BU TRAFİĞE KALP DAYANMAZ

Yolun ortasında durarak trafiği kilitleyen araca öfkelenen vatandaşlar sürücünün yanına gittiğinde adeta şok oldu. Biranda herkes şoför koltuğunda hareketsiz yatan yaşlı adam için seferber olurken hayatı için zamanla yarış başladı…

BU TRAFİĞE KALP DAYANMAZ
Yayınlama: 02.06.2017
10.438
A+
A-

Çanakkale’nin en işlek caddesi olan Demircioğlu’nda adeta can pazarı yaşandı. Herkes bir sürücüyü hayatta tutmak için seferber oldu. Fakat kimse farkında değildi ama yaşam mücadelesi veren o yaşlı adam aslında az önce birçok can kurtarmıştı.

 

 

ŞOFÖR KOLTUĞUNDA HAREKETSİZCE YATIYORDU…

 

Olay Çanakkale’nin en işlek caddesi Demircioğlu’nda meydana geldi. Trafiğin en yoğun olduğu öğle saatlerinde İskele meydanından Aygaz Kavşağı yönüne gitmekte olan kamyon yüklü çekici, biranda yolun ortasında durdu. Trafiği kilitlemesi nedeniyle korna çalarak tepki gösteren diğer sürücüler yanıt alamayınca bu defa yanına giderek uyarmak istediler. Ancak çekicinin yanına gelenler sürücünün koltuğunda hareketsiz duran yaşlı adamı görünce kısa süreli bir panik yaşandı. İlk şokun atlatılmasının ardından ise şoför araçtan çıkarılarak yere yatırıldı. Çevreden yetişenlerinde yardımıyla herkes onu kurtarmak için seferber oldu. Biri ambulansı diğeri polisi ararken bazıları da su dökerek kendisine gelmesi için uğraştı. Nefes almadığının anlayan bir vatandaş ise sağlık ekibi gelene kadar kalp masajı yaparak yaşlı adamı hayata döndürmeye çalıştı.

 

 

YAŞAM DESTEK ÜNİTESİNE BAĞLI…

 

112 sağlık ekibinin olay yerine gelmesiyle birlikte kalp krizi geçirdiği anlaşılan sürücüye ilk müdahale yapıldıktan sonra acil olarak devlet hastanesine sevk edildi. İsmi Tevfik Kalem olduğu öğrenilen 68 yaşındaki çekici şoförü, hastanede yoğun bakım ünitesi dolu olduğu için Edremit’te özel bir hastaneye nakil edildi. Yaşam ünitesine bağlı olarak yaşam mücadelesi veren  Kalem’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

 

TEHLİKEYİ SEZDİ FELAKETİ ÖNLEDİ…

 

Öte yandan olaya şahit olanların ifadesine göre Kartal kurtarıcıya ait çekiciyi kullanan Tevfik Kalem’in seyir halindeyken kalp krizi geçirdiğini fark etmesi, üzerine son bir gayretle güçlükle de olsa aracı durdurarak olası bir felaketi önlediği yönünde. Aracı durdurmasıyla bilincini yitirmesi bir olan Kalem, eğer kamyon yüklü çekiciyi durduramasaydı araç ve yaya yoğunluğu bulunan caddede bir iş yerine girebilir, yayaların arasına dalabilir ya da diğer araçlara çarparak can ve mal kaybına yol açabilirdi. Bu nedenle o şuan yaşam mücadelesi verirken asılında birçok hayatı kurtardığının henüz farkında değil.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş