ÇANAKKALE BİZİM, BİZİM KALACAK!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı basın toplantısında Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’a yüklendi. Turan’ın ‘CHP merkezde nasıl oluyor da bu kadar oy alıyor’ sorusuna cevap veren Başkan Gökhan, ‘‘Bugün değil, 1968 yılından bu yana CHP Çanakkale merkezde iktidar yarın da bu böyle olacak. Turan Çanakkale’de park yok diyor. Çanakkale’ye geldiğinde sokaklarda dolaşmıyor. Kendisi kente gelince Rant işlerini koşturuyor diye düşünüyorum’’dedi.

ÇANAKKALE BİZİM, BİZİM KALACAK!
Yayınlama: 11.07.2018
6.868
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı basın toplantısında Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’a yüklendi. Turan’ın ‘CHP merkezde nasıl oluyor da bu kadar oy alıyor’ sorusuna cevap veren Başkan Gökhan, ‘‘Bugün değil, 1968 yılından bu yana CHP Çanakkale merkezde iktidar yarın da bu böyle olacak. Turan Çanakkale’de park yok diyor. Çanakkale’ye geldiğinde sokaklarda dolaşmıyor. Kendisi kente gelince Rant işlerini koşturuyor diye düşünüyorum’’dedi. 

 

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ülke ve kent gündemindeki güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Başkan Gökhan’ın hedefinde Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan vardı. Başkan Gökhan açıklamalarında Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Bülent Turan’ın “Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi neden çok oy alıyor?” şeklindeki açıklamasına da değinerek, bunun yeni bir durum olmadığını, kentlilerin çok uzun yıllardır sosyal demokrat anlayışı desteklediğini kaydetti. Bu durumu gerekçeleriyle aktaran Başkan Gökhan, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Milletvekili Bülent Turan hedefi Çanakkale’ye çevirdi ve bir soruyla ortaya çıktı. ‘Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’nin merkezinde CHP’ye oy niye çok?’ diye bir soruyla karşılaştık. Yeni değil bu durum. 1968’den beri CHP’ye oy çok bu kentte. Bunda şaşılacak bir şey yok. Çünkü anlayışımız ve topluma bakış açımız farklı” dedi.

 

O YOK DİYOR HEPSİ VAR…

 

Açıklamalarına devam eden Başkan Gökhan, “Sayın Turan diyor ki, ‘mezbaha yok, hal yok, temizlik yok, park yok… Yok, yok, yok… Neden birinci bunlar?’ diye sormuş.

Mezbaha yok; girişimciler mezbaha yapmak isterse yapar. Girişimcilere bu noktada her türlü desteği vereceğimizi söylemiştik. Belediyenin asli görevi değil mezbaha yapmak.

Hal binamız bitmek üzere. Bir ay içerisinde tamamlanacak.

Temizlik var, arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Temizlik ötesinde birçok esenlik hizmetini de yerine getirdik. Çöp deponi alanımızı yaptık, atık su arıtma tesisimizi yaptık. Bunlara bir bütün olarak bakmak lazım ama sonuçta bir basın mensubunun dolmuş bir konteyneri çektiği fotoğrafa bakıp bu kentte temizlik yoktur demek pek hakkaniyetli değil. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar.

Bunlar düzelecek şeyler; temizlik de yapılır, mezbaha da yapılır. Ancak park da yok diyor Sayın Turan. Sayın Turan geldiğinde gezip bizim parklarımızı görmüyor. Hâlbuki son dönemde çok ciddi oranda park ve plaj yaptık.

 

TURAN, ÇANAKKALE SOKAKLARINDA DOLAŞMIYOR…

 

Esenler’deki Özgürlük Parkı’ndan başladık. Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi, Esenpark, Yörem Meyve Bahçesi, Hobi Bahçelerimiz, çalışmaları tamamlanınca yeni bir görünüm kazanacak olan Halk Bahçesi… Halk Bahçesi demişken; biz meclis kararıyla Tarım İl Müdürlüğünden hastane alanının bahçesini de içine alıp denize kadar olan alanı yeşil alan ilan etmiştik. Sonra bunu bozdurdular, iptal ettirdiler. Sarıçay kenarındaki yeşil alanlarımız, Tohum Sandığımız, Barbaros Mahallesinde oluşturduğumuz parklar, Dardanos’ta yapmakta olduğumuz Halk Plajı, Güzelyalı Halk Plajı ve en son Gençlik Kampı’nın yanında Güzelyalı Piknik Alanı yapıldı. Çok da büyük ilgi görüyor. Bu gibi projeleri yaptık, yenilerini de yapmaya devam ediyoruz. Sayın Turan onları teşrif edip de gezse bunları görecektir. Ama Sayın Turan bunları görmüyor; kendisi kente gelince Rant işlerini koşturuyor diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

Yönetimin Her Aşamasında Kentliyle Beraberiz…

 

Başkan Gökhan, “Çanakkale’de halk niye Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veriyor? Niçin bize oy veriyor? Niçin sosyal demokratları tercih ediyor? Burada biz hem yatırımlar yapıyoruz ama aynı zamanda da halkla birebir ilişki içinde olduğumuz etkinlikleri yapıyoruz. Konserler yapıyoruz, mekanlar açıyoruz, plajlar yapıyoruz, sinema günleri yapıyoruz, festivaller yapıyoruz, her ay kültür sanat etkinlikleri yapıyoruz, müzeler açıyoruz. Çok çeşitli etkinliklerimiz var. Ama aynı zamanda Belediye binamızı yapıyoruz, Barbaros Kreşimizi yapıyoruz, Barış Kordonumuzu yeniden düzenliyoruz, Halk Bahçesi yenileme çalışmaları devam ediyor. Güzelyalı ve Dardanos’un altyapı çalışmalarını yaparken, arıtma tesisini de yapıyoruz. Yeni bir çalışmamız; Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin yan tarafına Çocuk bilim merkezini yapıyoruz, aynı zamanda Kale Seramikle beraber yapılacak olan Çocuk Bilim Merkezinin de zemin iyileştirmesi başladı. Bu arada sosyal konutlar ile ilgili çaba gösteriyoruz. Bakanlığın burayı riskli alan ilan etmesini bekliyoruz. Birçok alanda sadece Belediyenin yapmakla görevli olduğu işleri değil halka birebir dokunan, sosyal yardımlardan tutun, engellilerden tutun, birçok konuda halkla birlikte mahalle meclislerimizle birlikte her aşamada Çanakkale halkımızla beraber işlerimizi götürüyoruz” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş