ÇTSO’da Dilekçe Polemiği

ÇTSO Meclis Toplantısında gündeme getirilen ancak ne kabul nede reddedilen o dilekçenin akıbeti merak konusu oldu…

ÇTSO’da Dilekçe Polemiği
Yayınlama: 06.12.2016
1.245
A+
A-

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Meclis toplantısında polemiğe neden olan ve akıllarda soru işaretleri oluşturan dilekçe karşısında adeta iki ayrı grup oluştu ve karşılıklı mücadeleye dönüştü. Bir kez daha Aralık ayı toplantısına kalan dilekçenin önemi merak uyandırdı.

 

Karaca 16, Okyay 11 imza var dedi…

 

ÇTSO meclisinin Kasım toplantısında söz alan meclis üyesi Levent Karaca, bir önceki toplantıda Sadık Aydoğan tarafından bu toplantıda oylanmak üzere verilen fakat gündeme alınmayan dilekçenin akıbetini sordu. Bunun üzerine Meclis Başkanı Osman Okyay, dilekçenin gündeme alınması için en az 14 imza gerektiğini fakat 11 imza bulunduğu için yeterli sayının oluşmadığını ileri sürdü. Karaca, dilekçede 16 imza olduğunu ve atanlarında salonda bulunduğunu, teyit edilebileceğini söylemesi üzerine kafalar iyice karıştı.

 

Meclis belki de ilk defa bir iş yapmış olacaktı…

 

Kısa bir incelemenin ardından 3 imzanın sonradan geri çekildiğinin açıklanması üzerine tekrar söz alan Levent Karaca; “İmza sayısı 10’da olsa gündeme alınmalıydı, sonuçta meclis oylayarak karar alacak. Meclis belki de ilk defa bir iş yapmış olacaktı” diyerek tepki gösterdi.  Güven Barış Yüksel’de destek vererek; “Sayı konunun gündemde konuşulmasına engel değil. Yeterlilik komisyonun kurulmasıyla ilgilidir. Şimdi 3 tane imza geri çekilince benim aklıma şöyle geliyor, şirket gibi yönetiyoruz biz burayı. Burada bir karar alıyoruz, okeyliyoruz ve o zaman yeterli sayı var. Sonra diyoruz sen kararı değiştir, sen çek sen şunu yap. Benim aklıma bu tip sorularda geliyor” dedi.

 

Başkan hukukçulara danışacak…

 

Kararsız kalan Meclis Başkanı Osman Okyay, konuyu hukukçulara danışacağını belirtirken Karaca’nın teklifiyle yeni imzalarla yeni bir dilekçe verilmesi kararlaştırıldı. Verilen arada dilekçe yazılmak istendi ama bu defada aceleye geldiği için kelime hatalarından dolayı dilekçe bir türlü zamanında yazılıp hazır edilemedi. Bunun üzerine yeni dilekçenin hazırlandıktan sonra bir dahaki toplantıda sunulmasına karar verildi.

 

İddialarla ilgili araştırma komisyonu istiyorlar…

 

Meclisi bu kadar sıkıntıya sokan o dilekçe, Can Algönül, Mert Mildon, Sadık Aydoğan, Turgay Kılıç ve Güven Barış Yüksel’in Temmuz, Ağustos ve Ekim meclis toplantılarında sormuş oldukları sorulara ilişkin araştırma komisyonu kurulması talebini içeriyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş