EN AZ 70 HAYIR..!

Çanakkale’den en az yüzde 70 hayır oyu çıkar diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yurt genelinde hayır oylarının giderek arttığına dikkat çekti. AK Parti’den de çok sayıda kişinin hayır diyeceğini savuna Gökhan, tam aksine biri bana mantıklı açıklama yapsın bende evet diyeyim diyerek iddialı konuştu…

EN AZ 70 HAYIR..!
Yayınlama: 31.03.2017
4.327
A+
A-

Çanakkale’den en az yüzde 70 hayır oyu çıkar diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yurt genelinde hayır oylarının giderek arttığına dikkat çekti. AK Parti’den de çok sayıda kişinin hayır diyeceğini savuna Gökhan, tam aksine biri bana mantıklı açıklama yapsın bende evet diyeyim diyerek iddialı konuştu…

 

Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, referanduma 15 gün kala sahalara idi ve “Hayır” oyu için vatandaş ile birebir temasa geçti. Çarşıdan pazara, köyden bayan escort bodrum kasabaya dolaşan Başkan Gökhan, her şeyin hayırlısı diyerek kolları sıvadı…

 

Biri bana anlatsın, bende evet vereyim…

 

Yeni anayasa referandumuna az bir zaman kala Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da çalışmalara bizzat katılarak destek turlarına başladı. Başkan Gökhan, çarşı pazar esnafı ziyaret ediyor, köylerde çiftçilerle temasa geçiyor, sokaklarda vatandaşlarla sohbet edip çocukların gönlünü alıyor. Hayır broşürleri dağıtarak halkı aydınlatan Ülgür Gökhan, referandumdan evet çıkması halinde uygulamaya geçilmesi için neden 2.5 yıl bekleneceğine ilişkin ise; “Biri bana anlatsın, bende evet vereyim” diyor.

 

Hayırlı günde ‘Hayır’lı ziyaret…

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve beraberindeki CHP Belediye Meclis üyeleri ile beraber esnaf ziyaretlerinde bulundu. Eski Belediye Binasının karşısından Cuma Pazarına kadar çift taraflı olmak üzere bütün esnafları ziyaret eden Başkan Gökhan, esnafa ‘Hayır’ broşürleri dağıttı.

 

AK Parti’den çok kişi hayır diyecek…

 

Esnaf ve vatandaşlarla sıcak temas kuran Başkan Gökhan; “Hayır çalışmalarımız son güne kadar devam edecek. Esnaflarımızı dolaşarak ziyaretlerde bulunuyoruz. Esnaf halkla iç içe olan ve halkı etkileyen bir kesim. O yüzden esnaf ziyaretleri önemli. Çanakkale olayın boyutlarını kavramış durumda. Gezdiğimiz yerlerde ‘Hayır’a büyük bir teveccüh var. Çanakkale merkezde yüzde 70 oranında ‘Hayır’ sonucu çıkacağını düşünüyoruz. ‘Evet’ demek için hiçbir gerekçe yok. ‘Evet’çiler yerelde benim, genelde Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinden yaptığı saldırılarla netice almak istiyorlar. Fesih muhabbetinde tıkandı olay. Bir kişinin TBMM’yi seçime götürmesi gibi bir şey olabilir mi? PKK ve FETÖ ne diyor bu Fesih konusuna onu da merak ediyorum. PKK ‘Evet’e yakın hareket ediyor. Barzani konusundaki yaklaşımlar haklıyı haksızı ortaya çıkarıyor. Çanakkale’de MHP bu işten memnun değil. MHP ‘Evet’e katkı vermiyor. MHP tabanı çok rahatsız bu durumdan. Anayasa değişikliğindeki tüzel kişilik maddesi çok sakıncalı bir madde. Bütün yetkilerin bir kişide toplanması o kişiyi hedef haline getirir. Neden bu Anayasa değişikliği 2 yıl sonra devreye girecek. AK Partinin içinde de ‘Hayır’ verecek olan çok sayıda kişi var. Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir parti başkanı olacağı için, bu makama duyulan saygı da azalacak.”

 

Basının karşısına çıkalım diyorum ona da yanaşmıyorlar…

 

Köy ziyaretlerine de ağırlık vererek çiftçilerle bir araya gelen Ülgür Gökhan; “Halk, referandumun çiftçi, işçi, köylü için, daha güzel bir ülke için ne getirisi olduğunu soruyor ve bir yanıt bulamıyor. İşte tam da bu yüzden Hayır diyeceğiz” dedi.

 

Bizim hedefimiz katılımın çok olması yönünde diyen başkan Gökhan, hayır oylarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek; “Çünkü evet anlatılamıyor. Hayır diyenleri kötüleştirerek evet oyları artmaz. Basının karşısına çıkalım konuşalım diyorum ona da yanaşmıyorlar. Çünkü savunamıyorlar, sadece hayırcıları eleştiriyorlar. Biz ise metni eleştiriyor ve içinde ki tehlikelere dikkat çekiyoruz” dedi.

 

Tek adam rejimine gitmek için yola çıkılmış bir sistem…

 

Referandumdan evet çıkması halinde uygulamaya konulması için neden iki buçuk yıl beklenilmesi gerektiğine dikkat çeken Gökhan; “Prangalarımızdan kurtulacağız ve böylece ülke koşacak terör bitecek deniliyor. Öyleyse 2.5 yıl bu kötü şartlarda niye bekleyeceğiz. Öyleyse neden hemen koşmuyoruz. Bana bunu bir anlatsınlar bende evet vereyim. Ama bu değişikliğin söyledikleri ile bir alakası yok. Bu tamamen tek adam rejimine gitmek için yola çıkılmış bir sistem” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.