AK PARTİ’DE SELEF HALEFTEN HIZLI ÇIKTI..!

AK PARTİ’DE SELEF HALEFTEN HIZLI ÇIKTI..!
Yayınlama: 30.09.2023
Düzenleme: 30.09.2023
2.089
A+
A-

AK Parti seçim ofisine gerçekleştirilen taşlı saldırı sonrası parti içinde ki yönetim zafiyeti tartışmaları yeniden alevlendi. Mevcut il yönetimi uzun süre sessizliğini korurken ilk açıklama ve kınamanın eski İl Başkanı Gültekin Yıldız’dan gelmesi dikkat çekti.

 

Siyasi ve güncel gelişmelere geç reaksiyon vermesi nedeniyle sık sık eleştirilere hedef olan AK Parti İl Başkanı Naim Makas ise Yıldız’dan saatler sonra il başkanlığı sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmakla yetinince siyasi kulislerde AK Parti’de il başkanı kim sorusu yankılanmaya başladı…

 

AK Parti seçim ofisine sabah saat 07.30 sıralarında bir şahıs tarafından taşlı saldırı gerçekleştirilmiş ve binanın camları kırılarak zarar verilmişti. Olayın yerel medyada haber olmasının ardından özellikle AK Parti tabanında büyük tepki oluşmuş ardından ulusal basında da geniş yer bulmuştu.

 

Yerel seçimlere yaklaşılırken Çanakkale’de siyasi gerginliğe yol açabilecek böyle bir saldırının gerçekleşmesi tüm kesimlerde endişe ve tepkiye yol açarken olayın muhatabı olan AK Parti İl Başkanlığı’nın sessizliği dikkatlerden kaçmadı. İl Yönetiminden kurumsal yada şahsi uzun süre hiçbir açıklama gelmezken o sessizliği ilk olarak AK Parti’nin önceki dönem İl Başkanı Avukat Gültekin Yıldız bozdu.

 

ESKİ BAŞKANDAN JET KINAMA…

 

Siyaset, saygı, sevgi ve hoşgörü sanatıdır diyen Yıldız; “Etnik, dinî, kültürel, ideolojik ve yaşam biçimi tercihlerimizden kaynaklı farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Tahammülsüzlük hele ki şiddet çağdışı, ilkel bir tepki olup, ne Çanakkaleliler ne hukuk böyle bir davranışa prim vermez. Bu nedenle bugün sabah saatlerinde AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığımızın seçim ofisine gerçekleşen taşlı saldırıyı kınıyor; kardeşliğimizi, Çanakkale’nin huzurunu hedef alan bu saldırının fail ya da faillerinin biran önce tespit edilerek, yargıya teslim edilmesini temenni ediyorum” şeklinde bir açıklama yayınladı.

 

Saldırıya hızla refleks gösteren Gültekin Yıldız’ın bu açıklaması çok sayıda partili tarafından paylaşılarak hızla yayıldı. İl Yönetiminden halen bir açıklama yapılmaması üzerine parti tabanında “AK Parti’nin İl Başkanı kim” tepkileri yükselince, Yıldız’dan saatler sonra mevcut İl Başkanı Naim Makas imzasıyla kurumsal sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı.

 

SAHİP ÇIKMAKTA AĞIR KALDI…

 

Saldırıyı ilk dakikalarında kamuoyu ile paylaşarak kınamak yerine sürecin takipçisi olacağız demekle yetinen Makas; “Kamuoyuna da yansıdığı üzere, partimiz seçim ofisine yapılan saldırının kim ya da kimler tarafından hangi niyet ya da akılla yapıldığını tespit etmek adına emniyet güçlerimiz titizlikle çalışmaktadır. Girdiği her seçimi kazanan, aziz milletimizin teveccühüne mazhar olmuş bir partinin seçim ofisini taşlamaya, camlarını kırmaya hiçbir aklıselim vatandaşımız teşebbüs etmez/edemez. Eylemi gerçekleştirdiği esnada alkollü olduğunu öğrendiğimiz şahsa, yüce Türk adaleti tarafından gerekli cezanın verileceğinden şüphemiz yoktur. AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı olarak sürecin takipçisi olacağımızı değerli kamuoyu ve parti teşkilatımızla paylaşmak isteriz” şeklinde kısa bir açıklama yaptı.

 

PROTOKOLLERDE ÇOK HIZLI…

 

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, daha öncede siyasi ve güncel gelişmeler karşısında sessiz kalması yada geç reaksiyon vermesi nedeniyle eleştiri oklarına hedef oluyordu. Yönetim tarzı nedeniyle parti içinde zaman zaman gerilim yaşayan ve bazı yöneticilerin partiden kopmasına neden olduğu konuşulan Makas’ın toplumla sıcak ilişki kurmakta da zorlandığı biliniyor. Özellikle bakan ve üst düzey siyasilerin ağırlandığı ortamlarda, açılış, temel atma yada etkinliklerde ön plana çıkması nedeniyle ise kendi partisinde protokol başkanı olarak anılıyor.

 

BAŞKANLIKTAN İSTİFA MI EDECEK…

 

Protokollerin vazgeçilmez ismi Naim Makas’ın siyasi performansında ki zayıflık ise önümüzde ki yerel seçimleri bir fırsat olarak değerlendirerek belediye başkan aday adayı olarak il başkanlığından istifa edecek şeklinde yorumlanıyor. Böylece yeni bir başarısızlık karşısında sorumluluktan kaçmakla birlikte ileriki seçimlerde milletvekili adayı olmayı hayal ettiği ileri sürülüyor.

 

HATANIN BEDELİNİ AK PARTİ ÖDEDİ…

 

Bu iddiayı ise istatistikler destekliyor. 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti Çanakkale İl Başkanı olan Gültekin Yıldız, büyük bir başarıya imza atmış ve partisini zafere taşımıştı. 138 bin dolayında oy alan AK Parti, yaklaşık 125 bin oyu olan CHP’ye 12 bin oy fark atarak birinci parti olmuş ve 2 milletvekili çıkarmıştı.

 

2019 yılında siyasi baskı ile istifaya zorlandığı iddia edilen Gültekin Yıldız’ın yerine AK Parti Çanakkale İl Başkanı olarak Naim Makas atanmıştı. O dönem Çanakkale Milletvekili olan Bülent Turan’ın Erzurumlu olan danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’nın hemşeri kontenjanından Çanakkale’ye Erzurumlu il başkanı atandığı çok konuşulmuştu.

 

Ancak bu görevden alma ve yerine yapılan atamanın ne kadar hatalı olduğu 2023 genel seçimlerinde yaşanan başarısızlıkla ortaya çıkmış, artan seçmen sayısına rağmen 12 bin oy farkı silindiği gibi üzerine AK Parti yaklaşık 14 bin oy da fark yemiş ve CHP birinci parti olmuştu. Bunun faturasını da bir milletvekili kaybedilerek AK Parti ödemişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş