Dudak Uçuklatan İhale..!

Vakfa ait 15 metrekarelik işyeri yapılan ihale sonucu öyle bir fiyatla kiraya verildi ki esnafı fiyat dengesinin bozulacağı korkusu sardı…

Dudak Uçuklatan İhale..!
Yayınlama: 25.02.2017
4.900
A+
A-

2 yıl önce sadece bayan kuaförü olarak ihale ile kiralanan Bozcaada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait 15 m2’lik iş yeri 3 yıllığına tekrar ihale edildi. Tahmini bedeli 6 bin TL olarak belirlenen yıllık kira, ihale sonunda aylık 5 bin 150 liraya yükselince ada esnafı adeta şok oldu. İhaleyi fahiş fiyatla kazanan esnaf, kokoreç satarak kira ve diğer giderleri çıkarttıktan sonra kara geçip para kazanmaya çalışacak. Yazın hareketli olan adada kışın ne yapacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

 

Bozcaada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait iş yerinin ihalesi Bozcaada Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. 12 kişinin katıldığı ihaleyi aylık 5 bin 150 TL ile Yayım Büfe’de kokoreç satışı yapan Murat Utugun kazandı. 15 m2’lik işyeri için belirlenen fiyat, Bozcaadalılar, kaymakamlık ve belediyeye ait iş yerlerinin değerinin çok üstünde olunca adada fiyat dengelerinin bozulacağı endişesi doğdu.

 

İhalenin ardından Bozcaadalı vatandaşlar, ihalenin çok büyük rakama çıktığını, bu fiyatların adadaki fiyat dengelerini bozacağını iddia etti. Öte yandan kaymakamlık ve belediyeye ait olan, aylık 500-600 TL gibi rakamlar ödeyen esnaf ise, değerinin çok üstünde rakamla sonuçlanan ihalelerin kendilerini zora sokabileceğini ifade ediyor.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait iş yeri, Bozcaada eski Kaymakamı Abdulgani Mağ tarafından 2 yıl önce Bayan Kuaförü olması şartı ile ihale edilmişti. Hem ihalelerin çok yüksek fiyatlara çıkması ve hem de adada bayan kuaförü olmaması nedeniyle 2 yıl önce aylık bin 500 TL’ye ihale edilen iş yeri, kira ücretlerini ödemekte zorlanınca kapanmıştı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.