BAŞKAN, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ..!

Çanakkale Belediye Meclisine, imam hatip ortaokulu tartışması damga vurdu. AK Parti Grubu, 13 öğrencili imam hatibi savunurken Başkan Ülgür Gökhan, kalabalık sınıflarda ders gören öğrenciler için genel okullara ihtiyaç olduğunu vurguladı…

BAŞKAN, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ..!
Yayınlama: 08.11.2019
4.150
A+
A-

Çanakkale Belediye Meclisine, imam hatip ortaokulu tartışması damga vurdu. AK Parti Grubu, 13 öğrencili imam hatibi savunurken Başkan Ülgür Gökhan, kalabalık sınıflarda ders gören öğrenciler için genel okullara ihtiyaç olduğunu vurguladı.  

 

Açıklamalarınızı inandırıcı bulmuyoruz dediği AK Partili Esra Yüksel’e; “Şu tarikat düzeninden vazgeçin Allah için” diye seslenen Gökhan; “Açık ve net söylüyorum. Eğitimde kafaları karıştırmak için FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz” diyerek çok konuşulacak sert bir çıkış yaptı…

 

Çanakkale Merkez Esenler Mahallesi’nde bulunan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim kampusuna imam hatip ortaokulunun açılması, Çanakkale Belediye Meclisinde bir kez daha gündem oldu. AK Parti grubunun uygulamayı savunan açıklamalarına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çok sert cevap verdi.

 

Bilindiği gibi, özellikle bölgede ki birçok okulda kapasitenin üzerinde öğrenci kaydı yapılırken, açılan Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokuluna mahalleli ilgi göstermemiş ve 4 katlı okulda sadece 13 öğrenci eğitim almaya başlamıştı. Bu duruma mahalle sakinleri ve birçok sivil toplum örgütü tepki gösterirken imza kampanyası başlatılmıştı.

 

AK PARTİ’DEN EĞİTİM ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMASI…

 

Eğitim özgürlüğü var diyen AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Başkanvekili Esra Yüksel; “Devletin görevi de her tip eğitim görmek isteyen vatandaşa bunu sunmaktır. Devlet bunu yaparken de, CHP’lilerin soğuk durduğu imam hatipler için icazet almadığı ve hizmeti direkt götürmek istediği için de böyle bir karar vermiştir. Durum, atıl duran bir binanın oraya gitmek isteyen öğrenciler düşünülerek okula dönüştürülmesidir” şeklinde açıklamada bulundu ve “Esenler mahallesi öğrenci yoğunluğu olan bir bölge. Kalabalık okullarda, imam hatibi tercih edecek öğrenciler kayacağı için bir rahatlama da yaratacaktır” iddiasında bulundu.

 

DİĞER İMAM HATİP OKULLARI AĞZINA KADAR DOLUMU..?

 

Söylediklerinizle çelişiyorsunuz dediği AK Partili Yüksel’e bahane üretmeyin diye seslenen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, açıklamalarına ilişkin kendilerini inandırıcı bulmadıklarını söyledi.  

Esenler mahallesinin çok hızlı gelişen bir mahalle olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan; “Büyük bir sıkışıklık varken burada diğer okullardan hiç biri yapılmazken 13 tane öğrencisi olan bir imam hatip açmanın hiçbir mantığı yoktur. Nerden çıkmış, kim demiş böyle bir ihtiyaç var diye. Diğer imam hatip okulları ağzına kadar dolumu? Eğer imam hatip isteniyorsa, talep varsa insanlar burada ki diğer imam hatip okullarına yerleşilebilirler. Çünkü o mahallede illa imam hatibe gitmek isteyenler kadar orada normal düz okullara gitmek isteyenlerde var” dedi.

 

OKUL YAPIN DİYORUZ DİNLEYEN YOK AMA İŞ İMAM HATİP OLUNCA…

 

Bununla ilgili bir metre kare okul inşaatı yapılmamıştır diyen Ülgür Gökhan; “Meslek lisesi gitmiştir, Nedime Hanım gitmiştir, diğeri zaten meslek lisesi. Bunun en azından bir tanesi düz lise olabilirdi. Bu yok ama orada müsait alanlar var. Sıkış tepiş eğitim veren Ali Haydar Önder Anadolu Lisesinin yanında boş arsası var. Yıllardan beri gidip gelir söylerim, büyütün okulu diye. İyide bir okul, eğitimi takdir ve tercih ediliyor. Ama hiç dinleyen yok. Ama iş imam hatip olunca her taraf” şeklinde eleştiride bulundu ve şu cümlelerle devam etti;

 

“Biliyorsunuz Merkez Orta Okulu da imam hatip oldu, mücadelesi devam ediyor. Söz verildi ama Merkez Orta Okulu yerle yeksan odu. Çanakkale’nin bir değeriydi, eskiden okul yoktu, herkes oradan mezun oldu. Endüstri meslek kaldırılmak istendi Allahtan orada ki camia kalabalık ta onların baskısıyla şimdilik durduruldu. O okulun adı sanat okuludur.”

 

ŞU TARİKAT DÜZENİNDEN VAZGEÇİN ALLAH İÇİN…

 

Başkan Gökhan son olarak, imam hatip yapılmasın demiyorum, yanlış anlaşılmasın diyerek çok konuşulacak ve tartışılacak şu cümleleri kurdu;

“Yani eğitimde kafaları karıştırmak için bakın FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz. Açık ve net söylüyorum. Aynı kafa yapısıyla onun da okulları vardı. Şu tarikat düzeninden vazgeçin Allah için. İmam hatiplere falan karşı değiliz. Hatta imam hatip okullarının daha üst seviyede eğitim vermesi gerektiğini söyleyen bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi, kendi söyledi, Kuran dersi verecek öğretmen açığımız var dedi. İmam hatip okulları var, imam hatip mezunları var ama kuran dersi verecek öğretmen açığımız var dedi, ben demedim. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Sırf yukarıya şirin gözükelim diye.”

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DELİKANLI SÖZÜ VERDİ, NE OLDU…

 

“Bu Çanakkale’nin okul ihtiyacı var. Nüfus patlıyor gidiyor, yapın Esenlere bir okul, lise yapın. Oranın şuan imam hatipten önce acil düz liseye ihtiyaç var. İmam hatip yapılmasın demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Ama benim derdim orda ki, bu kentte ki eğitim sisteminin sağlıklı olması. Buradan ilan ediyorum, merkez orta okulunu yerine koyun. O zaman ki milli eğitim müdürü delikanlı sözü verdi ne oldu. Kepez’de ki imam hatip okulu yapılınca burayı geri vereceğiz dedi, kendisi sağ. Ne oldu, tık yok. Bununla ilgili mücadele devam ediyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.