26 ÇOMÜ YÖNETİCİSİNE DAVA..!

Cemaat toplantılarına katılması yönündeki baskılara boyun eğmediği için hukuka aykırı olarak görev yeri değiştirildiği iddia edilen sağlık çalışanı, kendisine mobbing uyguladıklarını ileri sürdüğü aralarında rektör ve başhekim ile diğer üniversite ve hastane yöneticilerinin de yer aldığı 26 kişi hakkında tazminat davası açtı…

26 ÇOMÜ YÖNETİCİSİNE DAVA..!
Yayınlama: 07.04.2022
7.941
A+
A-

Cemaat toplantılarına katılması yönündeki baskılara boyun eğmediği için hukuka aykırı olarak görev yeri değiştirildiği iddia edilen sağlık çalışanı, kendisine mobbing uyguladıklarını ileri sürdüğü aralarında rektör ve başhekim ile diğer üniversite ve hastane yöneticilerinin de yer aldığı 26 kişi hakkında tazminat davası açtı…

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde anestezi teknikeri olarak görev yapan Melike Çatal, yapılan bazı hukuksuzluklara ve usule aykırı uygulamalara itiraz etmesi ve cemaat ile tarikat toplantılarına katılması yönündeki telkin ve baskılara olumsuz yanıt vermesi nedeniyle 2015 yılından itibaren kesintisiz olarak asıl görev yeri dışında görev tanımına uygun olmayan yerlere gönderildiği iddia edildi.

 

ÇOMÜ Hastanesi çalışanı Genel Sağlık İş Sendikası İşyeri Temsilcisi olan Çatal, yönetim tarafından kendisine verilen cezaların ve görev yeri değişikliğinin iptali için Çanakkale İdare mahkemesine açtığı davayı kazanmış ancak geri döndükten kısa bir süre sonra hukuk hiçe sayılarak yeniden ÇOMÜ Ağız ve Diş Sağlığı uygulama ve Araştırma Merkezine naklen atanmıştı.

 

REKTÖR VE BAŞHEKİM DAHİL 26 KİŞİYE DAVA AÇTI…

 

Kendisine uygulanan baskı ve uygulamalara yönelik çok sayıda dava açtığı öğrenilen anestezi teknikeri Çatal, hakkını aramak için bir kez daha mahkemenin yolunu tuttu. Melike Çatal, başta ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Sedat Murat, eski Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Genel Sekreter Ayhan Monus ve eski Başhekim, yeni rektör yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur ile ÇOMÜ Hastanesi Başmüdürü Serap Yontar olmak üzere üniversite ve hastanede görevli 26 kişiye, mobbing şiddetinden doğan zararların tazmini amacıyla tazminat davası açtı.

 

2021/89 nolu dava dosyasının ilk duruşması önce ki gün Çanakkale Adliyesinde görüldü. Mahkeme çıkışı açıklamada bulunan dava avukatı Dilara Özdemir; “Duruşmaya Davacı müvekkilim Melike Çatal ile birlikte katıldık, davalılardan ise 9 kişi ile davalı vekilleri katıldı. Davalıların usul, zaman aşımı, husumet  itirazlarının reddine karar verilerek, ön inceleme duruşma tutanağı düzenlendi  tahkikata geçildi. Bu bizim için bir kazanımdır. Mücadelemiz devam etmektedir. 14.06.2022 günü saat 11.30 da bir sonraki celsemiz gerçekleşecek” dedi.

 

BİR KEZ DAHA GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ…

 

Açtığı bu davanın haksız olduğunu iddia ederek tutanak tutan davalıların, Melike Çatal’ın görev yerini bir kez daha değiştirerek diş hekimliği fakültesi hastanesine atanmasına sebep olduklarını vurgulayan Av. Özdemir; “Savunması ve beyanı alınmayan müvekkilimin direk görev tanımına uygun bir alan bulunmayan yeni iş yerine atanması hukuka ve usule aykırıdır. Açıkça görüldüğü üzere mobbing şiddeti dolayısıyla da telafisi zor maddi ve manevi zararlar oluşmaya devam etmektedir. Ancak biz yılmadan haklı mücadelemize devam edeceğiz. Ayrıca diğer hukuki yollara başvurma haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildiriyoruz. Mücadelemizi takip etmeniz bizim için manevi olarak çok önemlidir.

 

ÜNİVERSİTELER TARİKAT, CEMAAT VE SİYASET YUVASI OLMAMALI…

 

Genel Sağlık-İş Sendikası tarafından geçtiğimiz ay yaşananlara ilişkin bir basın toplantısı düzenlenmiş ve Örgütlenme Sekreteri Tarık Doğan; “Yıllardır üniversiteler bilim yuvası olmalıdır, tarikat, cemaat ve siyaset yeri olmamalıdır diye haykırıyoruz” demişti.

Üniversite idaresinin yasa tanımaz tutumunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz diyen Doğan; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ısrarlı olarak cemaat, tarikat toplantılarına katılması yönündeki telkinlere ve baskılara olumsuz yanıt vermesi ve karşı duruş sergilemesi, nedeniyle, 2015 yılından itibaren neredeyse kesintisiz olarak asıl görev veri dışında görev tanımına uygun olmayan yerlere gönderilme var. İdari sorumlularında bilgisi dahilinde malum yapının, gerçeğe aykırı belge ve beyanlarla soruşturma açılmasına zemin hazırlamak üzere, organize olarak birlikte hareket etmesi var. Temsilcimiz tarafından mesleğin ve kamu çalışanı olmanın gereklerine uygun olarak, idareye yapılan bildirimleri. tutulan tutanaktan idarenin görmezden gelmesi var. Temsilcimiz hakkında açılan soruşturma sonucu verilen cezanın mahkeme kararı ile kaldırılmasına rağmen, aynı konuda tekrar soruşturma açılması var. Yapılan bir başka görevlendirme işlemi, Çanakkale İdare Mahkemesince iptal edilmesine rağmen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yetkilileri tarafından mahkeme kararının uygulanmaması var” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

 

YASAYI ÇİĞNEYEMEZSİNİZ, SUÇ İŞLİYORSUNUZ…

 

Genel Sağlık-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Tarık Doğan, açıklamasına şu cümleleri eklemişti; “25 Şubat 2022’de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi işyeri temsilcisi olarak atanan Anestezi Teknikeri Melike Çatal, 28 Şubat 2022 tarihinde Ağız ve Diş Sağlığı uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne, 657 Sayılı Devlet Memurları kanununun 76. Maddesi gerekçe gösterilerek ve fakat 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na aykırı olarak naklen atanmıştır. Bu atamayı gerçekleştiren üniversite yönetimine hatırlatıyoruz: İdareci olarak yetkiniz sınırsız değildir. Yaptığınız her uygulama hukuki denetime tabidir. Bir yetkiyi kullanırken, bir yasayı gerekçe gösterip, bir başka yasayı çiğneyemezsiniz. Yaptığınız bu naklen atama hem 4688 sayılı Yasaya hem de idare mahkemeleri ile Danıştay kararlarına aykırıdır. Yasalara ve mahkeme kararlarına aykırı işlem yapmak suçtur. Bugün değilse bile yarın yargı önüne çıkmanız kaçınılmazdır.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş