EV ALACAKLARA MÜJDE..!

EV ALACAKLARA MÜJDE..!
Yayınlama: 21.08.2023
Düzenleme: 21.08.2023
3.306
A+
A-

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı Halil Kuzu, ilk kez ev sahibi olacaklara verilecek olan yeni konut kredisi desteğinin kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçeceğini söyledi.

 

Başkan Yardımcısı Kuzu, “MB ile BDDK ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için uygun bir kredilendirme sistemi üzerinde çalışıyor. Konut arzı artınca satış fiyatlarıyla kiralar da düşecek. Bu sektör açısından da, yeni ev sahibi olacaklar açısından da inanılmaz bir avantaj” dedi…

 

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı Halil Kuzu, Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun (BDDK) hazırladığı ilk kez ev sahibi olacaklara sunacağı devlet desteklerini değerlendirdi.

Başkan Yardımcısı Halil Kuzu, daha önce uygulanan Yeni Evim kampanyasında müteahhitlerin belli bir miktarla finansmana destek olması ve bankalarla aralarında bir sözleşme imzalayarak bir garantörlük anlaşması yapması isteniyordu. Açıkçası bu gerek müteahhitler açısından gerekse alıcılar nezdinde çok fazla karşılık bulmadı. Bu krediler de doğal olarak genel anlamda kullandırılamadı. Bu projede aslında uzun vadeli bir mortgage sistemi. Ama öğrendiğimiz kadarıyla daha kapsamlı ve daha avantajlı” dedi.

 

DAHA UZUN VADE BEKLENİYOR…

 

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişinin desteğin detaylarını öğrenmeye çalıştığını belirten Başkan Yardımcısı Kuzu, “Çalışmaların önümüzdeki günlerde daha da netleşeceğine inanıyoruz. Düzenleme aslında konut edinimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Daha önceki kampanyalardan yola çıkarak ev alacakların kredi vade oranında da bir uzatma bekledikleri aşikâr. Özellikle kalıcı mortgage dediğimiz ve 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme mümkün olabilir. Özellikle özel bankalarda aylık 2.90’a kadar çıkan konut kredileri faiz oranlarının nispeten tüketiciler için kabul edilebilir seviyeye düşürülmesi gerekmekte” dedi.

 

KOMİSYON YOK, DOSYA MASRAFI YOK…

 

1.20-1.50 seviyelerinde bir kampanyanın sektörü canlandırabileceğini de belirten Başkan Yardımcısı Kuzu, konuşmasını şöyle tamamladı: “ Şuan için bizde farklı kampanyalarla satışlarımızı hızlandırmayı hedefliyoruz. Komisyon ücreti, dosya masrafı ödemeden 1.20 den başlayan fiyat avantajlarıyla müşterilerimize kendi kredilerimizi kullandırabiliyoruz”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş