Cumhuriyeti Korumak Ortak Sorumluluğumuz

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan; “Gazi Mustafa Kemal’in en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak ve onu daha da ileriye taşımak görevimiz, Gazi Mustafa Kemal’in adını kullanarak, onun adını lekeleyip Cumhuriyet’e zarar verenlere karşı Cumhuriyet’i korumak ise hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Cumhuriyeti Korumak Ortak Sorumluluğumuz
Yayınlama: 10.11.2016
672
A+
A-

10 Kasım dolayısıyla yaptığı açıklamasına, 20. yüzyılın başında üzerinde yaşadığımız topraklar büyük bir milli mücadeleye sahne oldu dişyerek başlayan Bülent turan;  “Birinci Dünya Savaşının galip devletleri Anadolu’yu işgal ederek topraklarımız için paylaşım anlaşmaları yaptılar. Daha savaş bitmemişken 1915’te Çanakkale’de atalarımız bu vatanı teslim etmeyeceklerini ortaya koydular. Bu zaferde en önde çarpışan subaylardan biri de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’di.

Eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde milletimiz Kurtuluş Savaşıyla düşmanı Anadolu’dan sökerek attı. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, işte bu destansı mücadele üzerine kuruldu. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i 78. ölüm yıldönümü sebebiyle saygı ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, bugün Gazi Mustafa Kemal’in hayal ettiği “kimsesizlerin kimsesi olmaya” kendini adamış, demokrasisiyle, insan kaynağıyla, ekonomisiyle büyük bir güç olmuştur.
Milletin temsilcisi olmak gibi kutlu bir işle görevlendirilen siyasetçiler olarak bize düşen şey, Gazi Mustafa Kemal’in en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak ve onu daha da ileriye taşımak olmalıdır. Gazi Mustafa Kemal’in adını kullanarak, onun adını lekeleyip Cumhuriyet’e zarar verenlere karşı Cumhuriyet’i korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile bu vatan için canını feda etmiş şehitlerimizi bir kez daha anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde koştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş