BU İŞİN ŞAKASI YOK..!

Yol kazası olarak adlandırılan 7 Haziran seçimlerine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Gider, oy düşüşüne yol açabilecek her türlü parti içi tartışma ve kavgadan kaçınılması gerektiğine vurgu yaparak; “Kızgınlıklarımızı içeri değil dışarı yansıtmalıyız” şeklinde önemli mesajlar verdi…

BU İŞİN ŞAKASI YOK..!
Yayınlama: 06.05.2018
8.235
A+
A-

Yol kazası olarak adlandırılan 7 Haziran seçimlerine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Gider, oy düşüşüne yol açabilecek her türlü parti içi tartışma ve kavgadan kaçınılması gerektiğine vurgu yaparak; “Kızgınlıklarımızı içeri değil dışarı yansıtmalıyız” şeklinde önemli mesajlar verdi…

 

AK Parti Kadın Kolları 5’inci Olağan İl Kongresi’nde konuşan Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, kadınların parti içinde ki önemine vurgu yaparak; ”Hepimizin bir araya geldiğimizde klasik lafları vardır. Kimi biz partiyi kurduğumuz da bana şöyle dediler der, kimi 28 Şubat’ta şunu yaşadık der. Bunların hepsi doğrudur, hiç biri yanlış değil. Ama ben oy istemek için ev ev gezen kadınların ne laflar işittiğini, evlerde ne hakaretlere uğradıklarını çok iyi biliyorum. Bizim o dönemlerde çektik dediklerimizin toplamı sizlerin bir evde işittiğiniz lafa eşit falan değil. Sizin yaptığınız o anlamda çok daha kutsal, Allah yolunuzu açık etsin inşallah” dedi.

 

 

O OYLAR ANKARA’NIN DEĞİL SİZLERİN ESERİ…

 

AK Partinin, 50 yada 100 sene sonra dünya siyasetçilerinin arayıp inceleyeceği bir parti olduğuna dikkat çeken Milletvekili Gider; ”Çünkü bir parti düşünün ki kurulduktan sonra ki ilk seçimde iktidara geliyor. 15 yıl boyunca da birinci parti olmayı kimseye kaptırmıyor. Bir tane yol kazamız var 7 Haziran. Onun haricinde hiç oyunu da düşürmüyor. Oyunu düşürdü dediğimiz dönemde de ikinci parti yine yaklaşmıyor. Yine çok yüksek bir oyu var ama alışılmışın altındalar. Onun haricinde oyu hiç düşmüyor, bu çok ciddi bir şey. Emin olunuz ki bu Ankara’da veya mecliste yapılanlarla değil sizlerin ev ev gezerek anlattıklarınızla mümkün olan bir şey. Bu anlamda sizlerin önemi çok büyük diye düşünüyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

 

İNSANI ÖNE ÇIKARMASAYDIK İNŞAATLA, YATIRIMLA BİR ŞEY OLMAZDI…

 

AK Parti’nin merkezinde insan odaklı siyaset bulunduğunu ifade eden Ayhan Gider; “AK Parti yıllar sonra anıldığında mutlaka yollar akıllara gelecektir. Aynı şekilde barajlar, köprüler, hastaneler akıllara gelecektir. Bunları biz yaptık, bu konuda mütevazi olacak ta değiliz. O zaman ki sınıf başına öğrenciye baktığınız zaman, o zaman memlekette duble yol ağına baktığınız zaman, o zaman ki memlekette insan taşıyan trenlere baktığınızda şuan ki ile kıyaslanmayacak kadar düşük. Evet bunların hepsini biz yaptık, bunlarla övünüyoruz. Ama bizim asıl yaptığımız biz insanı öne çıkardık. Yoksa inşaatla, yatırımla hiçbir şey olmazdı.  İnsanı öne çıkaramasaydık, özgürlükleri arttıramasaydık, insan merkezli yaşayıp insan merkezli bakamasaydık bunların hiç biri olmazdı. Ne o oyları alabilirdik nede insanların kalbine girebilirdik. Diğer partiler gibi gelir 3-5 seçim sonra giderdik. Ben inanıyorum ki manevi karşılığı da çok fazladır” dedi.

 

 

PARTİ İÇİNDE RAKİP LAFI BİLE HOŞ DEĞİL…

 

Bunları yaparken her türlü şeyle muhatap olduğunu kaydeden Gider; “Bakın çok acı bir laf ediyorlardı. Üstelik yüzümüze karşı arkamızdan falan değil. İktidar olmak başka muktedir olmak başka. İktidara gelebilirsiniz ama hükümet edemezsiniz. Doğru çünkü güç onlardaydı. Basın gücü onlarda, asker gücü, yargı gücü onlardaydı. Hani şimdi diyorlar ya bazen yargı öyle yaptı böyle yaptı. Ya arkadaş güldürmeyin insanı. Siz karar veriyordunuz anayasa mahkemesinin ne karar vereceğine. Bir mahkeme ne karar vereceğini başkasına sorar mı, evet soruyordu. Partiler kapattınız bu memlekette. En yüksek oyu alan partileri kapattınız, kapatma davaları açtınız. Ama Allaha şükür ki biz bunu bile düşmanlık vesilesi yapmadık. Çünkü içeride rakip olur düşman olmaz. Düşman dışarıda olur. Ülke içinde sadece ve sadece rakip olur. Hele hele parti içinde o laf bile çok hoş değil. Niye rakip olalım hep birlikte yürüyoruz işte. Derdiniz ne” diyerek salona seslendi.

 

 

KIZGINLIĞIMIZI İÇERİ DEĞİL DIŞARI YANSITMALIYIZ…

 

Milletvekili Gider, tüm bu seçimlerden geçtikten sonra kendi kendimize çıtayı yükselttik diyerek konuşmasına şu cümlelerle devam etti; ”Sizlerle köy köy, ev ev, mahalle mahalle gezdik. Dedik ki biz bundan sonra yüzde 40’la, 50 ile iktidara gelmek istemiyoruz. Ne istiyoruz, Türkiye’nin çoğunluğunun oyunu alarak iktidara gelmek istiyoruz. Yani yüzde 50 art bir istiyoruz. Bu çıtayı biz yükselttik. Bakın böyle bir şey yapmayabilirdik. Bu memlekette yüzde 36 oyla meclisin yüzde 63 sandalyesinin alındığı seçimler var. Biz dedik ki hayır bunu istemiyoruz. Şuanda da bu kapsamda daha ağır daha zor bir seçime gidiyoruz. Çok az kaldı 24 Haziranda seçimler var. Hem Cumhurbaşkanını seçeceğiz hem milletvekillerini seçeceğiz.  Bu işin tekrarı, şakası yok. Yüzde 50 artı biri alamazsak bu vebal sadece AK partiye zararı dokunacak bir vebal değil. Hani hep diyoruz ya Türkiye’nin kaderi AK partinin kaderi diye. Bu yüzde 50 artı biri alamazsak bu memleketi çok çok gerilere götürürüz. Onun için bu konuda birbirimize laf atacak, birbirimizle tartışacak, birbirimizde kusur arayacak hiçbir vaktimiz yok. Eğer böyle bir enerjiniz varsa bunu millete derdinizi, kendinizi anlatmakta kullanın. Eğer kızgınlığımızdan dolayı bir şeyler yapacaksak onu dışarıya karşı yapacağız. Onu içerde yapmayacağız” dedi.

 

 

24 HAZİRANIN KAVGA VE TARTIŞMAYA TAHAMMÜLÜ YOK…

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, konuşmasını şu uyarı ile noktaladı; ”Biraz önce de söylediğim gibi oyumuzun tek düştüğü dönem 7 Haziran, içimizde tek tartıştığımız, kavga ettiğimiz dönemde 7 Haziran. 24 Haziranın böyle bir şeye tahammülü yok. Ev ev, kahve kahve, mahalle mahalle gezip hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için oy isteyeceğiz hem de milletvekili adaylarımıza oy isteyeceğiz. Şu muhabbete kesinlikle gelmeyiniz. Efendim zaten ittifaktayız Cumhurbaşkanı adayımıza oy verelim milletvekilliğinde istediğimiz yere. Böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanlı hükümet sisteminde hükümeti kurabilir tamam ama eğer mecliste çoğunluk bulunmazsa işte o zaman orda hükümet etmek çok mümkün olmaz. Bunu da şu rahatlıkla söylüyorum. Ben aday adaylığı başvurusu yapmadım biliyorsunuz. Dolayısıyla hiç kimse diyemez ki Ayhan kendisi için oy istiyor. Biz bu oyu memleket için istiyoruz çünkü biz bugüne kadar istediğimiz tüm oyları memleket için istedik. Ben inanıyorum ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ki seçimde de, 24 Haziran da da sizler canla başla mücadele vereceksiniz hep birlikte bu mücadeleyi vereceğiz ve 24 Haziranda Türkiye’yi çok daha güzel yerlere taşıtacağız.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş