DSP 31 yaşında

Demokratik Sol Parti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan DSP Çanakkale İl Başkanı Ufuk Cankaya partilerinin halkın desteği ile varlığını sonsuza kadar sürdüreceğini ifade etti.

DSP 31 yaşında
Yayınlama: 14.11.2016
1.022
A+
A-

DSP’nin 31. Kuruluş yıldönümünü kutlayan DSP İl Başkanı Ufuk Cankaya, partilerinin kurulduğu günden bu yana doğrulan söyleyen parti olduğunu belirtti. DSP’nin ana ilkesinin dürüstlük olduğuna dikkat çeken Cankaya, ‘‘DSP; dayanışmadan, uzlaşmadan, diyalogdan, insan hak ve özgürlüklerinden, bağımsızlıktan yanadır. Demokratik Sol Parti 31 yıldır, işçilerimizin, memurlarımızın, çalışanlarımızın, şehit ve gazilerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin, yaşlılarımızın, esnaf ve sanatkârlarımızın, köylülerimizin, ulusal sanayicimizin, işsizin ve yoksulun sesi olmuştur’’ şeklinde konuştu.

 

14 Kasım 1985 tarihinin Demokratik Sol Parti’nin doğum günü olduğunu kaydeden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti.‘‘1980 Cuntacılarının siyaset kurumuna ve demokrasiye karşı giriştiği, esasen Cumhuriyet rejiminin kazanımları ile Atatürk ilke ve devrimlerini yok etmeye yönelik faşist darbesinde binlerce yurtsever gibi kendisi de gözetim altına alınan BÜLENT ECEVİT, işte o ilk tutsak günlerinde karar vermişti Demokratik Sol Parti’yi kurmaya. 14 Kasım 1985, Demokratik Sol Parti’nin doğum günüdür.14 Kasım 1985, Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığa, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine olan inancının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.14 Kasım 1985, cunta elebaşılarının icazetinin değil Türk halkının iradesinin üstünlüğünün ilan edildiği gündür.

 

Kurulduğu günden bu yana hedefi Türk ulusunu ve Türkiye Cumhuriyetini dünya devletleri ve milletleri arasında en üst noktaya taşımak olan Demokratik Sol Parti, bu inancı ve ideali doğrultusunda üç kez devleti yönetmiş ve halkın çıkarlar doğrultusunda görev yapmıştır. Bugün de aynı duygu ve inançla çalışmalarını sürdürmektedir. Demokratik parlamenter cumhuriyet rejiminin sonsuza kadar yaşatılması, ülkemizin vatanı ve milleti ile bir bütün olarak sosyal refahı ve çağdaş medeniyetler seviyesine erişmesi yolunda Atatürk ilke devrimlerinin korunup geliştirilerek daha ileri seviyelere çıkarılması vazgeçilmez ülkümüzdür.

Demokratik Solcular, Ecevit felsefesinin yılmaz savunucuları, Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin bekçisi olan bizler, yaşamımız elverdiği sürece gelecek nesillerimize bu inancımızı aktaracak ve Demokratik Sol Parti’nin, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe ayakta kalması için çalışacağımıza ve DSP’nin yeniden iktidara getirilmesine söz veriyoruz. Partimizin kuruluş yıldönümünü kutlarken, kurucumuz ve kuramcımız, Başbakanımız Bülent ECEVİT’i bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Vatanın birliği ve bütünlüğü için yaşamını feda etmiş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sağlıklı yaşam diliyorum’’

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş