CEPHANELİK KURDULAR, SERBEST KALDILAR..!

CEPHANELİK KURDULAR, SERBEST KALDILAR..!
Yayınlama: 08.01.2024
Düzenleme: 08.01.2024
2.299
A+
A-

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda son 10 gün içerisinde ikinci kez uzun namlulu tam otomatik hafif makineli tüfek ele geçirildi.

Silahların terör ve mafya bağlantısı araştırılırken bugüne kadar küçük bir cephaneliği dolduracak kadar tabanca ve mermiye el konuldu. Ancak ne ilginçtir ki yakalanan hiç kimse tutuklanmadı…

 

 

Çanakkale’de özellikle son zamanlarda ele geçirilen yasa dışı silahların sayısı kadar çeşit ve özellikleri de endişe yaratıyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğünce ardı ardına yapılan her baskında onlarca tabanca ve mermiye el konulurken aralarında ki iki silah ateş gücü ve kötü şöhretiyle dikkat çekiyor.

 

 

KÜÇÜK BİR CEPHANELİĞİ ANDIRIYOR…

 

KOM Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği tarafından il genelinde 6136 Silah Kanununa Muhalefet suçunun önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 31 Aralık 2023 – 07 Ocak 2024 tarihleri arasında yeni operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda ev ve iş yerleri ile arabalarda gizlenmiş 1 5 Adet tabanca, 7 adet tabanca şarjörü, 34 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 1 adet komando bıçağı ele geçirildi.

 

 

MAKİNELİ TÜFEĞİ TÜPÜN İÇİNE ZULALAMIŞ…

 

Ancak aralarında en dikkat çeken silah ise CZ 25 olarak bilinen uzun namlulu tam otomatik hafif makineli tüfek oldu. Yüksek mermi kapasitesi ve ateş gücüne sahip olan saldırı silahı, zula olarak tabir edilen alt kısmı açılan 40 litrelik boş gaz tüpünün içinde saklanırken bulundu. Makineli tüfek ile birlikte 2 adette askeri tip mermi taşınan mayon kutusu ele geçirildi.

 

 

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN GÖZDESİ…

 

Artık üretimi yapılmayan ve nadir bulunan bir silah olarak tanımlanan Çek yapımı Ceska Zbrojovka CZ 25 marka otomatik tüfeğin, yasadışı DHKP-C örgütünün eylemlerde kullandığı silah tipi olduğu belirtiliyor. Bu nedenle silahın terör saldırısı ya da organize suç örgütü bağlantılı başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için kriminal laboratuara gönderileceği belirtiliyor.

10 gün önce yapılan diğer bir operasyonda ise Çanakkale’nin Fevzipaşa Mahallesinde suikast silahı olarak bilinen İsrail yapımı UZİ marka tam otomatik bir başka uzun namlulu bir silah ele geçirilmişti.

 

 

ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYIP GİTTİLER…

 

Ele geçirilen suç unsurları kapsamında 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ancak sadece ifadeleri alınan şüphelerin tamamı adliyeye dahi gitmeden savcılık talimatıyla şube müdürlüğünden serbest bırakıldı. Silahlarla bağlantısı olduğu belirlenen 2 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik ise çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş