CUMHURBAŞKANI O ANLARA ŞAHİT OLDU

Toz bulutu kalktığında yere kapaklanan başbakan yardımcısı ve eşinin yardımına korumalar koştu…

CUMHURBAŞKANI O ANLARA ŞAHİT OLDU
Yayınlama: 18.03.2017
5.595
A+
A-

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümü kutlamaları ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri, kent merkezindeki 18 Mart Stadyumu’ndaki programın ardından, Gelibolu Yarımadası Hisarlıktepe Mevkii’ndeki Çanakkale Şehitleri Abidesi’nde devam etti.

 

BÖYLE GÜVENLİK GÖRÜLMEDİ…

 

Tarihi Yarımada da yol boyunca asker ve polis tarafından güvenlik koridoru oluşturuldu. İzni olmayan hiçbir araç ve şahsın geçişine izin verilmedi. Şehitlikteki törende de sıkı güvenlik önlemleri alınırken alanına girişlerde misafirler ve eşyalar hem x-ray cihazından geçirildi hem de elle arandı. Çevresinde uçaksavar roket atar ve ağır makinalı tüfek taşıyan özel ekipmanlı askeri araçların bulunduğu kutlama alanına izinli kişiler haricinde kimsenin girmesine izin verilmedi. Alanda görevli rütbeli askeri personelin silah taşımaması dikkat çekerken ismi listede kayıtlı olmayan bir başbakanlık koruması dahi içeri alınmadı.

 

KURTULMUŞ ÇİFTİ, ZOR ANLAR YAŞADI…

 

Törenin henüz başlamadığı saatlerde öyle bir olay yaşandı ki korumalar dahil herkes çaresiz kaldı. Protokolün tören alanına intikal etmeye başladığı sırada devlet erkanı taşıyan helikopterler abidenin hemen yanında bulunan piste peşin sıra inip kalkmaya başladı.

 

Alana Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kısa süre önce gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, helikopterden inip Cumhurbaşkanını beklemeye başladı. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helikopteri piste indi. Helikopterin inişi sırasında oluşturduğu güçlü hava akımı, Cumhurbaşkanını beklemekte olan Kurtulmuş çifti ile Bakan Avcı’ya zor anlar yaşattı. Kurtulmuş çifti yere doğru diz üstü kapaklanırken, Bakan Avcı ve yanındakiler abidenin duvarına doğru savruldu.

 

 

ŞİDDETLİ RÜZGAR DİZ ÇÖKTÜRDÜ…

 

Toz bulutu içerisinde kalan bakanlar şok, onları göremeyen korumalar ise şaşkınlık yaşadı. Bakan Nabi Avcı’yı duvar dibinde korumaya alan görevliler Başbakan yardımcısı ve eşini fark edince derhal yardımına koştu. Korumalar koşarak kollarından tutup destek oldukları çifti çöktükleri yerden tutup kaldırdı. Yere kapaklanan ikili ve toz bulutu içinde kalan protokol üzerlerini silkeledikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılayarak yoluna devam etti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş