31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Kepez Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyerek göreve geri dönen Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Cüneyt Aksu, siyasi faaliyetlerine devam edince hakkında çok sayıda şikayet yağdığı öğrenildi.
Partisinin bayramlaşma programına katılarak, siyasi çalışmalarına devam ettiğini açıkça itiraf eden Aksu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre suç işlediği için kademe ilerlemesi durdurulma ve hatta devlet memurluğundan çıkarılma cezası ile karşı karşıya kaldı…
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu açıkça ihlal ederek siyasi faaliyet içersinde bulunan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Cüneyt Aksu’nun memuriyeti tehlikeye girdi. Aksu hakkında ilgili makamlara çok sayıda şikayet iletildiği ve açılacak soruşturma kapsamında devlet memurluğundan atılma riskiyle karşı karşıya olduğu öğrenildi.
ŞANSINI ÖNCE MHP ARDINDAN AK PARTİDE DENEDİ…
Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Cüneyt Aksu, siyaset sahnesine ilk olarak MHP’den Kepez Belediye Başkan adayı olarak çıkmış ve daha sonra 31 Mart yerel seçimlerinde bu defa şansını AK Parti Belediye Başkan adayı olarak denemişti.
Ancak seçimi CHP adayı Birol Arslan kazanırken bir kez daha kaybeden Aksu, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde ki görevine geri dönmüştü. Buna rağmen siyaset sevdasından vazgeçmeyen Cüneyt Aksu, devlet memuru olmasından ötürü yasak olmasına karşın siyasi faaliyetlerine açıkça devam edince özellikle muhaliflerin radarına takıldı ve şikayetlere konu oldu.
PARTİNİN BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI…
Aksu son olarak AK Parti Kepez Belde Teşkilatının, Kurban Bayramının üçüncü günü düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. AK Parti Belde Başkanı Cihat Gılafçı ve diğer partililer ile bir araya gelmekle kalmayan ve bir de siyasi açıklama yapan Müdür Aksu, devlet memuru olmasına rağmen açıkça AK Parti için çalışmaya devam ettiğini itiraf etti.
İNANDIĞIMIZ DAVADA, YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOLDA DEVAM…
Cüneyt Aksu yaptığı konuşmada; “Bir seçimi geride bıraktık ama çalışmalarımızdan dolayı Kepezde Partimizin oylarını yüzde elli oranında artırdık. Önümüzde ki yıllar için inşallah bu bir ışık olur. Mücadelemiz sürecek, mücadeleyi bırakmayacağız. Önümüzde ki seçimlerde inandığımız davada, yürüdüğümüz yolda bayrağı en yukarı taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir dahaki seçimlere daha da çalışarak şimdiden hazırlanmaya devam edeceğiz” diyerek şikayetleri haklı çıkardı.
Şube Müdürü Cüneyt Aksu’nun bu davranışı devlet memurluğunu tehlikeye soktu. Hakkında açılacak bir soruşturma sonrasında devlet memurluğundan çıkarılma cezası alabileceği öğrenildi.
DEVLET MEMURLARI SİYASİ PARTİYE ÜYE OLAMAZLAR…
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun; “Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık” başlıklı 7. maddesindeki; “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.
Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler.” hükümlerine göre devlet memurları siyasi partilere üye olamazlar.
SİYASİ PARTİYE ÜYE OLMAK VE SİYASİ FAALİYETLERDE BULUNMAYA KADEME İLERLEMESİNİN DURDURULMASI VE DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARMA CEZASI VERİLEBİLMEKTEDİR…
Ayrıca, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun; “Disiplin Amiri ve Disiplin Cezaları” başlıklı 124. maddesi 2. fıkrasındaki; “Kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin Devlet memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre 125 inci maddede sıralanan disiplin cezalarından birisi verilir.” hükümlerine göre devlet memurlarına soruşturma açılarak disiplin cezası verilebilmektedir.