İŞ DÜNYASININ BÜLENT TURAN KONFORU..!

ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, tüm dünya küçülmeye giderken, ülkemiz büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor derken Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, hükümetin açıkladığı finansal alternatifleri ve ekonomik tedbirleri yerinde bularak desteklediklerini söyledi…

İŞ DÜNYASININ BÜLENT TURAN KONFORU..!
Yayınlama: 23.12.2021
2.995
A+
A-

ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, tüm dünya küçülmeye giderken, ülkemiz büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor derken Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, hükümetin açıkladığı finansal alternatifleri ve ekonomik tedbirleri yerinde bularak desteklediklerini söyledi…

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı olağan meclis toplantısı, online katılım ile yapıldı.

 

BU BAŞARI HEPİMİZİN…

 

Tüm dünya küçülmeye giderken, ülkemiz büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor diyerek açılış konuşmasına başlayan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç; “Uluslararası derecelendirme kuruluşları ve hatta IMF dahi 2021 yılı için 5,8 olan Türkiye büyüme oranını %9 çıkardı. Bu başarı hepimizin elimizi taşın altına koymasıyla oluşan bir süreç ve sizlerin nezdinde bütün sanayi, ticaret ve esnaf odalarını tebrik ediyorum. Ancak şunu da unutmamakta fayda var ki büyümenin yanında bazı sektörlerde de kısmi daralmalar yaşadık. Devletimizin Covid-19’dan en çok etkilenip hala daha gerekli toparlanmayı sağlayamayan sektörlere ivedi bir can suyu sağlaması gerektiği kanaatindeyim. Bu can suyu; vergi ve KDV indirimleri ile SGK ödemelerinde destekler olabilir. İşveren; Bölgesel Teşvik paketleriyle rahatlatılıp, İŞKUR vasıtasıyla istihdam desteği sağlanarak devletimiz iş dünyasının yanında olduğunu göstermelidir” dedi.

 

 

HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ…

 

Siyasi görüşümüzü bir kenara bırakıp hepimizi elini taşın altına koymaya ve ülkemize, geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum diyen Kılıç; “Sayın bakanımızın detaylarını açıkladığı yeni ekonomi modelini olumlu buluyorum ve ekonomik istikrarın bir an önce devreye sokulmasını, değer kaybeden TL’nin global ölçekte tekrar eski değerine kavuşmasını gerekli görüyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

 

ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR GELECEK, İSTİKRAR VE GÜVEN…

 

Aralık ayı olağan Meclis toplantısında yönetim kurulu adına konuşan Başkan Selçuk Semizoğlu ise; “Hükümetin yeni açıkladığı finansal alternatifleri ve ekonomik tedbirleri yerinde buluyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi;  öngörülebilir bir gelecek, istikrar ve güven ortamı,  yatırımcı için çok önemlidir. Kurumlar vergisi oranının %1’de olsa indirilmesinden, asgari ücretten kaldırılan vergi oranından çok daha önemlidir” dedi.

 

 

2022 YILI ASGARİ ÜCRETİNE SON 50 YILIN EN BÜYÜK ZAMI…

 

Semizoğlu sözlerine şu cümlelerle devam etti; “Günlerce, gündemimiz hep asgari ücret üzerine oluştu. Uzun süren toplantılar sonunda 2022 yılı asgari ücreti son 50 yılın en büyük zam oranı ile 4.253 TL net olarak belirlendi. Asgari ücretin brütü de 5.879,70 TL oldu. Biz de her toplantımızda dile getirdik. Odalar ve Borsalar Birliği’nde Başkanım Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’da her toplantısında dile getirdi. Asgari ücretin artmasından ziyade asgari ücretin üzerindeki vergi yükünün azalması gerektiğini defalarca dile getirdik. Yeni asgari ücrete, eski asgari ücrete baktığımız zaman eski asgari ücrette netle brüt arasındaki fark %45 iken yeni düzenlemede bu %38’e geriledi bu sevindirici bir haber. Çünkü asgari ücret arttığı zaman bu sefer fabrikalar da çalışanlarından dolayı maliyet artışına gidecekti. Maliyet artışı da yine piyasaya enflasyon olarak geri dönecekti. Bir sevindirici haber de asgari ücretin üzerindeki ücretlerin üzerindeki vergi dilimi de düşürüldü. O da daha sevindirici bir haber oldu.”

 

 

ZOR GÜNLERDEN ÇIKIŞIMIZIN TEK YOLU ÜRETİM VE İHRACATTIR…

 

Hükümetin yeni açıkladığı finansal alternatifleri ve ekonomik tedbirleri yerinde bulduğunu ifade eden Başkan Selçuk Semizoğlu; “Her zaman ifade ettiğim gibi;  öngörülebilir bir gelecek, istikrar ve güven ortamı,  yatırımcı için çok önemlidir. Kurumlar Vergisi oranının %1’de olsa indirilmesinden, asgari ücretten kaldırılan vergi oranından çok daha önemlidir.  Bu güven ortamı sağlandığında yatırımcı, girişimci, hele ki Türk iş dünyası üretir, istihdam yaratır, satar, ihraç eder. Normal şartlarda oluşan ekonomik krizler ile ekonomik daralmalar ile mücadele de eder. Bizim zor günlerden çıkışımızın tek yolu üretim ve ihracattır arkadaşlar. İthalata dayalı tüketim ile büyümeden bahsedemeyiz. Üretime dayalı büyüme anlayışı benimsenmedikçe, dışa bağımlılığımız azalmadıkça tüm dünyayı etkileyen bu gibi krizlerden daha fazla etkilenmemiz de kaçınılmazdır” dedi.

 

 

İKİ KONFORUM VAR, BİRİ TURAN DİĞERİ HİSARCIKLIOĞLU…

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye’nin orman ürünleri sanayinin kalbi Çanakkale’de attı diyen Semizoğlu; “Türkiye’nin dört bir yanından üreticiler, TAPSİAD-TEPAL-TORİD bunların üçü de çok büyük dernekler, hepsi geldi. Hepsi üreticilerin oluşturduğu dernekler. Ahşap ambalaj üzerine, masif mobilya üzerine ve 2 tane en büyük sunta MDF tesisinin üst düzey yöneticilerine ev sahipliği yaptık. Eksik olmasın Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey Bey, İşletme Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Aydın Bey, Çanakkale Bölge Müdürleri ve Müdür Yardımcıları, Balıkesir Bölge Müdür ve Müdür Yardımcıları hepsi Çanakkale’deydi. Burada Orman Genel Müdürlüğü’nün en yetkilisi ile tüccarlar, yöneticiler buluştu. 4,5-5 saat süren samimi ve verimli bir toplantı oldu. Genel Müdür Bey burada bunu yapan ilk Oda olduğumuzu söyledi ve teşekkürlerini iletti. Diğer Dernek Başkanları Genel Müdürümüz katılacak dediğim zaman nasıl oldu nasıl yaptın? diye sordular. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak benim iki tane konforum var arkadaşlar. Birincisi Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’dır. Bu söylediğimi sakın kimse siyasi algılamasın. Diğer 3 Milletvekilimizle de telefonlaşıyoruz görüşüyoruz. Ama Bülent Turan Bey’in Ankara’daki gücü gerçekten inanılmaz. Bülent Turan Bey’i aradım “Bir toplantı organize ediyoruz, Genel Müdürümüz veya Daire Başkanımızı buraya alabilir miyiz?” dedim. 1 saat sonra aradı “Bakan Bey talimat verdi Genel Müdürümüz inşallah Cumartesi günü aranızda” dedi. Bir diğer konforum da RifatHisarcıklıoğlu. Gerçekten Çanakkale olarak ne zaman arasak, hangi konuda arasak gün içi dönüş yapıyor ve şu ana kadar hiçbir ricamız, hiçbir talebimiz geri çevrilmedi. Huzurlarınızda her ikisine de teşekkür etmek istiyorum. Şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.