Denizde Can Pazarı..!

Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan bot battı. 46 göçmenden 45’ini Sahil Güvenlik ekipleri kurtarılırken, 1 kişi hayatını kaybetti.

Denizde Can Pazarı..!
Yayınlama: 05.02.2017
3.290
A+
A-

Şiddetli lodosa rağmen gece saat 02.00 sıralarında Ayvacık ilçesinde içindeki 46 kaçak göçmen ile Sivrice mevkiinden denize açılan lastik bot, 2 mil kadar açıldıktan sonra motoru arıza yaptı. Motoru tekrar çalıştıramayan göçmenler, Sahil Güvenliği arayarak yardım istedi. Bu sırada Etiyopyalı bir kadın dalgalara kapılarak denizde kayboldu. Olay yerine ilk önce kontrol botu 4301 geldi. Denizde boğulmamak için mücadele eden mülteciler gelen bota hücum edince taşıma kapasitesinin çok üzerinde bir ağırlık alan bot batma tehlikesi geçiridi. Kısa süre sonra TCSG 28 ve TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri olay yerine gelerek göçmenleri kurtardı.

 

Suriye, Afganistan, Kongo, Etiyopya, Eritre, Bangladeş ve Kamerun uyruklu göçmenler, TCSG 28 botu ile Küçükkuyu’ya getirildi. Aralarında 7 çocuğun ve 7 kadının da bulunduğu göçmenlere burada önce battaniye, ardından eşofman, çorap ve ayakkabı gibi eşyalar ve yiyecek dağıtıldı.

 

Sahil Güvenlik ekiplerince denizden iki bot ve havadan bir helikopterle gerçekleştirilen arama ve kurtarma çalışmaları tamamladı. Botun battığı bölgenin 2 mil kuzeyinde karaya vurmuş halde bulunan Etiyopya uyruklu kadının cesedi Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş