BİRANDA YERE YIĞILDI..!

Çanakkale Şehitler Abidesinde düzenlenen tören esnasında 16 Türk Devletini temsil eden sancaktarlardan biri fenalaşarak bulunduğu platformdan yere devrildi. Bir diğerine ise bayılmak üzereyken müdahale edildi…

BİRANDA YERE YIĞILDI..!
Yayınlama: 18.03.2017
6.118
A+
A-

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümü kutlamalarında bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bazı törenlere katılan ve tarihteki 16 Türk devletini temsil eden askerler kutlamalara ilk kez katıldı. Yaşadıkları zamana uygun tarihi kıyafetler giyerek zırh ve silahlarla kuşanan askerler, temsil ettikleri Türk devletinin bayraklarını tutarak Şehitler Abidesi’nin önünde konuşmaların yapıldığı kürsünün sağ ve sol bölümlerinde yer aldılar.

 

 

Sessizliği yere düşen askerin gürültüsü bozdu…

 

Tören başlamadan yerlerini alan askerler tören sonuna kadar kıpırdamadan oldukları yerde kaldılar. Ancak daha törenin henüz başlarında şehitler için saygı duşunda bulunulduğu sırada askerlerden biri yere devrildi. Sessizliği bozan gürültü ilk önce anlaşılamazken kısa süre sonra yerdeki asker fark edildi ve çevredekiler tarafından yardımına koşuldu. Görevliler ağır zırhlı askeri yerden kaldırmayı başaramazken olay yerine koşan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Ağırlığı nedeniyle iki sedye üst üste konularak taşınan asker ambulansla önce Eceabat’a ardından Çanakkale’ye sevk edildi. Bir diğer temsili asker ise sallanmaya başlamasıyla birlikte görevlilerce yerinden alınarak sağlık kontrolü için uzaklaştırılırken yerlerine yedek askerler getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ,rahatsızlanan askerlerin sağlık durumuyla ilgili olarak sık sık görevlilerden bilgi aldığı gözlendi.

 

Damarlarında ki bir sorunun kalbine baskı yaptığı ve taşıdığı zırhın ağırlığıyla tansiyonu düştüğü öğrenilen askerin, düşmeye bağlı olarak dudağından hafif yaralandığı ancak sağlık durumun iyi olduğu bildirildi.

 

16 asker hangi Türk devletlerini temsil ediyor?

 

Tarih sahnesinde yer alan ve Cumhurbaşkanlığı forsunda yıldızlarla simgelenmiş durumda olan 16 Türk devletini, giysileri, bayrak ve silahları ile temsil eden askerler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resmi karşılama törenlerine katılıyor.

 

Temsil edilen 16 Türk Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Göktürk Kağanlığı, Timur İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Akhun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu ve Büyük Hun İmparatorluğu’nu, merdivenin sağında yer alan askerler ise (aşağıdan yukarıya) Babür İmparatorluğu, Hazar Kağanlığı, Uygur Kağanlığı, Avar Kağanlığı, Harezmşah Devleti, Gazneli Devleti, Altınordu Devleti ve Karahanlı Devleti’nden oluşuyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş