ASİL YOK VEKİL ÇOK..!

Çanakkale Valiliğinde çeşitli nedenlerle müdür kadroları hızla boşalmaya devam ediyor. Ancak gidenin yeri dolmadığı için devlet vekillerle yönetiliyor…

ASİL YOK VEKİL ÇOK..!
Yayınlama: 19.02.2018
5.747
A+
A-

Çanakkale Valiliğinde çeşitli nedenlerle müdür kadroları hızla boşalmaya devam ediyor. Ancak gidenin yeri dolmadığı için devlet vekillerle yönetiliyor…

 

Türkiye’nin manevi başkenti olan Çanakkale’de Valilik neredeyse müdürsüz hizmet vermeye çalışıyor. Müdür kadroları emeklilik, tayin ve 15 Temmuz sonrası görevden alma gibi nedenlerle tek tek boşalıyor. Ancak gidenlerin yerine yeni atamalar gerçekleştirilmediği için bu önemli makamlar vekaleten yönetiliyor. Valilikte son olarak bir isim daha koltuğunu boşaltmaya hazırlanıyor.

 

TEK TEK GİDİYORLAR…

 

Çanakkale Valiliğinde 35 yıl aralıksız görev yaparak devlete başarıyla hizmet eden İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nevzat Yurdaer, yaklaşık 8 ay önce emekliliğe ayrılarak bu önemli makamı boşaltmıştı. İl İdare Kurulu Müdürü İfakat Gülşen ise Ankara’ya tayini çıkması üzerine yaklaşık 6 ay önce Çanakkale’den ayrılmıştı. Rıdvan Uğurlu’nun görevden alınmasıyla Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, Mustafa Tan’ın görevden uzaklaştırılmasıyla ise Özel Kalem Müdürlüğü boş kalmıştı.

 

İKİ KİŞİ DAHA AYRILMA KARARI ALDI…

 

Şimdi ise İl Yazı İşleri Müdürü Sema Bayöz, uzun yıllar hizmet ettiği Çanakkale Valiliğine veda etmeye hazırlanıyor. Ancak deneyimli bürokrat her şeye rağmen emekliliği değil tecrübelerini aktarmayı tercih edenlerden. O nedenle bakanlık tarafından onaylanır onaylanmaz Nevşehir Üniversitesinde Daire Başkanı olarak göreve başlayacak.

Bayöz, Nevşehir’e tek başına gitmeyecek ve bir anlamda orada kendini yalnız da hissetmeyecek. Çünkü Mustafa Tan’ı görevden alan Vali Hamza Erkal döneminde Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilen büro memuru Hülya Çalkan’da Nevşehir Üniversitesinde görev yapacak. İkilinin mesai dışında da çok yakın arkadaş olduğu biliniyor.

 

BOŞ KADROLAR İÇİN SINAV AÇILDI…

 

Öte yandan Çanakkale Valiliği, yakın tarihte Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği için sınav yapılacağını açıkladı.

Yapılan duyuruda; “İlimiz merkez ve ilçe müdürlüklerinde boş bulunan Şube Müdürü, İl İdare Kurulu Müdürü, Nüfus Müdürü, Şef, Mühendis ve VHKİ (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni) unvanları için yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yapılacaktır. Sınavların yazılı aşaması İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol hükümleri gereğince 21 Nisan 2018 tarihinde saat 10:00’da Ankara’da yapılacaktır” denildi.

 

24 KİŞİNİN KADROSU VE UNVANI DEĞİŞECEK…

 

Çanakkale Valiliği tarafından sınav kapsamında ilan edilen kadrolar 1 şube müdürü, 1 il idare kurulu müdürü, 2 nüfus müdürü, 6 şef ve 13 VHKİ’den oluşuyor. Ayrıca unvan değişikliği sınavına tabi birde bilgisayar mühendisi bulunuyor.

Her kadronun aynı sayıda yedeği de bulunacak. Buna göre her iki sınav sonunda toplam 24 kişi Çanakkale Valiliği kadrosuna katılacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş