APAR TOPAR GÖREVDEN ALINDI..!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Karanlık Liman Demir Sahası’da gemilere yakıt-atık ikmalinin ardından Çanakkale Boğazı’ndan geçiş üstünlüğü sağlayan genelgeyi tepkiler üzerine geri çekti. Fakat bir iddiaya göre o skandal genelge Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı’nın da ipini çekti ve görevden alındı…

APAR TOPAR GÖREVDEN ALINDI..!
Yayınlama: 11.03.2019
6.635
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Karanlık Liman Demir Sahası’da gemilere yakıt-atık ikmalinin ardından Çanakkale Boğazı’ndan geçiş üstünlüğü sağlayan genelgeyi tepkiler üzerine geri çekti. Fakat bir iddiaya göre o skandal genelge Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı’nın da ipini çekti ve görevden alındı…

 

Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı, bakanlık tarafından apar topar görevden alınırken yerine Karabiga Liman Başkanı İsmail Gümüş vekaleten atandı.

Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı’nın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından görevden alınmasında; Kolin Şirketler Grubu’na imtiyaz sağladığı iddia edilen “Promosyonlu Boğaz Geçişi” olarak bilinen Çanakkale Karanlık Liman’da gemilere yakıt verilmesini ve atık alınmasını öngören ve bu gemilere Boğaz geçişlerinde öncelik tanınmasını isteyen Tamim’in neden olduğu ileri sürüldü.

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün, Çanakkale Liman Başkanlığı’na gönderdiği atık alım ve yakıt ikmalini içeren ve Kolin Şirketine imtiyaz sağladığı ileri sürülen resmi tamim iptal edilirken, Kayalı görevden alındı ve yerine Karabiga Liman Başkanı İsmail Gümüş Çanakkale Liman Başkanı olarak vekaleten atandı.

 

 

ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMA BIRAKACAKTI…

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karanlık Liman Demir Sahası’nda gemilere yakıt-atık ikmalinin ardından Çanakkale Boğazı’ndan geçiş üstünlüğü sağlayan genelgeyi denizcilik sektörünün tepkileri üzerine iptal etti. Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün Ocak ayında Çanakkale Başkanlığı’na gönderdiği ve Kolin Şirketi’ne imtiyaz sağladığı iddia edilen atık alım ve yakıt ikmaline ilişkin yazının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın uluslararası platformlarda Türkiye’yi zor duruma bırakacağı gerekçesiyle işlemin sonlandırılması için talimat verdiği belirtildi.

 

 

BAKANLIK TEPKİLER ÜZERİNE SKANDAL GENELGEYİ GERİ ÇEKTİ…

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Liman Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “Çanakkale Liman Başkanlığı sorumluluk sahası içerisinde yer alan 1 Nolu demirleme sahasının (Karanlık Liman Demir Sahası) Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Tüzüğü’nün 10’uncu maddesi kapsamında yakıt ikmal ve atık alım işlemleri için de kullanılmasının uygun bulunduğu ve anılan sahada yakıt ikmali yapacağını beyan eden gemilerin Çanakkale Boğazı geçiş planlamasında ‘öncelikli geçiş yapacak gemiler’ dahilinde değerlendirilmesi hususları bildirilmiştir.

İlgili genelgenin son cümlesinde ifade edilen ‘yakıt ikmali yapacağını beyan eden gemilerin Çanakkale boğazı geçiş planlamasında öncelikli geçiş yapacak gemiler dahilinde değerlendirileceği’ hükmü iptal edilmiştir.” denildi.

 

 

PARALAR YUNANLI YAKIT ŞİRKETİNE GİDİYORMUŞ…

 

Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun tarafından imzalanarak Çanakkale Liman Başkanlığı’na gönderilen yazıda, Türkiye’nin hizmet vermediği gemilerin Yunanistan’ın Pire Limanı’ndan bu hizmeti aldığı ve bu durumun ülke ekonomisi açısından kayıp olduğu belirtilmiş, yine Kolin Şirketler Grubu’nun yakıt ikmali yapacak ortağı BMS UNIDET firmasının Pire merkezli Yunanlı yakıt ikmal şirketi olduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

UYGULAMA DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDEN TEPKİ ALDI…

 

Denizcilik sektöründen çok sayıda kişi, bakanlığın aldığı bu karara tepki göstererek geri çekilmesini talep etti. İptali talep edenler, bu uygulamayla birlikte söz konusu bölgenin kazalar bakımından hassas bir bölge haline geleceğine işaret ederek, Bozcaada demir yerinde yapılan bu işleme aynı yerde devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca gemilerin atık alım ve yakıt nedeniyle öncelik tanınmasının kendi aralarında yakıt ihtiyacı olmayan veya atık vermesi gerekmeyen gemiler açısından haksız rekabete yol açacağı kaydedildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş