12 MUHTAR YAĞMUR SAVAR KULLANAN İŞLETMEYE SAVAŞ AÇTI..!

12 MUHTAR YAĞMUR SAVAR KULLANAN İŞLETMEYE SAVAŞ AÇTI..!
Yayınlama: 20.08.2024
Düzenleme: 22.08.2024
4.673
A+
A-

Su rezervlerinin giderek düştüğü, çatlayan kurak toprakların yağmura hasret kaldığı Çanakkale’de, kuraklığa nedeninin inanılmaz bir skandal olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’nin 5 bölgesinde, 25 bin dekar arazi üzerinde faaliyet gösteren ve Çanakkale’de 6.200 dekar arazide üretim yapan modern toprak ağasının, yağmur savar topu kullanarak doğaya müdahale ettiği iddia edildi.

Bu iddianın sahibi olan 12 muhtar bir araya gelerek, Çanakkale’yi yağmursuz bırakan bu uygulamanın durdurulması için ilgili makamlara şikayette bulundu…

 

Hava sıcaklıklarının her geçen yıl arttığı, toprağa düşen yağmur oranının ise azaldığı ülkemizde kuraklık en önemli sorunların başında yer alıyor. Yeraltı su kaynakları kurumaya devam ederken yağmura hasret kalan çiftçilerin başı şimdide köylülerden büyük araziler toplayarak bir nevi modern toprak ağalığı yapan tarım işletmeleriyle belada.

 

 

DOĞA ANAYI YAĞMURSAVAR TOPUYLA VURDULAR…

 

Çanakkale’de 12 muhtar bir araya geldi ve çiftçilerin kuraklıkla mücadelesi için Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu öncülüğünde harekete geçti. Dev tarım işletmesine karşı çiftçinin sesi olarak kararlı bir mücadele başlatan muhtarlar, işletmeyi kendi ürünlerini korumak için modern cihazlar kullanarak yağmur yağmasını engellemekle suçladı ve şikayette bulundu.

 

Göçoğlu, Batak Ovası’nda 6.200 dekar arazi üzerinde bulunan Kumkale Çiftliği’nde şeftali, nektarin ve kayısı çeşitleri yetiştiren Anadolu Etap işletmesinin, meyvelerin çatlamasını önlemek için yağmur savar topu kullandığını ve bu işlemle yağmurun yağmasını engelleyerek, köyleri ve çiftçileri kuraklığa mahkum ettiğini iddia etti.

 

 

DOĞAMIZIN DENGESİNİ BOZUYOR, BİNLERCE İNSANIN EKMEĞİYLE OYNUYOR…

 

Batak Ovası’nda yaşanan bir durum, sadece bu bölgedeki çiftçilerimizin değil, hepimizin geleceğini tehdit ediyor diyen Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu, 12 muhtar ile birlikte bu haksız uygulamaya karşı mücadele başlattıklarını belirterek; “Yağmur, toprağımızın bereketi, çiftçimizin umududur. Ancak, bu müdahaleler, doğamızın dengesini bozuyor, binlerce insanın ekmeğiyle oynuyor. Kuraklıkla mücadele eden köylülerimizin sesi olmak, haklarını savunmak biz muhtarların görevidir

 

İŞLETMEYİ ŞİKAYET ETTİLER…

 

12 köy muhtarı toplu olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğüne bir dilekçe vereceğiz. Bu haksızlığa karşı sesimizi yükselttik ve çiftçilerimizin yanında duracağız. Umut ediyoruz ki, bu mücadelede çiftçimiz galip gelecek ve hak ettiği bereketi alacaktır. Biz bu toprakların evlatlarıyız, yağmur bizim umudumuz, çiftçilerimizin hakkıdır. Hep birlikte bu haksızlığa dur diyelim, kuraklığa karşı çiftçilerimizin yanında olalım” dedi.

 

 

ÇANAKKALE’DE 6 BİN 200 DEKAR ARAZİYE SAHİP…

 

Türkiye’nin 5 bölgesinde, 25.000 dekar arazi üzerinde kurulu 7 çiftliği, 3,5 milyon dikili meyve ağacıyla ve farklı illerde 3 meyve işleme tesisi bulunan Anadolu Etap, Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu konsantre üreticisi konumunda bulunuyor.

Çanakkale’de 6.200 dekar arazi üzerinde bulunan Kumkale Çiftliği’nde şeftali, nektarin ve kayısı çeşitleri yetiştirilirken Anadolu Etap fabrikalarında yılda yaklaşık 350.000 ton meyve işleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş