BEŞİK BİLE BU KADAR SALLANMAZ

Ayvacık İlçesinde, 24 saatte büyüklükleri Ricter ölçeğine göre 2.1’den 4.6’ya kadar değişen toplam 61 depremin meydana gelmesi, halk arasında tedirginliğe neden oldu.

BEŞİK BİLE BU KADAR SALLANMAZ
Yayınlama: 15.01.2017
5.293
A+
A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın verilerine Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinde ilk olarak dün saat 16.52’de 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. O sarsıntının ardından, büyüklükleri 2.1’den 4.6’ya kadar değişen 60 üzerinde deprem daha meydana geldi. Sarsıntılar ilçe hakında tedirginlik yarattı. Depremler hala devam ediyor

Depremlerin ardından bir değerlendirme yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Dün öğleden bu yana bölgemizde çok sayıda deprem meydana geldi. Depremler yaşanmaya da devam ediyor. Saat 01.38’de meydana gelen 4.8 ve saat 07.03’deki 4.4 büyüklüğündeki depremleri ilçede yoğun hissettik. Yaşanan depremleri takip ediyoruz. Herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı. Meydana gelen depremlerden kaynaklanan bir tedirginlik söz konusu” dedi.

Ayvacık’ta yaşanan Murat Cahit Uysal da “Gece bir sarsıntısı hissettik. Ev halkı korktu. Saat 07.00 sıralarında bir deprem daha meydana geldi. Bu depremden sonra dışarıya çıktık. Bu depremin ardından küçük sarsıntılar olduğunu da hissettik. Allah bir daha göstermesin. Ayvacıklılar olarak çok korktuk” dedi.

Ayvacık İlçesine bağlı Gülpınar Köyü merkezli 40’a yakın deprem meydana gelirken, 01.38’deki depremin büyüklüğünü AFAD 4.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitisü ise 4.8 olarak açıkladı.

 

Ayvacık’ta tehlike geçti

Deprem bilimci Prof. Dr. Doğan Perinçek depremlerin yaşandığı Gülpınar’ın 1,5 aydır hareketli olduğuna dikkat çekti. Yaşanan depremler ile ilgili açıklama yapan Perinçek ‘‘Dün olan 3.5 büyüklüğündeki depremi öncü kabul edersek, 4.8 ana deprem olmalı. Hiçbir deprem bu kadar büyük olmadı. Dolayısıyla Gülpınar dolayı için tehlike geçti. Fakat Çan – Ezine arasında ve Şarköy dolayında enerji birikmeye devam ediyor. Bu alanlarda olacak deprem Çanakkale’yi etkileyecektir. Tedbiri hiç elden bırakmamak lazım’ şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.