BİNLERCE ASKERİMİZİ ZEHİRLEDİLER..!

Çanakkale Savaşı’nda İngiliz ve Fransız kuvvetlerinin, Türk askerine karşı kullandığı topuk kıran adlı zehirli çiviler görenleri dehşete düşürüyor…

BİNLERCE ASKERİMİZİ ZEHİRLEDİLER..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
7.421
A+
A-

Tarihin en kanlı savaşlarından birisi olan Çanakkale Savaşları, Türk askerinin kahramanlığı ve merhameti kadar düşmanın savaş suçu sayılabilecek insanlık dışı alçakça saldırıları ile de anılıyor.

Zehirli gaz kullandıkları da bazı belgelere dayandırılan İngiliz ve Fransızların Türk askerinin üzerine attıkları zehirli çiviler seneler sonra bile görenleri dehşete düşürüyor. 4 tarafı sivri olan ve yere düştüğünde her zaman sivri tarafı üstte kalan zehirli çiviler, harp meydanında binlerce Türk askerine zarar vermiş.

Dört tarafı sivri, uçları balık oltasına benzer bir şekilde imal edilen bu çivilerin, yere nasıl düşerse düşsün sivri tarafı hep üstte kalıyordu. Türk askerinin yürüyüş yollarına atılan bu çiviler, gece karanlığında fark edilmediğinden, askere büyük zayiat verdirdi. Ayakkabıdan kolayca geçen bu çiviler, çarık giyen askerlerin topuk kemiklerini kırarak yaraladı. Ameliyatsız çıkarılması imkansız olan bu çiviler kangrene de sebebiyet verdi. Aynı zamanda kullandığımız atların, katırların ve merkeplerin savaş dışı kalmasına sebep oldu.

Bu çivili savaş aletleri, yıllar sonra bile bölgede çift süren köylülerin traktörlerine, çiftçilerin ve bölgeyi gezenlerin ayaklarına batarak zarar vermeye devam etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş