ÇTSO’YA SİYASET SOKMADIM, SOKMAYACAĞIM..!

9 binden fazla üyesi bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, yeni patronlarını seçmek için yarın (Pazar) sandığa gidiyor. 21 meslek komitesini temsil eden 55 yeni üyenin belirlenmesinin ardından odanın 4 yıl boyunca koltuğuna oturacak başkan seçilecek…

ÇTSO’YA SİYASET SOKMADIM, SOKMAYACAĞIM..!
Yayınlama: 15.10.2022
2.356
A+
A-

9 binden fazla üyesi bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, yeni patronlarını seçmek için yarın (Pazar) sandığa gidiyor. 21 meslek komitesini temsil eden 55 yeni üyenin belirlenmesinin ardından odanın 4 yıl boyunca koltuğuna oturacak başkan seçilecek…

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılacak seçimlerde oy verme işlemi saat 09.00’da başlayacak ve saat 17.00’de sona erecek. Oy kullanan üyeler öncelikle meslek komitelerini ve meclis üyelerini seçecek ardından meclis ve yönetim kurulu başkanlarını belirleyecek.

 

Seçim öncesi yapılan son Meclis Toplantısında üyelere seslenen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, 4 yıl boyunca şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle çalıştıklarını söyledi. 2018 yılında 2 milyon 312 bin lira ile devraldıkları odayı 9 milyon lira ile seçime taşıdıklarını belirten Semizoğlu, “Üyelerimizin takdiri ile 2018 yılında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 4 yıllığına bu Meclise emanet edildi, bizler de bu emaneti bize yakışır bir şekilde kurumsal bir yapı içinde koruma ve yüceltme, gereğini yerine getirme adına hep birlikte bu yolda çalıştık. Kurduğumuz Dış Ticaret Destek Ofisi ile 2018 yılında 31 olan ihracatçı sayımızı bugün itibarıyla 99’a çıkardık. Biz sıfırdan başlatıp, ihracat yapamayanın yapmasını hallettik. Hamdolsun ki ihracatçı sayımız yükseldi” dedi.

 

450 ÜYENE KARA GÜN DOSTU OLAMADIN 9 BİN ÜYEYE NASIL OLACAKSIN…

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanlığına adaylığını açıklayan S.Kaya Üzen, ÇTSO’nun kayıp bir dönem geçirdiğini ve Oda yönetimi ile üyelerinin arasında kopukluk olduğunu iddia etmişti. Konuşmam kimseye cevap değildir ama bazen haksızlık karşısında susamıyorsun diyerek devam eden Selçuk Semizoğlu; “Bu ekip, bu Meclis 4,5 yıl bir şey yapabildiyse yapmıştır. Üyelerimiz tevazu gösterir ya da siz yapamadınız der başka arkadaşlarımızı görevlendirir. Ama bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Diğer aday arkadaşım 26 yıldır Borsa’nın Yönetim Kurulu Başkanı. Üyelerimizi yalnız bıraktığımızı belirterek seçilirse kara gün fonu oluşturacağını vaat ediyor. Arkadaş sen zaten Borsa Başkanısın, 450 üyeli kurumda kara gün fonunu oluşturmadın da yaklaşık 9000 üyeli Oda’da kara gün fonunu nasıl oluşturacaksın? Fazla bir şey söylemek istemem benim 40 yıllık arkadaşım. Böyle bizim yetkimiz yok. Meclis Yönetim Kurulu’na yetki veriyor, öyle bir fonu oluşturdun kime kullandıracaksın, kriteri ne olacak? Bunlar boşu boşuna kamuoyunu meşgul etmekten ileri gitmeyecek şeyler” dedi.

 

İŞ DEĞİL DEDİKODU ÜRETENLERİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM…

 

Dedikodu ile kurumu ve emek verenleri yıpratmaya çalışanları Allaha havale ediyorum diyen Semizoğlu; “Bir konu daha var dedikodu tabi bunlar, yirmi beş milyon KGF Kredisi gelmiş ben bunu Yönetim Kuruluma veya yandaşlarıma dağıtmışım. Çanakkale’ye gelen KGF Kredisinin toplamı yirmi beş milyon değil. Ben bu konuda konuşmak istemiyorum, Allah’a havale ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odaları olarak çok eleştirildiğimiz bir konu var. Esnaf Kefaletin verdiği düşük faizli krediler var arkadaşlar. Bunu Esnaf Odası vermiyor, bunu Kefalet Kooperatifi veriyor. Bu Devlet tarafından destekli, küçük esnafın korunması amaçlı bir kredi. Bunu aydınlığa kavuşturmak istedim” şeklinde konuştu.

Başkan Semizoğlu konuşmasına şu cümlelerle devam etti;

 

HARMANDA İZİ OLMAYANIN HASATTA YÜZÜ OLMAZ…

 

“TOBB Sosyal Bilimler Lisesi’ni yaptırmış arkadaşlar. TOBB Sosyal Bilimler Lisesi benim Başkan Yardımcılığım döneminde Sayın Bülend Engin’in Yönetim Kurulu Başkanlık döneminde tamamen TOBB bütçesiyle yapılmıştır. Hatta ve hatta yurdu bitmediği için daha sonra benim Yönetim Kurulu Başkanlığımda öğrencilerin kalacağı alan bitmediği için 2 yıl boyunca biz bu Meclis’ten yetki aldık ve öğrencilerin Çanakkale’den okula taşınmasının bedelini ve çevre düzenlemesinin bedelini üstlendik. Burada ben bir şey söylemek istiyorum, harmanda izi olmayanın hasatta yüzü olmaz. Bu Meclis bize yetki verdi, biz bunları yaptık arkadaşlar.

 

HİÇ BİRİMİZİN CEBİNE ÇTSO’NUN BİR KURUŞU GİRMEDİ…

 

‘ÇTSO Kaderine terk edilmiştir’ yorumuna kesinlikle katılmıyoruz. Bu en başta ben ve Meclis Başkanımız Osman Bey olmak üzere tüm Meclis üyelerine yapılmış bir haksız ithamdır. Hiçbiriniz bir kuruş geliri olmadan eksik olmayın her ay buraya gelip, yorum kattınız. Bunun dışında komite toplantılarımız ve birçok aktiviteler oldu. Hiçbirimizin cebine Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’ndan karşılanan bir para girmedi. Başka bir yerden de olduğunu zannetmiyorum. ÇTSO’nun kaderine terkedildiği kelimesini de kınıyorum. Dediğim gibi bir cevap vermek istemiyorum ama vermeden de olmuyor.

 

İSYANIMIZ AĞIR BÜROKRASİ, KAVGAMIZ ÜYELERİMİZ İÇİN…

 

ÇTSO Kurumlarla çatışma içerisindeymiş. 2018 Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bürokrasiyle mücadele, bürokratik engel konusunda genelge yayınladı. Bunun Sayın Cumhurbaşkanımız farkında. Biz de üyelerimizin bize ilettiği sorunları belli bir üslupla gerekli yerlere ilettik. Bu kavgaysa biz evet kavga ettik. Üyelerimiz bize bu görevi verirse bundan sonra da bu kavgayı yapmaya devam edeceğiz. Ama bakın arkadaşlar ben Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanıyım. Çanakkale’de OSB’de benim ve ailemin çevreci bir tesisimiz var. OSB’nin çevre etki değerlendirme yetkisi var, dolayısıyla bana ÇED gerekli değildir raporu lazım. Oda Başkanı olarak, Çanakkaleli olarak, Selçuk Semizoğlu olarak ben bunu 6 ayda aldım arkadaşlar. Vay dışarıdan gelen yatırımcının haline. Bunlara ses çıkarıp, bunlara eleştiri gösterdiğimiz zaman biz isyancı veya kavgacı oluyorsak evet ben isyancı ve kavgacıyım. Bundan sonra da isyancı ve kavgacı olacağım.

 

ÇTSO’YA SİYASET SOKMADIM, SOKMAYACAĞIM DA…

 

Üyelerimizin bizlere verdiği desteğin karşılığını onlara sadece hizmet ile ödeyebiliriz. Bizim onlara tek sözümüz ve vaadimiz hayal değil hizmettir. Üyelerimizin takdiri ile 2018 yılında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 4 yıllığına  bu Meclise emanet edildi, bizler de bu emaneti bize yakışır bir şekilde kurumsal bir yapı içinde koruma ve yüceltme, gereğini yerine getirme adına hep birlikte bu yolda çalıştık.

 

Gücümüzü siyasetten, üst akıllardan değil, Odamızın gerçek sahibi üyelerimizden aldık. Pandemi, faiz ve dövizdeki dalgalanma ile senelerdir mücadele edebilen tacir, tüccar ve sanayici emin olun ki atanarak görevlendirilen ya da seçilen siyasi isimlerin desteğine, yönlendirmesine ihtiyaç duymaz. Hatta bunu hakaret kabul eder.

 

Bu kriz ortamında işini yürütebilen, SGK, vergi, maaş ödeyen, (bakın maaş alan demiyorum “MAAŞ ÖDEYEN” diyorum), iş insanları emin olun ki kendisini temsil edecek meslektaşlarını siyasilerden çok daha iyi tanır ve seçer.

 

Görev süremde ÇTSO’ya siyaset sokmadım, sokmayacağım da. Bundan dolayı; ben ve arkadaşlarım hiçbir siyasi partiden destek istemedik, istemeyeceğiz. Hiçbir siyasi hareketle bir bağlantımız, bir yakınlığımız olmadan biz yine Çanakkale için çalışanların her zaman yanında olmaya, Çanakkale için yapılacak her türlü çalışmayı, projeyi desteklemeye devam edeceğiz.

 

SEÇİMLERİMİZE ALENEN SİYASİ MÜDAHALE YAPILDI…

 

Seçimlerimize siyasi müdahale olmuyor mu? Oluyor ! Ayan beyan oluyor hem de. Kimlerin yaptığı da biliniyor. İsimlerini açıklamayacağım. Çünkü ben ve arkadaşlarım bu seçimden Allah’ın izniyle başarı ile çıkacağız ve önümüzdeki yerel ve genel seçimlere kadar yine bu siyasi arkadaşlarımız ile birlikte çalışmak zorundayız. Çanakkale’miz için çalışacağız. Çünkü bu Meclis gücünü siyasetten alanların değil, kendini gönül birliği ile Çanakkale’ye adayanların Meclisi olacak. 

 

Değerli arkadaşlar, ÇTSO seçimlerinin bir demokrasi örneği olacağına inanarak seçmen vasıflarına sahip tüm üyelerimizi, kendi Odasının seçimlerinde özgür iradesi ile oy kullanmaya davet ediyorum.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş