AK PARTİ’YE SENDİKA ŞOKU..!

Sağlık çalışanları, hekimlere yönelik maaş artışının ayrım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçilerine uygulanması talebiyle yurt genelinde iş bırakma eylemine başladı. İş bırakan sendikalar arasında AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Sağlık-Sen’inde yer alarak eyleme destek vermesi ise dikkat çekti…

AK PARTİ’YE SENDİKA ŞOKU..!
Yayınlama: 07.12.2021
3.651
A+
A-

Sağlık çalışanları, hekimlere yönelik maaş artışının ayrım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçilerine uygulanması talebiyle yurt genelinde iş bırakma eylemine başladı. İş bırakan sendikalar arasında AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Sağlık-Sen’in de yer alarak eyleme destek vermesi ise dikkat çekti.

 

AK Partili vekillerle sık sık bir araya gelen Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen; “Hayat her açıdan ateş pahası. Yani para pula döndüğü için fiyatlar cep değil, adeta yürek yakıyor” diyerek sert bir dille eleştirdiği iktidara bu defa adeta ateş püskürdü…

 

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek ülke genelinde iş bırakma eylemleri başlattı. Sağlık işkolunda yer alan diğer sendikalarla birlikte Sağlık-Sen’de sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için tüm Türkiye’de iki gün iş bırakacaklarını açıkladı ve ilk eylemini bugün tamamladı.

 

Ücret artışlarında sağlık personelinin yok sayıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi kararı alan sendikalar, vatandaşların acil durumlar haricinde hastanelere gitmemelerini istedi. Dün, Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan iş bırakma eyleminin ardından Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) kararıyla bugün sağlık çalışanları ülke geneli iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

 

Örgütlü olduğu hastaneler ve aile hekimliklerinde iş bırakan sağlık çalışanları bugün Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

 

FİYATLAR CEP DEĞİL, YÜREK YAKIYOR…

 

9 Aralık Perşembe günü de iş bırakacak sendikanın basın açıklamasında “Ücretlere adalet istiyoruz” şeklinde slogan atılırken “Haksızlığa ve ayrımcılığa dur diyoruz” şeklinde pankartlar açıldı.

Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Geçen hafta Çarşamba günü, gündeme bir haber düştü. Hükümet, hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında zam verileceğini ve konuyla ilgili yasal düzenlemenin aynı gün Meclise geleceğini açıkladı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, Hükümetin zam haberinden herkesin memnuniyet duyması gerekir değil mi? Çünkü döviz almış başını gidiyor, artan enflasyon nedeniyle ürünlerin etiketi günden güne değişiyor. Yani para pula döndüğü için fiyatlar cep değil, adeta yürek yakıyor.

 

BİZİM KARŞI OLDUĞUMUZ BU…

 

Hayat her açıdan ateş pahası! İşte böyle bir ortamda herkese değil de hekimlere zam yapılacağı açıklandı. İlk tepkimiz; ‘hekimler hak ediyor, elbette zam yapılacak! Peki ya geride kalan yüzbinlerce sağlık çalışanı, onlara zam yok mu, onlar hak etmiyor mu’ oldu. Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüzbinlerce sağlık çalışanı gösterdi. Sosyal medya adeta inledi. Kısa süre içinde, maalesef geride kalan sağlık çalışanlarının ücretlerinde her hangi bir iyileştirme yapılmayacağını öğrendik. Şunun altını özellikle çiziyoruz; yetkili sendika olarak, biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Siyaset eliyle, kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Bizim karşı olduğumuz bu. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz.

 

 

O GÜNLER NE ÇABUK UNUTULDU…

 

Hep söylediğimiz gibi; çünkü sağlık ekip işidir, bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür. Sağlık çalışanları bu kötülüğü hak etmiyor. Sağlık sisteminin bu ve benzer kötülüklerle, haksızlıklar ayakta durması mümkün değildir. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz, Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya; sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar. Pandemiyle mücadelemizdeki başarımız dolayısıyla bizleri yani fedakar sağlık çalışanlarını alkışlamayan, teşekkür etmeyen kalmamıştı. O günler ne çabuk unutuldu. Saha gerçekliğinden yoksun, oldu-bitti masa başı kararlar bunları olması mümkün değil: Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu belli; hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil, tamamına zam yapmaktır.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜLKEMİZİN HAYAT SİGORTASI…

 

Sağlık-Sen olarak, bu vahamete ‘dur’ demek için bugün olduğu gibi Perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Çünkü sağlık çalışanları ülkemizin hayat sigortası. Sağlık ordumuz, bu tür yanlışlıkları, bu tür haksızlıkları asla ve kat’a  hak etmiyor. Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir. Her bir sağlık çalışanının yüzünün gülmesine, işine dört elle sarılmasına, iş barışının ve çalışma huzurunun sağlanmasına özellikle bu süreçte büyük ihtiyaç olduğunu hiçbir kimsenin unutmaması gerekir.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.