BAŞKANI KOLTUĞUNDAN EDEN ZİYARET..!

Çanakkale’de Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve yönetiminin apar topar görevden alınmasının şehirde yankıları sürüyor. Ölçek’in görevden alınmasındaki en büyük etkenin Cumhur ittifakında derin çatlakların oluşmasına neden olan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörü Sedat Murat’a ve yeni göreve başlayan rektör yardımcılarına yaptığı “hayırlı olsun” ziyareti olduğu iddia ediliyor…

BAŞKANI KOLTUĞUNDAN EDEN ZİYARET..!
Yayınlama: 04.01.2022
5.035
A+
A-

Çanakkale’de Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve yönetiminin apar topar görevden alınmasının şehirde yankıları sürüyor. Ölçek’in görevden alınmasındaki en büyük etkenin Cumhur ittifakında derin çatlakların oluşmasına neden olan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörü Sedat Murat’a ve yeni göreve başlayan rektör yardımcılarına yaptığı “hayırlı olsun” ziyareti olduğu iddia ediliyor…

 

MARMARA BÖLGE KOORDİNATÖRÜ ÇANAKKALE’DE…

 

Ani bir kararla AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Marmara Bölge Koordinatörlüğü tarafından görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve yönetiminin görevden “niçin alındığı” şehirde merak konusu oldu. Ölçek’in görevden alınış hikayesinin detaylarına Çanakkale Özel Haber ulaştı. İşte o detaylar…

 

PARTİ DE BÜYÜK ZITLAŞMA…

 

İl başkanı Naim Makas ile yaşadığı polemikler ve “Alabilecek olan varsa da, alsın” restleşmeleri nedeniyle her an görevden alınabileceği gündemden düşmeyen Ölçek, iddiaya göre son dönemde yaptığı sert çıkışları ve katılmadığı toplantılar nedeniyle partisinin tepkisini çekiyordu.

 

REKTÖR VE DEKANLARI ZİYARET ETTİ…

 

“Beni Cumhurbaşkanı atadı o alır” diyerek partide büyük gerginliğe yol açan Yıldıray Ölçek, geçtiğimiz yıl Çanakkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan yolsuzluk iddiaları sonrası görevinden istifa eden Hastane Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur’un Üniversite Rektörü Sedat Murat tarafından rektör yardımcılığına atanmasının ardından üniversiteye yaptığı ziyaretle tüm dikkatleri üstüne çekti.

 

Ziyaretin MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’ın, “Hastaneyi en zor dönemde, yolsuzluk sarmalı şüpheleri altında, görevden istifa edip kaçarak, sahipsiz bırakan, müdirenin veziri, şimdi de “mükafat gibi” rektör yardımcısı yapılıyor. Anlamak mümkün değil!” açıklamalarına rağmen gerçekleşmesi büyük tepkiye neden olurken, cumhur ittifakında da gerginliğe yol açtı.

 

YÖK’TEN DÜŞÜK NOT…

 

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde yaşanan istifa depremi iddiaya göre Ankara’dan gelen YÖK,’e bağlı Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun üniversiteye verdiği değerlendirme raporu sonrası yaşandı. Kurul yaptığı değerlendirme sonrası, üniversitenin kalite, başarı ve akreditasyon notunu düşük tuttu.

 

İSTİFALARINI İSTEDİ…

 

Değerlendirme raporunun ardından rektör yardımcılarıyla olağanüstü toplanan Üniversite Rektörü Sedat Murat, rapordan sorumlu tuttuğu yardımcılarının istifasını istedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Kalite Güvenceden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süha Özden, Prof.Dr.Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Genel Sekreteri Cüneyt Eroğlu görevlerinden istifa etti. 2 rektör yardımcısının istifasını kabul eden Rektör Murat, öğretim görevlisi olduğu yıllarda üniversite den öğrencisi olan Prof Dr. Bünyamin Bacak’ın istifasını kabul etmedi. İstifa eden rektör yardımcılarının yerine Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr.  Pelin Kanten ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof .Dr. Okhan Akdur rektör yardımcısı olarak atandı.

 

İSTİFA EDEN BAŞHEKİMİ YARDIMCISI YAPTI…

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın geçtiğimiz yılın Ekim ayında Çanakkale Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi başhekimiyken hastanede yaşanan yolsuzluk nedeniyle görevinden istifa eden Prof.Dr. Okhan Akdur’u yardımcılığı görevine getirmesi büyük tepki çekti. MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, ““Hastaneyi en zor dönemde, yolsuzluk sarmalı şüpheleri altında, görevden istifa edip kaçarak, sahipsiz bırakan, müdirenin veziri, şimdi de “mükafat gibi” rektör yardımcısı yapılıyor. Anlamak mümkün değil!” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

“MÜKAFAT GİBİ”

 

İl Başkanı Yıldırım, “Sorumluluk duygusu ile uzaktan yakından ilişkilendirilemeyecek, hastaneyi perişan halde, yüzüstü bırakıp kaçanların, üniversitemizde, neye faydası olacak? merakla takip edeceğiz. Sıkışınca istifa eder yine kaçarım düşüncesi varsa şaşırmayız. Geçmişte oldu. Mükafatı da bu olsa gerek! müdire çözer?Bu da olmazsa zamanla başka yetkiler verilir nasıl olsa? Elini taşın altına koymaktan aciz ve basiretsiz yöneticilerin tercihi ile maalesef üniversitemize yazık olmaktadır” dedi.

 

O ZİYARET BAŞ KALDIRIŞ OLARAK ALGILANDI…

 

Yıldırım’ın açıklamaları cumhur ittifakının açıklaması olarak algılanırken, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in yönetimiyle birlikte rektör ve rektör yardımcılarına yaptığı ziyaret partide “başkaldırış” olarak değerlendirildi. Bardağı taşıran son karenin ardından Yıldıray Ölçek apar topar görevinden alındı.

 

NE OLMUŞTU…

 

2020 yılının Ekim ayında Çanakkale Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan olayda Hastanesinin Veri Hazırlama Birimi’nde 4 yıldır mutemet olarak görev yapan Y.B. pandemi sürecindeki yoğunluğu fırsat bilip, iddiaya göre nöbet listeleri için akıl almaz bir plan hazırladı. Hastanede görev yapan personelin nöbet listelerini düzenleyen Y.B., listelerdeki bazı isimleri çıkartıp yerine yeğeninin ismini yazdı. Ezine’de bir markette kasiyer olarak görev yapan yeğeni H.G.’yi hastanede görev yapıyormuş gibi gösteren Y.B. kimi zaman asistan, kimi zaman doktor olarak listeye dahil etti. Personel listesini ve personelin İBAN bilgilerini bankaya bildiren mutemet Y.B. bu sayede bir ayda 257 bin TL’yi yeğeninin hesabına aktardı.

 

5 MİLYON TL’LİK VURGUN, BAŞHEKİM İSTİFA ETTİ…

 

Aynı yöntemle uzun süredir zimmetine para geçiren Y.B.’nin akıl almaz vurgunu, hastanenin pandemi sürecinden çıkmasıyla banka tarafından tespit edildi. Y.B. olayın ortaya çıkmasının ardından üniversite yönetimi tarafından açığa alınırken, 4 yılda yolsuzluğun 5 milyon TL’yi bulduğu belirlendi. Olayın ortaya çıkmasının ardından hastanede uzun yıllardır görev yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, görevinden istifa etti. Rektörlük Akdur’un istifasını kabul etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş