EMEĞE İSTENEN ZAM EKMEĞE GELDİ..!

2014 yılından bu yana 1 liradan satılan ve 2016 yılında ki zam talebi Çanakkale’de krize yol açan ekmeğin fiyatı bu sabah itibariyle yüzde 25 zamlanarak ile sessiz sedasız 1.25 TL. oldu. Peki pide kaç para olacak..?

EMEĞE İSTENEN ZAM EKMEĞE GELDİ..!
Yayınlama: 01.05.2017
6.209
A+
A-

Çanakkaleli fırıncıların yaklaşık 3 aydır bekletilen zam talebi 1 Mayıs tarihi itibariyle uygulamaya kondu. 1 liradan satılan 250 gram ekmeği artık 1.25 liradan yiyeceğiz.

 

Çanakkale’de ekmek en son 28 Ocak 2014 tarihinde zam almış ve 1 lira olmuştu. 2016 yılının Haziran ayında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, odaya kayıtlı fırıncıların talebi üzerine 1 lira olan ekmek fiyatına 25 kuruşluk zam yapmış ancak bu durum kentte kriz yaratmıştı. Yüzde 25’lik zammı o gün fahiş bulan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mahkeme nezdinde itirazda bulunacaklarını söylemiş, 46 fırının kayıtlı bulunduğu Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş ise böyle bir zam talepleri bulunmadığını ifade etmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine o zam hayata geçirilmemişti.

 

PİDE KAÇ LİRA OLACAK..?

 

Odaya kayıtlı yaklaşık 40 fırının zam talebini 3 aydan buyana beklettiklerini ancak çevre illerin ekmek fiyatında artışa gitmesi ve 2014 yılından buyana odun, elektrik, doğalgaz, un ve işçi maliyeti gibi giderlerin artması üzerine %25’lik zammın kaçınılmaz olarak hayata geçirildiğini açıkladı.

 

Öte yandan yaklaşmakta olan Ramazan Ayının vazgeçilmezi pidenin fiyatı ise şimdiden merak konusu oldu. Ekmeğin ardından pide de zamlanacak mı henüz bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz yıl uygulanan 1.50 liralık fiyatın sabit kalması konusunda görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.