AÇIK VE KAPALI 12 SALON..!

Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, düğün salonu eksiğinin giderileceğini söyleyerek; “Kullanım fiyatları Belediye tarafından kar etme amacı gözetilmeden belirlenecek. Bu sayede evlenecek çiftler için düğün salonu masrafı önemli bir tutar olmaktan çıkarılacaktır” dedi.
Gider, kültür şehri Çanakkale’de bir tiyatro salonunun olmayışının büyük eksiklik olduğunu da ekleyerek; “Çanakkale’ye, içinde opera çukuru da olan çok amaçlı tiyatro salonu yapacağız” dedi…

AÇIK VE KAPALI 12 SALON..!
Yayınlama: 27.03.2019
5.007
A+
A-

Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, düğün salonu eksiğinin giderileceğini söyleyerek; “Kullanım fiyatları Belediye tarafından kar etme amacı gözetilmeden belirlenecek. Bu sayede evlenecek çiftler için düğün salonu masrafı önemli bir tutar olmaktan çıkarılacaktır” dedi.

Gider, kültür şehri Çanakkale’de bir tiyatro salonunun olmayışının büyük eksiklik olduğunu da ekleyerek; “Çanakkale’ye, içinde opera çukuru da olan çok amaçlı tiyatro salonu yapacağız” diyerek sanatseverlere söz verdi.

 

Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider Çanakkale’de her mahalleye bir düğün salonu yapacaklarını söyledi. Projelerini tek tek kamuoyuna açıklayan Gider, “Kentlilerimizin sadece düğün, nişan değil her türlü sosyal etkinlikleri için her mahalleye toplamda 12 adet açık ve kapalı düğün salonu yapacağız. Bu salonlar sayesinde Çanakkaleliler daha ucuz düğün ve nişan törenlerini gerçekleştirme imkanına kavuşturulacak. Salonların her mahallede olması ile insanlarımızın kolayca ulaşabildiği, farklı amaçlarla da kullanılabilecek sosyal ve kültürel etkinlik alanları oluşturulacak. Kullanım fiyatları Belediye tarafından kar etme amacı gözetilmeden belirlenecek. Bu sayede evlenecek çiftler için düğün salonu masrafı önemli bir tutar olmaktan çıkarılacaktır” dedi.

 

 

ÇANAKKALE’YE ÇOK AMAÇLI TİYATRO SALONU KAZANDIRACAĞIZ…

 

27 Mart Dünya Tiyatrolar gününün Çanakkale’de buruk kutlandığını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, “Kültür şehri olmakla övünen Çanakkale’mizde halen bir tiyatro salonunun olmayışının hiçbir açıklaması olamaz. Belediyeciliğin temel hizmetlerinden olan kültür faaliyetleri kapsamında şehrimize kazandıracağımız, içinde opera çukuru da olan büyük bir tiyatro salonu ve daha küçük çaplı kullanılabilecek bir tiyatro salonu yapacağız. Yapacağımız salonlarda özel ve devlet tiyatrolarının oyunlarının ve operalarının gösterimleri yapılacak ve şehrimizdeki amatör tiyatro gruplarına salon hizmeti verilecektir. Sonraki aşamada kurulacak olan belediye konservatuarı Çanakkale’nin yetenekli gençlerinin sanat eğitimlerine katkı sunacaktır” dedi.

 

 

ÇEŞİTLİ DALLARDA SANAT ATÖLYELERİ AÇILACAK…

 

Sadece tiyatro değil sanatın her dalının Çanakkale’de yaşatılmasını amaçladıklarını söyleyen Gider, “Mustafa Kemal’in ‘Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır’ görüşü doğrultusunda toplumumuzun her kesiminin sanat ile çok daha fazla içiçe olması gerektiğine inanmaktayız. Bu sebeple Çanakkale’mizde resim, müzik, heykel, tiyatro gibi sanat dallarının yanı sıra ebru, çinicilik, ahşap oyma, bakırcılık gibi el sanatlarında atölyeler açacağız. Bu atölyelerden, eğitmenler eşliğinde, tüm hemşerilerimiz ücretsiz olarak faydalanabilecektir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş