ENCÜMENDEN KARAR ÇIKTI..!

Vatandaşların haklı şikayetlerine kayıtsız kalmayan Çanakkale Belediyesi, sadece mangalı yasaklamakla kalmadı soruna kökten çözüm getirdi. Piknik alanının etrafı tel örgüyle çevrilerek bir güvenlik görevlendirilecek ve sadece belirli saatler arasında hizmet verilecek…

ENCÜMENDEN KARAR ÇIKTI..!
Yayınlama: 02.11.2018
6.484
A+
A-

Vatandaşların haklı şikayetlerine kayıtsız kalmayan Çanakkale Belediyesi, sadece mangalı yasaklamakla kalmadı soruna kökten çözüm getirdi. Piknik alanının etrafı tel örgüyle çevrilerek bir güvenlik görevlendirilecek ve sadece belirli saatler arasında hizmet verilecek…

 

Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı yakınında bulunan ve çevre sakinleri tarafından sık sık şikayet ve protestolarına neden olan piknik alanının kaderi nihayet belli oldu. Çanakkale Belediye Meclisinde bir kez daha gündeme gelen konuya son noktayı koyan Başkan Ülgür Gökhan, Encümen tarafından alınan karar doğrultusunda yeni bir düzenlemeye gidilerek çeşitli tedbirler alındığını açıkladı.

 

OLUMSUZLUKLARLA BİRLİKTE TEPKİ DE ARTTI…

 

Söz konusu piknik alanı bir çok kentli tarafından severek kullanılsa da özellikle son zamanlarda bir takım kendini bilmezler yüzünden bölgeden gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyordu. Artan olumsuzluklar karşısında mangal dumanı artık masum kalırken, sabrı tükenen çevre sakinleri seslerini protesto eylemleri ile duyurmaya çalışıyordu. Yakılan mangalların koku ve dumanından balkona çıkamayan, kapı ve pencere açamayan vatandaşlar, alkol alınarak sabaha kadar çalan davul-zurnalara, yüksek sesle söylenen şarkılara, atılan naralara, araçlarına verilen zararlara isyan ederken park yeri tartışmalarından, yaşanan kavgalardan, motosiklet ve otomobil yarışlarından, fuhuş ve uyuşturucu kullanımından dolayı korkuyor, ailelerini tehdit ve tehlike altında hissediyordu.

 

 

HERŞEY MASUM BİR PİKNİK İLE BAŞLADI…

 

Vatandaşların haklı şikayetlerine kayıtsız kalmayan Çanakkale Belediyesi, sadece mangalı yasaklamakla kalmadı soruna kökten çözüm getirdi. Gelişmeler hakkında bilgi veren Başkan Ülgür Gökhan; “Piknik alanı olarak tahsis edilen ve düzenlenen alanda daha sonra olay maalesef başka yöne doğru gitmeye başladı. Akşam yapılan masum piknikler gece yarıları başka noktalara ulaştı. Yaşanan rahatsızlık sadece duman olayı da değil, alkol duvarları aşılmakla birlikte burada telaffuz etmek istemediğim çok daha başka şeylerde yaşanmaya başlamış. Orada aileler var, çoluk çocuk var. Benim hemşerilerim böyle şeyler yapmaz ve yapmamalı. Bu şikayetler doğrultusunda yönetmelikler çıkarttık orayla ilgili ve saat 21.00’den sonra kapalıdır diye levhalar astık. Fakat bir türlü bu durum düzelmedi, düzelemedi” dedi.

 

ENCÜMEN KARARI ÇIKARTILDI…

 

Bugün baktık öğrenciler yiyeceklerini almışlar ne güzel piknik yapıyorlar diyen Başkan Gökhan; “ Çokta güzel bir manzara. Ama iş akşamdan sonra değişiyor ve sapıtıyor. Eleman görevlendirdik, bir iki ikaz ettik. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama kolluk kuvvetleri de; saat 21.00’den sonra kapalıdır, bitirin, çıkın veya bu gürültü ne, bu uygunsuzluk nedir diye sormamış, denetim olmamış. Amacımız elbette suçlu aramak değil çözüm bulmak. Hemşerilerimizde böyle bir eylemde ve talepte bulundular. Çarşamba günü encümenden kararımızı aldık. Karar, burada hiçbir aşamada mangal yapılmayacak, ateş yakılmayacak, duman çıkarma anlamında bir pişirme yapılmayacak. İkincisi ise etrafı tel örgü ile çevrilecek, bir kapı yapılacak ve bir güvenlik görevlisi olacak. Sonuç itibari ile içeride mangal ve duman üretecek herhangi bir aracın sokulması engellenecek. Akşam hava karardığında belirlenen saatte kapanacak ve sabah tekrara açılacak” şeklinde bilgi verdi.

 

 

ESENLERE ÇOCUK KÜTÜPHANESİ MÜJDESİ…

 

Ülgür Gökhan, 1 Ekim Perşembe akşamı itibariyle piknik alanında artık mangal diye bir şey söz konusu değil diyerek; “Ancak insanlar ellerinde torbayla malzemelerini getirip akşam kapanış saatine kadar piknik yapabilirler. Müzik yapılması, etrafa rahatsızlık verecek şekilde gürültü yapılması da yasaklandı. Alanın etrafı tel örgü çevrilenene kadar orada zabıta görev yapacak ardından güvenlik görevlisi görevi devralıp nizamı sağlayacak. Peyzaj düzenlemesi ile birlikte ileri ki süreçte ise oraya bir çocuk kütüphanesi yapalım istiyoruz. Mangal yakmak isteyen kentlilerimiz ise daha uygun olan ve çevreye rahatsızlık vermeyen Hobi Bahçeleri yanındaki yerleşimden uzak piknik alanımızı kullanabilirler” dedi.

 

MAHALLE SAKİNLERİNİ BİZZAT BİLGİLENDİRDİ…

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mahalle sakinlerinden gelen talep doğrultusunda meclis toplantısı öncesinde Esenler Mahallesi’nde yer alan piknik alanında incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından Özgürlük Parkı’nda vatandaşlar ile bir araya gelen Gökhan, talepleri dinleyerek yapılacak düzenlemeler ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Park Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Gökhan; parkta oturan öğrenciler ile de bir araya gelerek sohbet etti. Mahalle sakinleri ise alınan bu önlemler için Başkan Gökhan’a teşekkürlerini iletti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş