ÇANAKKALE’Yİ FESTİVAL COŞKUSU SARDI..!

ÇANAKKALE’Yİ FESTİVAL COŞKUSU SARDI..!
Yayınlama: 11.08.2024
Düzenleme: 12.08.2024
2.036
A+
A-

Çanakkale Belediyesi tarafından uzun yıllardır düzenlenen, kentin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Troia Festivali, bir kez daha vatandaşlarla buluştu. Kentte beş gün boyunca kültür, sanat ve eğlence dolu festival rüzgarı estirecek olan renkli etkinlikler, 9 Ağustos Cuma itibariyle başladı…

 

CELLO PARADİSO İLE MÜZİK DOLU BİR AKŞAM…

 

Festival kapsamında tarihi dokusuyla kentin önemli mekanlarından olan Çimenlik Kalesi’nde sahne alan, Şafak Erişkin, Didem Erken, Gülyar Balcı ve Dilbağ Tokay’dan oluşan Cello Paradiso grubu, müzikseverlere zengin ve keyifli bir repertuar sundu. Büyük beğeni toplayan konser, bolca alkış aldı.

 

 

ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA CEM ADRİAN RÜZGARI…

 

  1. Uluslararası Troia Festivali’nin ilk gün konuklarından bir diğeri de ünlü sanatçı Cem Adrian oldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen konseri, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da hemşehrilerimizle birlikte dinledi. Cem Adrian, beğenilen şarkılarını, Özgürlük Parkı’ndaki binlerce kişiyle birlikte seslendirdi. Başkan Erkek, festivale katılımlarından dolayı teşekkür ettiği Cem Adrian’a festivalin ve kentin simgelerinden olan seramik takdiminde bulundu.

 

TİYATRO OYUNU İLGİ GÖRDÜ…

 

Tiyatro oyunlarının da yer aldığı festivalin ilk gün programı kapsamında, Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen Bir Delinin Hatıra Defteri isimli oyun, Çanakkale izleyicisi ile buluştu. Beğenilen oyunun 9 Ağustos Cuma akşamı gerçekleştirilen performansı da izleyicilerden tam not aldı.

 

 

FESTİVALİN COŞKULU NOKTALARINDAN BİRİ DE BARIŞ KAFE…

 

  1. Uluslararası Troia Festivali’nin renkli ve coşkulu adreslerinden biri olan Barış Kafe’de ilk gün programı kapsamında Hasan Sakar ve Orkestrası sahne aldı. Grup, performansıyla hemşehrilerimizden büyük alkış aldı.

 

ÇOCUKLAR İÇİN DE RENGARENK BİR FESTİVAL…

 

Uluslararası Troia Festivali’nin olmazsa olmaz etkinliklerinden biri de minikler için organize edilen çocuk etkinlikleri… 9-11-12-13 Ağustos tarihleri ve 18.00-21.00 saatleri arasında Halk Bahçesi’nde Animasyon Programı, İllüzyon Gösterisi, Yüz Boyama, Sosis Balon, Maskotlar, Palyaçolar, Tahta Bacak, Çocuk Atölyeleri ve Şişme Oyun Parkları gibi birbirinden renkli etkinlik ve aktiviteler çocuklarla buluşacak. Çocuk Etkinliklerinin 9 Ağustos Cuma günü başlayan ilk gün programında miniklerimizin coşkusu ve gülen yüzleri, festivale büyük renk kattı.

Öte yandan Halk Bahçesi, 9-13 Ağustos tarihleri ve 18.00-21.00 saatleri arasında El Emeği Stantlarına da ev sahipliği yapacak.

 

 

ATIK CAM GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

 

Festivalin Atölyeler programlarında yer alan Atık Cam Geri Dönüşüm Çalışması da 9 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Atölye, 9 Ağustos 2024 Cuma itibariyle Pazar günleri dışında her gün 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

 

FESTİVAL SPORSUZ OLMAZ…

 

Spor etkinliklerinin de unutulmadığı festival kapsamında Barış Kafede “Uzman Fizyoterapist Eşliğinde Yoga”, Halk Bahçesi’nde Nefes Terapisi ile Özgürlük Parkı’nda Yoga Dans Atölyesi de halktan büyük ilgi gördü.

 

 

SERGİLER GÖRÜLMEYE DEĞER…

 

  1. Uluslararası Troia Festivali kapsamında kentin pek çok noktasında ziyarete açılan sergiler de hemşehrilerimizi bekliyor. 9-13 Ağustos tarihleri arasında Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde “Toprağı Bereketli Troya ve Altın Şaman” Karma Sergi, 9-13 Ağustos tarihlerinde Korfmann Kütüphanesi’nde “Müzeler Ören Yerleri ve İnsan” Sergisi, 9-13 Ağustos tarihlerinde Yazar ve Sanatçı Evi’nde “61. Uluslararası Troia Festivali Afiş Yarışması Sergisi”, 9 Ağustos – 27 Eylül 2024 tarihleri arasında Çanakkale Seramik Müzesi Bahçesinde “Troia’nın Tanrıları” Seramik Sergisi, 9 Ağustos – 9 Kasım tarihleri arasında Kent Müzesi ve Arşivinde “Tarihin İzlerinde Birleşen Yollar / Çanakkale – Osnabrück” Sergisi, 25 Temmuz’da açılan ve 25 Eylül tarihine kadar Seramik Müzesi’nde açık kalacak olan “Yaşam – Balık – Bereket” Seramik Sergisi, 9-13 Ağustos tarihleri arasında Muavenet-i Milliye Sergi Salonunda “Kırılarak Dönüşen” Cam Sergisi, 9-10-11 Ağustos tarihleri arasında Halk Bahçesi’nde Bahçe Çalıştayı ile birlikte 9-20 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Troia Sergi Salonunda Bahçe Resim Sergisi, 9-13 Ağustos tarihleri arasında Halk Bahçesinde “Geri Dönüşüm Atölyesi ve Sergisi, ziyarete açık olacak. Belediye Başkanı Muharrem Erkek de festivalin ilk gününde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’in de eşliğiyle kentteki sergileri gezerek, eserler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş