ASIL RİSK ÇANAKKALE HATTINDA…!

Ege Denizinde deprem fırtınası devam ederken hem rahatlatan hem de de tedirgin eden açıklama deprem profesörü Doğan Perinçekden geldi. Çanakkale’de ki fay hatlarına dikkat çeken Perinçek 500 yıldır deprem yaratmayan fay hatları olduğunu ifade etti

ASIL RİSK ÇANAKKALE HATTINDA…!
Yayınlama: 02.02.2021
10.234
A+
A-

Ege Denizi’nde deprem fırtınası devam ederken hem rahatlatan hem de de tedirgin eden açıklama deprem profesörü Doğan Perinçekden geldi. Çanakkale’de ki fay hatlarına dikkat çeken Perinçek 500 yıldır deprem yaratmayan fay hatları olduğunu ifade etti…

 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Midilli depremlerinin artçılarının büyüklüklerinin zaman zaman artıp azalarak devam edeceğini bundan sonra bu alanda 5.5 tan büyük depremin olma olasılığı çok zayıf olduğunu ifade etti.

 

 

BÜYÜK DEPREM İÇİN ENERJİ BİRİKMEDİ

Midilli güneyinde denizde bulunan fayın 2017 yılında da 6.2 büyüklükte deprem yarattığını hatırlatan Perinçek; “Aradan sadece 3.5 yıl geçti. Bu nedenle Midilli güneyinde daha büyük depremi yaratacak enerji birikmedi. Biriken enerji sadece 5.2 büyüklükte deprem yarattı. Ardından 5.1 büyüklükte dikkati çeken bir deprem daha yaşadık. Enerji devamlı boşalıyor. Bu durum büyük deprem olmasını geciktiriyor.

 

Midilli yakınında 1867 yılında 6.9 büyüklükteki depremden sonra 2017 depremine kadar sadece 150 yıl geçti. Geçen zamanın 150 yıl gibi az olması bölge için bir avantaj. Faylar üzerinde yeterli enerji birikmiyor. Büyük deprem olma olasılığını zayıflatıyor.

 

 

FAY 500 YILDIR SUSKUN

Bölgede olan her deprem bana Erdek-Biga-Çan Bayramiç hattında uzanan 3 büyük fayı hatırlatıyor. Çan yakınında olan depremden sonra 280 yıldan fazla zaman geçti. Bayramiç yakınındaki Evciler Fayının ise ne zaman büyük deprem yarattı bilmiyoruz. Belki de bu fay 500 yıldır suskun. 500 yıl geçince deprem olma riski daha da artıyor.

Çözüm binalarımız sanayi tesislerimizi sağlam yapmak. Sağlam zemin üzerine oturtturmak”şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş