Askeri Alanlara Güvenlik Çemberi

Türkiye’yi yasa boğan haberin alınmasıyla birlikte benzer bir hainliğin Çanakkale’de yaşanmaması için Çanakkale polisi tam anlamıyla teyakkuza geçti.

Askeri Alanlara Güvenlik Çemberi
Yayınlama: 18.12.2016
5.764
A+
A-

Kayseri’de askerlerimize yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısı sonrası Çanakkale polisi de alarma geçti. 116. Jandarma Er Eğitim Alayı ve Boğaz Komutanlığı önünde araç ve yayalara yönelik önleyici şok uygulama gerçekleştirilirken iki bölgede adeta kuş uçurulmadı.

 

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu halk otobüsüne sabah erken saatlerde düzenlenen bombalı saldırıda 14 erimiz şehit olmuş, 4’ü ağır 12’si yoğun bakımda 56 er yaralanmıştı. Türkiye’yi yasa boğan haberin alınmasıyla birlikte benzer bir hainliğin Çanakkale’de yaşanmaması için Çanakkale polisi tam anlamıyla teyakkuza geçti.

 

Kayseri’de ki acı olayın yaşandığı aynı saatlerde Çanakkale’de konuşlu bulunan 116. Jandarma Er Eğitim Alayı ile Boğaz ve Garnizon Komutanlığında vatani görevlerini yapmakta olan Mehmetçikler çarşı izni için askeri bölgelerden ayrılıyordu. Ekipler derhal önleyici şok uygulama denilen pozisyona geçti. Birliklerin önündeki yollarda çift taraflı görev alan emniyet mensupları şüpheli araç ve yayalar üzerinde denetim gerçekleştirdi.

 

Şehrin diğer bölgelerinde de benzer uygulamalar yapılırken Çanakkale’de adeta kuş uçurtulmadı. Deyim yerindeyse didik aranan araçların plakaları sorgulanırken vatandaşlar Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirildi. Evrakları eksik olan araç ve kimliği bulunmayanlar hakkında işlem yapıldı. Aynı uygulama erlerin akşam birliklerine dönüş saatinde de tekrarlanırken denetimlerin yarında devam edeceği bildirildi. Çanakkale’de askeri alanları güvenlik çemberine alan emniyetin, uygulamayı her hafta rutine çekilebileceği öğrenildi.

 

Geçtiğimiz günlerde kenttin giriş çıkışlarına mobil karakollar yapılmış ve Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulaması yoğunlaştırılmıştı. Bu uygulama artık kent merkezine de kaydırılırken Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler halkın huzuru için 7 gün 24 saat denetimlerini sürdürüyor. 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.