DÜNYA ÜNİVERSİTESİ

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 300 yeni yabancı öğrencinin tercih ettiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) öğrenim gören yabancı öğrenci sayısı 858’e yükseldi. Yeni kayıt yaptıran 300 öğrencinin yarıya yakınının Balkanlardan geldiği öğrenildi.

DÜNYA ÜNİVERSİTESİ
Yayınlama: 06.12.2016
1.049
A+
A-

ÇOMÜ’de yabancı uyruklu öğrencilere özel bir de Uluslararası Öğrenci Ofisi bulunuyor. Bu ofisin Koordinatörlüğünü ise Balkan Tarihine yönelik çalışmalar yapan Doç. Dr. Aşkın Koyuncu yürütüyor. Öğrenci sayısında bir önceki yıla oranla %53.7 artış görüldüğünü kaydeden ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, öğrenci rakamları ve dağılımlarıyla ilgili çeşitli bilgiler paylaştı.

 

“Yabancı Uyruklu Öğrencilerin En Çok Tercih Ettiği Üniversitelerden Biri Olacağız”

 

,ÇOMÜ’den 2002 yılından bu yana toplam 241 uluslararası öğrencinin mezun olduğunu belirten Koyuncu, hali hazırda 858 öğrencinin aktif olarak eğitime devam ettiğini söyledi.Doç. Dr. Koyuncu, ülkemizin tarihi ve kültürel bakımdan güçlü bağları olan Balkan coğrafyasına özel ilgi gösteren Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in gayretleri sonucunda bu yıl yeni kayıt yaptıran 300 öğrencinin yarıya yakınının Balkanlardan geldiğine dikkat çekerek “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, uluslararası öğrenciler alanında da önemli başarılara imza atıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’in destekleriyle ÇOMÜ, Balkan ülkelerinden gelecek öğrencilerle ilgili olarak YÖK’ten kendi kontenjanını belirleme yetkisi aldı. ÇOMÜ, yabancı uyruklu öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olmayı hedefliyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer: ÇOMÜ, Eğitimde ve Bilimde Dünya Üniversitesi

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yabancı öğrencilerin uluslararasılaşma anlamında etkisine değinerek öğrencilerin üniversiteye ve kente değer kattığını ifade etti.Acer, “Türkiye’de 88 bine yakın yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Yabancı öğrencilere Türkçe öğretimi, burs ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Son yıllarda hızla yükselen yabancı öğrenci grafiğimiz gösteriyor ki “Eğitimde ve Bilimde Dünya Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.