den birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilecek.

Diğer bir ihtimal ise 24. Dönemde olduğu gibi İstanbul’dan aday gösterilecek. Konuşulan başka bir senaryoya göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi tekrar kazanması halinde yeni kabinede Turan’a bakanlık görevi verilecek. Bu nedenle kendisi vekil adayı olarak gösterilmeyecek. Turan’ın Çanakkale’den aday olmaması durumunda ise milletvekilliği aday adayı sayısında rekor bir artış bekleniyor.

 

 

İSKENDEROĞLU’NUN İŞİ ZOR…

 

AK Parti’nin gülen yüzü Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’da milletvekili aday adayları arasında. Uzun yıllar sonra Çanakkale’den kadın milletvekili seçilen İskenderoğlu’nun yeniden AK Parti’den milletvekili adayı olmasına, olursa da kazanmasına zor gözüyle bakılıyor.

 

İKİNCİ SIRADAN SEÇİLEN GERİ GELMİYOR…

 

2002 Genel seçimlerinden bugüne kadar yapılan seçimde ikinci sıradan seçime giren hiç bir milletvekili AK Parti’de bir kez daha milletvekili olma başarısı göstermedi. AK Partide 2. sıradan milletvekili seçilen İbrahim Köşdere, Müjdat Kuşku, İsmail Kaşdemir ve Ayhan Gider gibi isimler bir kez daha milletvekili olamamışlardı. Bunun yanı sıra parti çevrelerinde İskenderoğlu’nun vekillik performansıyla da sınıfta kaldığı bu yüzden tekrar aday gösterilmesinin çok zor olduğuna sıklıkla vurgu yapılıyor. Bu nedenle de Jülide İskenderoğlu’nun Çanakkale olmazsa memleketi Balıkesir’den aday olmayı B planı olarak cebinde tuttuğu iddia ediliyor.

 

 

GENÇ, ÇALIŞKAN, BAŞARILI…

 

Milletvekili aday adayları arasında adı geçen bir isim ise oldukça dikkat çekici. Ezine Gıda OSB’de yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıklıkla söz edilen Alper Altınok’un milletvekili aday adaylığı için başvuru yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Ezine Gıda OSB Müdürü Alper Altınok, göreve geldiği günden buyana muhalefetin sert eleştirilere maruz kalmış ve liyakatsizlikle suçlanmıştı.

Başaramaz denilen Altınok, kendi susarak icraatlarını konuşturmuş taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdirini kazanmıştı. OSB’de adeta tarih yazan Altınok’un çeşitli Bakanlıklardaki sağlam temasları milletvekilliği yolunda kendine büyük avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Çanakkale başta olmak üzere Ezine’de de oldukça sevilen genç, çalışkan ve başarılı bürokrat AltınOK’un yeni hedefini 12 den vurabilecek mi? sorusunun cevabı vekil aday listeleri açıklanınca belli olacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.