ÇANAKKALE’DE İŞSİZ-EKMEKSİZ EV KALMAYACAK..!

ÇANAKKALE’nin gelişmesinin önündeki engeller bir bir ortadan kalıyor. Tarım cenneti kentimizde Ezine Gıda OSB emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Bittiğinde 8000’e yakın kişiye iş imkanı sağlayacak olan Gıda OSB, Çanakkale tarımına değer, ülke ekonomisine katma değer katacak…

ÇANAKKALE’DE İŞSİZ-EKMEKSİZ EV KALMAYACAK..!
Yayınlama: 31.05.2021
4.994
A+
A-

ÇANAKKALE’nin gelişmesinin önündeki engeller bir bir ortadan kalıyor. Tarım cenneti kentimizde Ezine Gıda OSB emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Bittiğinde 8000’e yakın kişiye iş imkanı sağlayacak olan Gıda OSB, Çanakkale tarımına değer, ülke ekonomisine katma değer katacak.

 

Bu büyük yatırımın başındaki kişi olan Ezine Gıda OSB Müdürü Alper Altınok, Ezine Gıda OSB’yi her yerde anlatmaya, örnek gösterilecek bir OSB yaratmak için gecesini gündüzüne katıp çalışmaya devam ediyor. Yoğun talep nedeniyle şimdiden dolan ve daha hizmete açılmadan büyütülmesi planlanan Çanakkale’nin yüz akı bu dev yatırımda bacaların tüteceği günü üretici de tüketicide dört gözle bekliyor…

 

Çanakkale’de yapımı devam eden Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde bulunan 91 adet sanayi parselinin yüzde 92’si tahsis edildi. ‘Türkiye projesi’ olarak nitelendirilen, 136 hektar büyüklüğünde ve en az 8 bin kişinin istihdam edileceği Ezine Gıda İhtisas OSB’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

 

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK PROJESİ OLCAK…

 

2022’de inşaatların yükselmeye başlayacağı OSB’de 100 milyon liranın üstünde yatırım yapılacak. Gıda OSB,  Çanakkale’mizin tarımsal üretimini daha da geliştirecek, üreten de kazanacak tüketen de. Kendi elektriğini üreten, sıfır atıkla çevreci, merkezi buhar sistemi gibi birçok özelliği ile örnek bir proje olacak Ezine Gıda OSB.

 

GENÇ, ÇALIŞKAN VE BAŞARILI…

 

Ekonomiye can işsizliğe derman olacak bu dev projenin daha da iyi yerlere gelmesi için gecesine gündüzüne katarak çalışan Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok Türkiye’nin en hızlı yapılan OSB’sinin mimarlarının başında geliyor. Bu dev yatırımı bir an önce bitirmek için büyük gayret gösteren Altınok büyük yatırımcıları ikna edebilmek için de kapı kapı dolaşmaya devam ediyor. Genç müdür OSB’yi her ortamda anlatmaya, Türkiye’nin bu dev proje hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için bıkmadan usanmadan çalışıyor.

 

Altınok’un çalışmalarının meyvesi ise projenin planlanandan daha hızlı ilerlemesi ve yatırımcıların yoğun talebi olarak alınıyor. Bu nedenle neredeyse şimdiden mevcut parsellerin tamamı dolarken henüz hizmete bile girmeden Ezine OSB’nini genişletilmesi gündeme geliyor.

 

BACALAR ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜTECEK…

 

OSB’de alt yapı çalışmalarının Kasım ayında biteceğini önümüzdeki yıl fabrikalarda bacaların tütmeye başlayacağını müjdeleyen Altınok; “OSB’mizde 136 hektar alanda 73 hektar satılabilir 91 Sanayi parseli var , 2021 Kasım sonu altyapı isleri tamamlanacak , toplamda 125 milyon TL ye mal olacak.182 adet ön başvuru talebi aldık, bugüne kadar Sanayi parsellerinin %92 si tahsis edildi. Ayrıca yine bugüne kadar firmalardan noter taahhütlü 1.5 milyar TL yatırım taahhütü aldık.

Kendi enerjisini üreten, sıfır atık kapsamında, arıtmasıyla, merkezi buhar sistemiyle örnek bir OSB olacak. Çok fazla talep var. Başvurulara cevap vermekte zorlanıyoruz. Şimdiden OSB’yi büyütmek için çalışmalara başladık. OSB büyüyecek Çanakkale gelişecek” şeklinde konuştu.

 

İNSANIMIZ İŞSİZ, EVLERİ EKMEKSİZ KALMAYACAK…

 

Alper Altınok, OSB’nin istihdama sağladığı ciddi katkının da altını çizerek; “Bölgemizdeki üretim devam ettiği sürece buradaki istihdam devam edecektir. OSB bölgede bulunan işsizlik seviyesini önemli derecede azaltacaktır. OSB ‘nin içinde yaklaşık olarak 8 bin kişinin iş sahibi olmasını beklemekteyiz. OSB ‘nin çevreye olan bağlantılarını da düşünürsek en az 20-30 bin insan buradan ailelerini geçindirme fırsatı bulacak olması mutlulukların en büyüğüdür” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş