CHP’Lİ ÜYELER KARARLARININ ARKASINDA..!

Tüm dünyada temiz enerji olarak kabul edilen ve çevre dostu olması nedeniyle kullanımı her geçen gün yaygınlaşan Rüzgar Enerji Santrali, RES projesine evet diyerek onay verdikleri için hedef haline getirilen CHP’li altı İl Genel Meclis üyesi, konu ile ilgili ilk kez konuştu…

CHP’Lİ ÜYELER KARARLARININ ARKASINDA..!
Yayınlama: 10.06.2020
6.598
A+
A-

Tüm dünyada temiz enerji olarak kabul edilen ve çevre dostu olması nedeniyle kullanımı her geçen gün yaygınlaşan Rüzgar Enerji Santrali, RES projesine evet diyerek onay verdikleri için hedef haline getirilen CHP’li altı İl Genel Meclis üyesi, konu ile ilgili ilk kez konuştu…

 

Kamuoyunu doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgilendiren Bayramiç İl Genel Mec. Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN, Bayramiç İl Genel Mec. Üyesi Zeki SEZER, Ezine İl Genel Mec. Üyesi Hüseyin Aşkın GÜLŞEN, Ezine İl Genel Mec. Üyesi Erdinç CEYHAN, Eceabat İl Genel Mec. Üyesi Halil DUYMAZ ve Biga İl Genel Mec. Üyesi Hakkı SEZEN yazılı olarak yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler;

 

“Kamuoyunda gündeme gelen RES projesiyle ilgili basına yansıyan bazı konular hakkında bilgi vermek amacıyla bu basın açıklaması düzenlenmiştir.

Öncelikle projeyle ilgili yanlış bilinen konular şunlardır:

 

1- Proje daha önce iki kez reddedilmemiştir. Proje Ocak 2020 de meclis gündemine gelmiş, İmar Komisyonunun raporu “ dosya içindeki kurum görüşlerinin yeterli olmaması” nedeniyle Meclis oybirliği ile RED edilmiştir. 06.02.2020 de Valilik kurum görüşleri yeterli değilse Meclisin görüşlerin tamamlanması için İADE edilmesi gerektiği, RED sebebi olmayacağı gerekçesiyle dosyayı Meclise İADE etmiştir. Bu konu 02.03.2020 de tekrar Meclis gündemine alınarak 06.03.2020 de eksik evrak ve bilgi nedeniyle Meclis tarafından daireye İADE edilmiştir. Mevzuat bilgisi az olan arkadaşlar için aydınlatıcı olmak gerekirse dosya iki kez RED EDİLMEMİŞ daireye eksikleri tamamlanması için İADE EDİLMİŞTİR.

 

2. Projenin doğaya olan zararının en az seviyede olduğu görülmektedir. Tribünlerin büyük kısmı ağaçsız orman arazilerinde ve kullanılmayan şahıs arazilerinde olduğu, nakliye ve ulaşım yollarının %95 oranında mevcut orman yolları ve açık araziler üzerinde olduğunu tespit ettik. Yerinde yaptığımız incelemede de bu belirtilenlere tezat bir durum tespit edilmemiştir.

 

3. Partimiz yenilenebilir enerji üretimine olumlu yaklaşmaktadır. Bu konu parti seçim bildirgemizde de yer almaktadır. Ancak doğaya ve insana zarar verilmemesi gerekliliğinin de altı çizilmiştir.

 

Meclisimizde yapılan oylamada ben dahil altı CHP’li arkadaşımızın evet oyu kullanmalarının nedenleri kısaca bu şekildedir.

Ayrıca şunu önemle belirtmeliyiz ki firmanın izin almadan çalışmaya başlamasını kabul etmek mümkün değildir. Bu konuda yetkili mercii İl Genel Meclisi kamusal kimliği yani İl Özel İdaresi yani devlettir. Devlet gereken incelemeyi yaparak ceza işlemini uygulamıştır. İl Genel Meclisinin konuyla doğrudan ilişkisi yoktur. Konu İl Özel İdaresi ile ilgilidir. İdare gerekeni yapmıştır.

 

Burada altını özellikle çizmek istediğimiz husus şudur. Evet oyu veren bizler partimizin genel politikasına uygun davranmaya çalışarak doğaya, insana zarar vermemesi kaydıyla temiz enerji üretimini desteklemek düşüncesiyle evet oyu vermiş bulunmaktayız. Ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanması, dışa bağımlılığın azaltılması ne kadar önemliyse çevre konusundaki duyarlılığımız da o kadar önemlidir.

 

Hayır oyu kullanan arkadaşlarımız ise çevre ile ilgili hassasiyetleri ve endişeleriyle hayır oyu kullanmışlardır. Bu arkadaşlarımızın da yenilebilir enerjiye karşı olan, parti politikalarımıza ters düşün bir tutumları bulunmamaktadır.

 

Partimiz yapısı gereği çeşitli fikirlerin rahatça konuşulabildiği, tartışılabildiği bir partidir. Bir kişinin konuştuğu herkesin dinlediği bir tek adam partisi değildir. Kendi varlığını liderinin varlığında anlamlandırarak liderimiz yoksa ben bir hiçim diye düşünen kişilerden de oluşmamaktadır.

 

Partimizi karıştırarak İl Genel Meclisinde şahısları birbirine düşürerek il genelde iktidar hayali kuranlara seslenmek istiyoruz: Cumhuriyet Halk Partisinde kimse bölünme ve parçalanma beklemesin.

 

İmar konularında grup kararı alınamadığı için ileride de benzer konularda fikir ayrılıklarımız olabilir. Bu bizim zenginliğimizdir. Ancak hiç kimse bundan bir ayrılık görüntüsü çıkarmaya çalışmasın. Partimiz bir ve bütündür. Ortak amacımız Ülkemize ve Çanakkale’mize hizmet etmek, şevk ve heyecanıyla bir ve bütündür. Çanakkale’ye hizmet etmeye devam etmektedir.

 

Bu konuda arkadaşlarımızı hedef gösteren hiçbir somut delile dayanmadan onurumuza ve şerefimize planlı bir şekilde saldıranlar zaman içinde kendilerinden utanacak, mahcup bir şekilde yüzümüze bile bakamayacaklardır. Bir kısmından da yargı yoluyla hesap sorulacaktır.

 

Bizler İl Genel Meclis Üyeleri olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her konuda Çanakkale’miz için en doğru kararları almak için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla…”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş