Azim ve Kararlılıkla Devam..!

2016’nın her anlamda kötü geçtiğini belirten Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Deniz, buna rağmen Çanakkale’nin 2017 yılına en umutlu bakan illerin başında geldiğini vurguladı. Yönetim Kurulu Başkanı Üzen ise sıkıntılara rağmen 2017 yılında da aynı çalışma azmini göstereceklerini söyledi…

Azim ve Kararlılıkla Devam..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
1.754
A+
A-

Çanakkale Ticaret Borsası Aralık ayı Olağan Meclis toplantısı, meclis üyelerinin katılımları ile Meclis Başkanı Abdullah Deniz başkanlığında yapıldı.

Ülkemiz ve bizler için zor bir yıl oldu…

Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Deniz, 2016’nın her anlamda kötü geçtiğini vurgulayarak; “2016 yılı gerçekten Ülkemiz ve bizler için zor bir yıl oldu. İç ve dış birçok bozucu faktörün etkisiyle ekonomik büyüme performansımız, potansiyelimizin altında kaldı. Döviz kurundaki yükselişe rağmen ihracatımız bundan yeterince olumlu etkilenmedi. Faiz oranlarında istenilen kadar olmasa bile, hükümetimizin çabalarıyla belirli düşüşler sağlandı. Fakat bunun iş hayatını hareketlendirme etkisi sınırlı kaldı” dedi.

2017 yılına en umutlu bakan illerin başındayız…

Abdullah Deniz, tüm bu olumsuzluklara rağmen Çanakkale’nin şanslı illerden bir tanesi olduğunu kaydederek; “Ekonomik olumsuzluklardan en az etkilenen iller arasında. 18 Mart 2017 tarihinde temelleri atılacak dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan Çanakkale 1915 Köprüsü projesi bölgedeki konut ve arsaların daha tamamlanmadan değerini arttırmaya başladı. Birliğimizin Oda borsa Meclis Üyelerine yapmış olduğu anket çalışmaları sonucunda da bu net olarak görülüyor. Çanakkale 2017 yılına en umutlu bakan illerin başında gelmektedir” şeklinde konuştu.

2017 yılında da aynı çalışma azmini göstereceğiz…

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ise yaşanan sıkıntı ve ekonomik olumsuzluklara değinerek; “ Bütün bir yıl boyunca hepimizin derinden yaşadığı ve hissettiği bu zorluklara karşı büyük bir kararlılık ve direnç gösterdik. İşimize gücümüze tüm varlığımızla sarıldık. Hem kendimiz hem de memleketimiz için iyi olanı gerçekleştirmeye çalıştık. Tabii ki 2017 yılında da aynı çalışma azmini göstereceğiz. Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için toplumun her kesimine olduğu gibi bizlere de büyük görevler düşmektedir. İş dünyası temsilcileri olarak bizler, yeni yatırımlarla daha çok üreterek daha çok istihdam sağlayarak, daha çok ihracat yaparak terörün karşısında durmalıyız. Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkmalıyız. Bizler, iş dünyası olarak Ülkemizin kalkınması ve dünyadaki hak ettiği yere ulaşması için ekonomik seferberlik bilinci ile hareket etmemiz gerektiğini özellikle bir sefer daha belirtmek istiyorum. İşsizliğin azalması, yatırım imkanlarının geliştirilmesi için hükümetimiz önemli adımlar atmaktadır. KOSGEB kredi desteği ve TOBB’un önderliğinde Oda ve borsaların da içinde yer aldığı Nefes Kredisi desteği bu anlamda büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş