ESNAFIN KEFALETİ OLACAĞIZ

Çanakkale Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi seçimleri Pazar günü yapılacak. Mevcut başkan İbrahim Ejder’in karşısına ilk defa rakip çıkıyor. Büyük çekişmeye sahne olması beklenen seçimler öncesi adaylığını açıklayan Mehmet Ali Demir ve ekibi zehir zemberek açıklamalarda bulundular. Çok sayıda vaatte bulunup, seçimin açık oyla değil sandıkla yapılmasını istediler.

ESNAFIN KEFALETİ OLACAĞIZ
Yayınlama: 31.01.2018
8.674
A+
A-

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, düzenlediği basın toplantısıyla, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifine başkan adayı olduğunu açıkladı. Yönetime alacağı esnaf odası başkanlarıyla basının karşısına çıkan Demir’e birlik başkanlığına aday olan Ünal Özcan’da destek verdi.

 Önce vaatlerini sıraladı

Kefalet Kooperatifi ile ilgili esnafların birçok sıkıntısı bulunduğunu ve sıkıntıların çözülmediği için başkanlığa aday olduğunu belirten Demir  “Bugünkü uygulamada, kooperatifin düğün salonu, üye olmayanlar için belirlenen rakam 10 bin lira. Bizler göreve geldiğimiz an, düğün salonu ücretinden % 50 indirip yaparak, üyelerimize 5 bin lirdan düğün salonundan faydalandıracağız. 10 bin lira kredi çeken esnafımızdan, iki kefil alarak, ayrıca taşınmaz istemeyeceğiz. 50 bin lira kredi çeken esnafımızdan, 150 bin lira taşınmaz verirse kefil istemeyeceğiz. Ticari araçlarda, Belediye ile birlikte çalışma yaparak, ticari araç plakalarına rehin koyarak, kefil istemeden kredi vereceğiz. Halk Otobüsçüsü esnafımızın ortaklı araçlarına da kredi vereceğiz. Kredisi olan esnafımıza, ikinci bir kredi imkânı sağlayacağız. Restoranda yeni bir düzenlemeye gidip, ailelerimiz ile birlikte kahvaltı yapılabilen, yemek yenilebilen ve çocuklarımızın oyun oynaya bileceği bir yer haline getireceğiz. Üyelerimizin tümüne üyelik kartı çıkartacağız, restoranda üyelerimize % 20 indirim yapacağız. Yılda bir defa üyelerimizle, kahvaltılı toplantı yaparak, sorunlarımızı yerel ve genel yöneticiler ile birlikte paylaşacağız. Her yıl ramazan ayı içerisinde, kooperatif ortaklarımıza, iftar vererek, geleneksel hale getireceğiz. Merkezdeki Odalarımız, restoranımızda, üyelerine, kahvaltı ve iftar vermek isterlerse, onlara da indirim yapacağız. Kredi kullanan ve kullanacak kooperatif ortaklarımıza, her türlü kredi destek programlarından, anında bilgilendirme yaparak, onlara güler yüzle ve adaletli davranarak, kooperatifin biz seçilen yöneticilerin değil, onların kooperatifi olduğunu hissettireceğiz” şeklinde konuştu.

Yeter ki sandık olsun sonuca saygımız sonsuz

Kooperatife 1600 esnafın ortak olduğunu açıklayan Demir, seçimin açık değil sandık usulü kapalı yapılmasını istediklerini açıkladı. Kooperatifin ana sözleşmesine göre seçimlerin açık oylama üyelerin el kaldırmasıyla yapılacağına dikkat çeken Demir, ‘‘Üyelerimizin herhangi bir zora girmemeleri, ileride sıkıntı yaşamamaları için mevcut kooperatif yönetiminden bu seçimlerin kapalı oylama ile yapılmasını talep ediyoruz. Sandıktan çıkacak her türlü sonuca saygı göstereceğimizi açık beyan ediyoruz. Bir köy muhtarı, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkanı vekiller cumhurbaşkanı sandığa gidiyor ama bir kooperatif de el indir, kaldır seçimi oluyor. İnsanların hür iradesiyle oy kullanabilmesi için kapalıdan yanayız, Sandıktan yanayız. Üyelerimize sesleniyoruz. Kapalıdan yana oy kullanırlarsa memnun oluruz. Herkes hür iradesiyle sandığın başına gitsin” dedi.

Yürekleri varsa sandığa gelsinler

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Engin Kandemir toplantı da yaptığı konuşmada sandığa vurgu yaptı. Çanakkale’de tüm oda seçimlerimin hepsinin kapalı olduğunu ifade eden Kandemir, ‘‘Seçimlerin hepsi kapalı oldu. Nokta kadar tartışma olmadı. Sandıkta herkes hür iradesini kullanıyor. Gidiyor zarfını atıyor hangi yönetimi istiyorsa, hangi başkanı istiyorsa ona oy kullanıyor. Kaçıncı yüzyıldayız? 18 yıldır elini kaldır elini indir başkan böyle seçildi. Kimin yüreği varsa bu sandığa bekliyoruz. Oyunu kime vermek istiyorlarsa ona versinler. Biz tek bir şey istiyoruz. Adalet istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Böyle seçim mi olur

Toplantı da söz alan Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin ise şunları söyledi; ‘‘STK’lar demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Son günlerde sıkça dile getirdiğimiz demokrasi ve adalet kelimelerini bu yönetim Mehmet Ali Başkanımızla beraber göreceğiz Kredi Kooperatifler kimsenin babasının malı değildir. Kimsenin tapulu yeri değildir. Kefalet Kredi Kooperatifleri, devletin esnafına verdiği krediye aracılık eder. Kimsenin kişisel tercihine göre, kimsenin ruh haline göre hareket edilmez. Biz tabanın sesine kulak veriyoruz. Günümüzde adaletli olacağız dedik. Kredi kullanma şartlarını yerine getiren herkese kredi kullandıracağız. Demokrat olacağız dedik. 2018 yılında sınıf başkanı seçilirken çocuklarımızın öğretmenleri demokrasiyi öğretmek için sınıflara sandık koyarken hala bu kadar büyük ve bu kadar geniş çaplı sayıda bu kadar önemli bir durumda parmak indir kaldır şeklindeki bir seçimi şiddetle ret ediyoruz. Arkadaşlarımızın dediği gibi bizler herkesin özgür iradesini kullana bilmesi için sandıktan yanayız’’

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş