ÇÜRÜK BİNADA ADALET ARIYORLAR..!

ÇÜRÜK BİNADA ADALET ARIYORLAR..!
Yayınlama: 13.02.2023
Düzenleme: 14.02.2023
1.546
A+
A-

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle çürük raporu verilen ve yıkım kararı çıkan Ezine Hükümet Konağında, diğer tüm kurumlar güvenli başka binalara taşındı. Ancak en önemli devlet kurumlarından olan Adliye, ölüm korkusu altında hala o çürük binada adalet dağıtmaya çalışıyor…

 

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi, içinde yaşadığımız yada çalıştığımız yapıların güvenilirliğini bir kez daha sorgulamamıza neden oldu. Deprem gerçeği ile içi içe yaşıyoruz ancak insan hayatının önemini kavramakta ve zamanında tedbir alıp yaşatmakta güçlük yaşıyoruz.

 

Yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de birçok depreme dayanıksız bina bulunuyor. Gerek imkansızlıklardan gerekse ihmalkarlıktan bu yapılarda yaşam devam ederken daha da vahimi bu çürük yapıların bazıları önlem almakla yükümlü devletin kamu binalarından oluşuyor. Ezine Adliyesi de çürük binaların ve sorumlularının davalarına bakıyor ama kendi derdine derman bulamıyor.

 

ÇÜRÜK BİNADA ADALET ARIYORUZ…

 

Son deprem felaketi ile birlikte Ezine ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkartılan Hükümet Konağı yeniden gündeme oturdu. Söz konusu binada yapılan teknik inceleme sonucu çürük raporu verilmiş ve aynı yapı içerisinde hizmet veren Kaymakamlık, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer birimler başka güvenli yapılara taşınmıştı.

Ancak yıkıldı yıkılacak denilen binada Adliye halen hizmet vermeye devam ediyor. Taşınmak için gerekli başvuruların yapıldığı belirtilse de yer olmadığı gerekçesiyle başka bir yere tahliye edilmediği iddia ediliyor. Can güvenlikleri olamadığı için bu duruma isyan eden başta avukatlar olmak üzere tüm çalışanlar ise; “Bizleri enkaz altında aramak istemiyorsanız şimdiden tedbir alın” diyerek yetkililere adeta feryat ediyor.

 

ADALET ARARKEN ENKAZ ALTINDA KALABİLİRİZ…

 

Devlet memuru oldukları için konuşamayanlarında sesi olarak yaşadıkları büyük tehlikeye dikkat çeken Avukat Ahmet Mandacı; “Bazı şeyleri konuşmanın tam vakti. Ezine Hükümet Konağından Kaymakamlık taşındı, Tapu Müdürlüğü taşındı, Nüfus Müdürlüğü taşındı, Milli Eğitim Müdürlüğü taşındı vs. Ne kaldı biliyor musunuz? Adliye! Diğer kurumların taşınma sebebi nedir? Yıkım kararı! Yanlış duymadınız, bina hakkında deprem sebebiyle yıkım kararı var. Biz avukatlar, hakim ve savcılar, personel ile vatandaşlar adalet ararken enkaz altında kalabiliriz” dedi.

 

ENKAZ ALTINDA ÖLMEK İSTEMİYORUZ…

 

“Son felaket göstermiştir ki depremle şaka olmaz” diyen Avukat Mandacı; “Sayın Kaymakamım, Sayın Başsavcım yer yok bahane olmaz. Bizleri enkaz altında aramak istemiyorsanız şimdiden tedbir alın. Hakim ve savcılar konuşamıyor, personel konuşamıyor. Biz avukatlar susamayız. Bu not burada tarihe not olarak düşsün. Deprem öldürmez, bina öldürür. #Ölmekİstemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BARO, ADLİYENİN ACİL TAŞINMASINI İSTEMİŞ…

 

Hayatlarından ciddi şekilde endişe duyan Adliye personeli ise deprem korkusuyla psikolojilerinin bozulduğunu ve böyle bir ortamda sağlıklı bir yargılama faaliyetinin gerçekleştirilemeyeceğini savunuyor. Baro Başkanlığı tarafından Adliyenin başka bir binaya taşınması için 2022 yılının Aralık ayında talepte bulunulduğu ancak henüz olumlu bir sonuç alınamadığı öğrenildi. Yaşanan son felaket sonrası bir kez daha yazılı olarak ilgili mercilere müracaatta bulunulacağı kaydedildi.

 

VALİLİĞİN YANINDA ÖLÜMLE BURUN BURUNA ÇALIŞTILAR…

 

Benzer bir durum Çanakkale Valiliği yanında uzun yıllar hizmet veren İl Özel İdare Müdürlüğü binasında yaşanmıştı. Depremde büyük hasar gören binada güçlendirme çalışması yapılmış ancak daha sonra yaşanan depremlerde tekrar duvarlarının patlayıp kolonlarının çatlamasının ardından depreme dayanıksız raporu verilerek yıkım kararı çıkmıştı. Buna rağmen ağır vasıtalar geçtiğinde dahi sallanan o çürük binada başta GESTAŞ olmak üzere diğer kurumlar uzun süre hizmet vermeye devam etmiş ve personel ölüm korkusuyla çalışmak zorunda kalmıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş